Extractul de CIREȘE NEGRE reduce durerile de gută și de artrită

Cireșele sunt purificatoare extraordinare ale organismului uman. Sunt foarte bogate în săruri minerale și microelemente. Au un conținut ridicat de compuși (flavonoide și antociani) cu efecte antioxidante și antiinflamatoare, care ajută la ameliorarea durerilor și a rigidității articulațiilor.

Cireșe Negre

Cireșe Negre

Cireșele – cel mai eficient remediu împotriva durerilor de gută

Guta este o boală care apare atunci când nivelul acidului uric în sânge crește foarte mult și acesta se depune în articulații. În multe cazuri, durerile cauzate de gută sunt confundate cu durerile artritice sau reumatice.

Riscul ca excesul de acid uric să se depună în rinichi și să formeze calculi (litiază renală) este de asemenea mare. Persoanele care consumă multă carne sunt cele mai predispuse la gută.

Un studiu realizat la Universitatea din Boston a arătat că includerea cireșelor în dieta zilnică reduce riscul atacurilor recurente de gută cu 35%.

Și fitoterapeutul român Ovidiu Bojor recomandă în cartea sa “Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe” utilizarea cireșelor în gută, reumatism, artrită, ateroscleroză, litiază renală și alte afecțiuni renale, datorită acțiunii lor depurative puternice.

Cum se administrează cireșele

Vara se poate face o cură depurativă cu cireșe proaspete, câte 1 kg pe zi, consumate ca atare, timp de 6-8 săptămâni, pentru reducerea durerilor și inflamațiilor articulațiilor, inclusiv a celor cauzate de artrita reumatoidă. Pe parcursul anului se pot consuma câte 6-8 cireșe zilnic, pentru prevenirea crizelor de gută.

În timpul unei crize dureroase de gută se pot consuma 20-30 de cireșe. Consumul de cireșe poate preveni inclusiv crizele cardiace și infarctul. Cele mai bune sunt soiurile negre și amare.

Pentru a avea cireșe tot anul, puteți pune câteva kilograme la congelator. Își păstrează foarte bine proprietățile. O modalitate de a utiliza cireșele congelate este sucul sau smoothie-ul. Se consumă câte 1 pahar de suc, de 3-4 ori pe zi, în cure de 2-3 săptămâni. Acesta ajută la eliminarea acidului uric din corp, ușurează durerile provocate de crizele de gută și reduce durerile musculare.

Sucul de cireșe se poate obține manual – prin zdrobirea fructelor și stoarcerea lor prin tifon sau prin folosirea storcătorului centrifugal. Pentru a obține un sirop, sucul limpede strecurat se amestecă la final cu miere de albine.

În afara sezonului, se poate apela la suplimentele pe bază de cireșe, cum este extractul de cireșe negre. Acest produs natural scade nivelul de acid uric din sânge și reducerea inflamațiilor. Se găsește la magazinele naturiste sau online, și se administrează conform prospectului.

Dieta bolnavilor de gută

Cele mai bune alimente pentru bolnavii de gută sunt legumele (morcovii, ceapa, legumele verzi, pătrunjelul, cimbrul, menta, fasolea) și fructele de pădure. Se impune un consum de 6-8 pahare de apă sau lichide pe zi. Trebuie evitate carnea roșie, alcoolul, zahărul și produsele dulci.

Surse:

1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23023818
2. “Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Imi pare rau nu am mancat ca nu-i gaseste asta buna demult can 2 sau 3 ani nu am mancat. Are gustoase f buna

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.