LĂMÂIE, MIERE și ANGHINARE – leac mănăstiresc pentru bolile FICATULUI

Zeama de lămâie este fără îndoială unul din cele mai sănătoase sucuri de fructe, datorită conținutului scăzut în zaharuri și calorii, și totodată bogat în vitamine (A, B-uri, C, E), minerale (calciu, cupru, magneziu, potasiu, zinc, fosfor) și antioxidanți (flavonoide).

Lămâia este înzestrată cu proprietăți medicinale importante: anti-infecțioase, imunostimulatoare, tonice, energizante, diuretice, hipocolesterolemiante, anti-diabetice, anti-obezitate, anti-hipertensive, anticancerigene.

Lamaie cu miere si anghinare pentru ficat

Consumul de lămâi a fost asociat cu întărirea imunității, curățarea stomacului, purificarea sângelui și alte efecte benefice în numeroase afecțiuni:

– indigestie, constipație
– afecțiuni hepatice
– probleme respiratorii
– afecțiuni dentare
– infecții ale gâtului
– febră
– sângerări interne
– obezitate
– hipertensiune arterială
– reumatism
– arsuri
– probleme ale pielii și părului

Sucul de lămâie reduce riscul de accidente vasculare cerebrale, scade temperatura corpului și poate preveni formarea pietrelor la rinichi.

_____________________________________

Tratament pentru ficat cu lămâie

Beneficiile lămâii asupra ficatului se datorează efectelor sale detoxifiante. Prin eliminarea substanțelor toxice din ficat, aceasta ajută la îmbunătățirea funcției acestui organ și implicit a stării generale de sănătate. 

Un studiu realizat de cercetătorii chinezi pe șoareci, publicat în Biomed Research International Journal a arătat că sucul de lămâie protejează ficatul de daunele provocate de alcool

Monahia Antuza de la Ierusalim are o rețetă simplă, preluată de la maicile din Rusia, pentru combaterea și tratarea bolilor de ficat.

Ingrediente

• 2 lingurițe de miere
• 3-4 felii de lămâie
• 1 cană cu ceai de anghinare

Metodă

Tratamentul constă în consumul unei lingurițe de miere dimineața, pe nemâncate, apoi a feliilor de lămâie și din nou a unei lingurițe de miere. După 30 de minute (timp în care maicile își citesc rugăciunile de dimineață), se bea ceaiul de anghinare cald.

_____________________________________

Bibliografie:

1. Suc şi ulei de lămâie pentru afecțiuni cronice, Leacuri & Rețete Mănăstirești, nr. 7 decembrie 2015 – februarie 2016, Editura Lumea Credinței: http://www.lumeacredintei.com/reviste/leacuri-retete-manastiresti/leacuri-retete-manastiresti-nr-7decembrie-2015-februarie-2016/suc-si-ulei-de-lamaie-pentru-afectiuni-cronice/

2. Organic Facts, 15 Amazing Benefits Of Lemon: https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/health-benefits-of-lemon.html

3. Tong Zhou, Yu-Jie Zhang, Dong-Ping Xu, Fang Wang, Yue Zhou, Jie Zheng, Ya Li, Jiao-Jiao Zhang and Hua-Bin Li, Protective Effects of Lemon Juice on Alcohol-Induced Liver Injury in Mice, BioMed Research International
Volume 2017: https://doi.org/10.1155/2017/7463571

4. Liver Doctor, Lemon Juice Helps Repair Your Liver: https://www.liverdoctor.com/lemon-juice-helps-repair-your-liver/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.