SIROP de LĂMÂIE cu MIERE „la rece”, pentru LIMONADĂ

Acest sirop este extraordinar de bun, nu doar la gust, ci și pentru sănătate. Este 100% natural, fără zahăr, fără fierbere sau altă preparare termică.

Se pot folosi și alte fructe citrice, precum portocale sau grepfrut, pentru o diversitate a aromelor și a culorilor.

Sirop de lamaie cu miere la rece

Sirop de lămâie cu miere – rețetă

Ingrediente

• 1 kg de lămâi
• 500 g de miere

Preparare

Lămâile se pun în apă caldă pentru 20 de minute, apoi se storc (manual sau prin storcător). Acest lucru ajută la extragerea unei cantități mai mari de suc.

Sucul obținut se pune în blender. Se adaugă mierea și se mixează la viteză mare câteva secunde, până rezultă o compoziție omogenă.

Puteți folosi orice tip de miere, cu condiția să fie naturală, adică să provină dintr-o sursă de încredere. Cea cristalizată merge bine la această rețetă, deoarece se mixează și se dizolvă în sucul de lămâie.

Turnați siropul obținut în sticle de sticlă (sau borcane) și păstrați-l în frigider.

Ori de câte ori doriți să savurați un pahar de limonadă proaspătă, amestecați puțin sirop cu apă plată sau minerală.

În sirop se pot adăuga și plante sau mirodenii, pentru a o face mai aromată. În funcție de gust, puteți pune frunze de mentă, busuioc, ghimbir, cardamom, cuișoare etc.

Dacă sunteți iubitori și consumatori de produse apicole, puteți adăuga în această limonadă și câteva lingurițe de polen crud. Va rezulta o băutură energizantă, nutritivă și terapeutică extraordinară.

Această limonadă naturală poate înlocui cu succes sucurile și băuturile răcoritoare din comerț, pline de zahăr, coloranți artificiali și multe E-uri dăunătoare, mai ales pentru copii.

_____________________________________

Sursă: My Bees, Limonada lenesului: http://www.blog.mybees.ro/2014/02/20/limonada-lenesului/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.