Fructe de Ienupăr – Cura cu Boabe de Ienupăr

Când vine vorba de super-alimente, fructele de pădure sunt în topul clasamentului, deoarece acestea sunt ticsite cu antioxidanti benefici.

Cercetările ştiinţifice au demonstrat că boabele de ienupăr au proprietăţi curative miraculoase.

fructe de ienupar

În esență, fructele de ienupăr au un gust amar. Acestea conţin numeroase uleiuri volatile, vitamina C, vitamine B, flavonoide, fibre, fier, și o mulțime de alte elemente active care fac aceste fructe atât de vindecătoare. Boabele de ienupăr pot fi consumate sub formă de ceai sau aplicate extern local, sub formă de fructe zdrobite. pentru o varietate de boli.

Cura cu fructe de ienupăr

Ienupărul sub formă de fructe (boabe) este cea mai bună formulă de administrare pentru combaterea şi tratarea dezechilibrelor nervoase şi hormonale. Cura cu boabe de ienupăr începe cu câte 4 boabe pe zi, luate pe stomacul gol. Fructele se mestecă bine în gură înainte de a le înghiţi. În fiecare zi se creşte doza cu câte o boabă, până se ajunge la câte 15 boabe de ienupăr pe zi. Din acest moment, se urmează un ritm descrescător, şi se scade cu câte o boabă pe zi, până se ajunge din nou la 4 boabe.

Este bine ca pe perioada curei cu boabe de ienupăr să se reducă pe cât posibil consumul de carne şi alimente prăjite, conservate sau îmbogăţite cu chimicale.

• Acnee şi dermatită

În acest caz, boabele de ienupăr se iau o dată pe lună, pe o perioadă mare de timp. Rezultatele se văd după mult timp, fiind o cură care acţionează asupra cauzei bolilor dermatologice, prin acţiunea de reglare a sistemului nervos şi a gonadelor. Cura cu boabe de ienupăr detoxifică organismul, combate inflamaţiile şi reduce gradul de sensibilitate al pielii la alergii şi infecţii.

AK8NWG Diabet

Se recomandă infuzia combinată de ienupăr, câte un litru pe zi, timp de 21 de zile, urmate de 18 zile pauză, după care tratamentul se poate relua. La diabetici, infuzia de ienupăr scade glicemia cu până la 15%, reuşind să regleze funcţia întregului aparat cardiovascular. Acest tratament creşte diureza şi combate formarea edemelor.

• Hipertensiune

Se fac 4-6 cure cu boabe de ienupă anual, cu 21 de pauză între ele. Boabele de ienupăr contribuie la eliminarea apei din corp, având un efect direct de scădere a tensiunii arteriale.

• Artrita reumatoidă

Pentru prevenirea şi tratarea durerilor reumatice, se pot urma cure cu boabe de ienupăr, cu o pauză de 15-20 de zile între ele. Boabele de ienupăr conţin enzime care combat inflamaţiile, reduc frecvenţa şi intensitatea durerii şi cresc mobilitatea articulaţiillor.

• Simptomele premenstruale

Boabele de ienupăr au puterea de a ameliora crampele abdominale, nervozitatea, durerea de sân şi de ovare. Au o acţiune calmantă şi reglatoare asupra sistemului nervos central. Se vor administra boabe de ienupăr începând din ultima zi a ciclului menstrual, o dată la 2 luni.

___________________

Boabe de ienupăr – contraindicaţii

Nu se vor depăşi 10 g de ienupăr pe zi. Supradozajul poate da iritaţii la nivelul gâtului sau rinichilor, tulburări digestive sau spasme abdominale. Cura cu boabe de ienupăr nu trebuie să dureze mai mult de 4 săptămâni. În acest caz, pauza între cure este de cel puţin 3 săptămâni. Administrat pe termen lung, ienupărul poate duce la scăderea calciului, potasiului, glicemiei şi tensiunii.

Boabele de ienupăr nu sunt recomandate femeilor gravide, deoarece acestea pot provoca naşterea, nici celor care doresc să procreeze. Cei afectaţi de infecţii renale vor lua doar un sfert din doza zilnică recomandată.

4 comentarii

  1. yupiiii, hai ca papam si niste ienupar acum…;).

  2. sunt cumva fructele cele verzi de la brazi?

  3. Nu, ienupărul este un conifer diferit față de brad.

  4. am in gradina de la bloc un copac ce face fructe asemanatore ca cele din poza ,dar copacul pare a fi brad ,nu ca cel de iarna( pom) si au un miros puternic daca le strivesti intre degete, dar un miros placut

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.