Sulfina. Leacul Tuturor Bolilor Interne

Dintre cele mai populare plante cu efect calmant şi curăţitor, Sulfina se află în fruntea clasamentului, alături de Gălbenele. În medicina naturistă, sulfina are efecte benefice puternice asupra celor mai importante afecţiuni interne şi externe.

Sulfina. Leacul Tuturor Bolilor Interne

Proprietăţi Sulfina

Sulfina (Melilotus officinalis) este o plantă care creşte în flora spontană. Are multe denumiri populare: sulcină, surcină, iarba de piatră, trifoi mare, molotru galben. La nivel intern, sulfina acţionează ca un sedativ, expectorant, hipotenstiv şi diuretic natural. Extern, ea are efect calmant şi antiinflamator Previne infecţiile microbiene şi protejează stomacul.

Sulfina tratează o multitudine de boli frecvente, de la afecţiuni ale pielii şi psihicului, până la boli de stomac, ficat şi bilă.

Boli interne:

• Afecţiuni ale aparatului respirator: tuse, guturai, bronşită, astm bronşic
Hipertensiune arterială şi ateroscleroză
• Inflamaţii ale tubului digestiv, vomă
• Colici abdominale şi viermi intestinali
• Subponderalitate
• Gastrită hiperacidă
• Ulcer gastro-duodenal
• Hepatită cronică şi acută
• Icter
• Afecţiuni ale colonului şi intestinului subţire
• Tromboflebită
• Dureri uterine, retenţii urinare, cistită
• Afecţiuni genitale: menstre dureroase, bufeuri ale menopauzei
• Afecţiuni ale sistemului nervos – hiperexcitabilitate, isterie, angoasă, nervozitate, spasme, ameţeli, dureri de cap, insomnie, anorexie

Afecţiuni externe:

• Afecţiuni oculare – conjunctivite, ulcior, umflarea pleoapelor
• Afecţiuni bucale – abcese dentare, afte, gingivite şi abcese dentare
Hemoroizi
• Boli de piele – furuncule, răni purulente şi varice
• Dureri reumatice

Utilizări populare Sulfina

Sulfina era folosită în bătrâni la protejarea de insolaţie şi dureri decap. Se împleteau coroniţe de sulfină pentru copiii nou-născuţi, ca protector psihic pentru sperietură şi deochi. Sulfina are un miros puternic aromat, şi de aceea era pusă în dulapuri împotriva moliilor.

Tratamente şi preparate din sulfină

Sulfina. Leacul Tuturor Bolilor Interne

Pentru uz intern, se foloseşte infuzia de sulfină. Se prepară din 20 g plantă la 1 litru de apă clocotită. Se beau câte 2-3 căni pe zi. Tratamentul durează 3 săptămâni, cu o sătpămână pauză.

Infuzia combinată se recomandă în hepatite şi icter. Se beau câte 2-3 căni pe zi, în cure de 30 de zile, cu 10 zile pauză. Acelaşi tratament se recomandă şi în durerile reumatice.

Ceaiul de sulfină se prepară din 2 linguriţe de plantă la o cană de apă. Se bea câte o cană pe zi, înainte de culcare, pentru un efect sedativ împotriva angoasei şi a insomniilor.

Pulbere de sulfină. Se ia câte o linguriţă de pulbere de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Se ţine mai întâi sub limbă, timp de 15 minute, apoi se înghite cu apă. Are efect emolient şi este ideală pentru bolile de stomac.

Pentru migrene şi vomă se ia câte o linguriţă de pulbere de sulfină, de 3 ori pe zi. Se pot aplica şi cataplasme calde cu pulbere de sulfină pentru nevralgii.

Compresele cu ceai de sulfină din 2 linguriţe de pulberă la o cană cu apă sunt ideale pentru tratarea inflamaţiilor oculare.

Cataplasmele cu sulfină sunt bune pentru colicile abdomninale. Se aplică pe abdomen şi se învelesc cu nailon. Se pune deasupra o sticlă cu apă foarte caldă.

Splălăturile cu ceai de sulfină. Se pun 60 g de plantă la un litru de apă. Se recomandă în bolile de piele, leziuni varicoase şi afecţiuni bucale, sub formă de gargară.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Multumesc pentru interesantele postari.

  2. multumim perntru sfaturile utile pe care ni le dati

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.