Pierderea în greutate poate deveni mai ușoară dacă pe durata curei de slăbire se folosesc ceaiuri din plante. Cele mai bune alegeri sunt ceaiurile cu efect diuretic, depurativ și laxativ. Un ceai care poate ajuta la eliminarea excesului ponderal este […]
Articole despre 'cirese'
Codițele de vișin și cireș sunt utile în afecțiunile reno-urinare
Vișinul și cireșul se numără printre cei mai valoroși pomi fructiferi de vară. Fructele sunt folosite în alimentație, iar codițele lor în fitoterapie. Codițele de vișin și cireș – diureticele naturii Academicianul Ovidiu Bojor notează în una din cărțile sale […]
Ceaiul din frunze de cireș și de vișin – proprietăți și beneficii
Nu doar fructele pomilor sunt benefice consumului uman, ci și frunzele lor. Din ele se pot prepara diverse leacuri. Vă invităm să descoperiți ce beneficii au ceaiurile din frunze de cireș și de vișin și în ce afecțiuni pot fi […]
Ceaiul de cozi de cireșe – un diuretic renumit pentru afecțiunile rinichilor
√ Articol documentat Ceaiul din cozi de cireșe este un diuretic renumit împotriva afecțiunilor renale și vezicale, scrie dr. Marc Bosquet în una din cărțile sale de rețete terapeutice. Autorul ne oferă și o rețetă pe care o putem folosi […]
Cum să consumăm CIREȘELE pentru DETOXIFIERE și SLĂBIRE – dr. Mihaela Bilic
Cireșele se numără printre cele mai savuroase delicatese de la început de vară. Cercetătorii spun că versiunile dulci au o densitate nutrițională mare. Sunt bogate în antioxidanți puternici, precum antocianini, quercetină, hidroxicinamați, carotenoide, dar și în vitamina C, fibre, potasiu […]
CIREȘELE au efecte SEDATIVE, tonifică sistemul NERVOS și dau un SOMN odihnitor
Cireșele se numără printre fructele cele mai îndrăgite ale verii. Inclusiv diabeticii se pot bucura de dulceața lor deoarece conțin un tip de zahăr (levuloză) pe care îl pot asimila fără probleme. Au proprietăți diuretice-depurative, remineralizante, tonice pentru sistemul nervos, […]
CIREȘELE au proprietăți ANTICANCERIGENE, ANTIINFLAMATOARE și ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE
Cireșele ameliorează durerile, pun frână procesului de îmbătrânire prematură și susțin longevitatea. Aceste fructe cărnoase și dulci au un conținut caloric scăzut. Sunt în schimb o sursă foarte bună de vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și mulți ați fitonutrienți importanți pentru […]
Nu aruncați COZILE de CIREȘE sau de VIȘINE – au proprietăți DIURETICE și ANTIINFLAMATOARE (moduri de utilizare)
La fel ca în cazul altor alimente vegetale, și cireșele/vișinele au părți neutilizate care pot fi exploatate în scop medicinal. Nu este vorba despre sâmburii lor (ca în cazul pepenelui), ci despre cozile lor. Profesorul doctor Constantin Milică spune despre […]
SIROP de CIREȘE cu VANILIE și MIERE, fără fierbere – o rețetă care te-ar putea interesa
Am găsit un mod excelent de simplu și practic de a prepara un sirop natural din fructe, miere și diferite plante aromate sau mirodenii. Fructele nu se fierb, ci se lasă la macerat în miere 1-2 zile. Rezultatul este un […]
Extractul de CIREȘE NEGRE reduce durerile de gută și de artrită
Cireșele sunt purificatoare extraordinare ale organismului uman. Sunt foarte bogate în săruri minerale și microelemente. Au un conținut ridicat de compuși (flavonoide și antociani) cu efecte antioxidante și antiinflamatoare, care ajută la ameliorarea durerilor și a rigidității articulațiilor. Cireșele – […]
CIREȘELE scad riscul atacurilor dureroase de GUTĂ la fel ca Ibuprofenul
Potrivit unui studiu nou condus de cercetătorii de la Universitatea din Boston, publicat în Jurnalul American de Artrită și Reumatism, consumul de cireșe pe o perioadă de 1-2 zile reduce semnificativ riscul atacurilor dureroase de gută. Ce este guta Guta […]
BUDINCĂ de CIREȘE – fără lapte, ouă sau zahăr (rețetă video)
Rețeta de budincă pe care v-o propunem în acest articol este 100% vegetală, naturală și sănătoasă. Probabil vă întrebați cum anume se leagă budinca, dacă nu are ouă, nici făină, nici gelatină. Ingredientul-cheie pe care trebuie să-l folosiți pentru a […]
Cura cu CIREȘE dulci – purifică organismului și întârzie îmbătrânirea
Atât cireșele, cât și vișinele conțin până la 90% apă, apoi pectine, proteine, săruri minerale de potasiu, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru și mangan. Cireșele sunt bogate în provitamina A, și furnizează cantități modeste de vitaminele B1, B2, B3, B6, […]
Băutură de Cireșe și Banane cu Iaurt – Rețetă Răcoritoare, Sănătoasă
Pasarea fructelor la blender cu iaurt este o metodă extrem de apetisantă și ingenioasă de a consuma fructele preferate într-o formă mult mai atractivă pentru gust, dar și pentru ochi. Cei mici adoră smoothie-urile, aceste băuturi cremoase pe cât de […]
Suc de Cireșe – Preparare, Beneficii
Cireșele conțin o abundență de 17 antioxidanți puternici, inclusiv antociani și melatonină. Aceștia previn efectele distrugătoare ale stresului oxidativ, care cauzează bolile cronice, îmbătrânirea prematură, distrugerea țesuturilor și malignizarea celulelor. Suc de Cireșe – Rețetă Sucul de cireșe natural se […]