SALCIA – „aspirina” naturii, cu efecte antiinflamatoare și analgezice

Aspirina pe care o cumpărăm astăzi din magazine a fost creată pentru prima dată din scoarța de salcie. Din acest motiv salcia mai este numită „aspirina naturală” sau „copacul durerii”.

Scoarța de salcie conține salicină, un compus similar acidului acetilsalicilic din aspirină, precum și flavonoide, care acționează în sinergie împotriva durerilor și a inflamațiilor.

Utilizările sale terapeutice datează din secolul 400 î.Hr. Medicul grec Hippocrate recomanda pacienților săi să mestece scoarță de scoarță pentru scăderea temperaturii și ameliorarea durerilor.

Scoarța de salcie a fost folosită de-a lungul timpului în Europa și China, fiind utilizată și astăzi ca remediu pentru dureri (în special cele cauzate de lumbago și osteoartrită) și afecțiuni inflamatorii, precum bursită și tendinită.

______________________________________________________________________________________________________

Salicina a fost izolată pentru prima dată în anul 1827, de către farmacistul de origine franceză Henri Leroux. Abia în anul 1835 a fost obținut acidul salicilic cu efecte antipireptice și analgezice, de către chimistul Karl Lewieg.

Cercetătorii fimei Hofigal au creat un produs foarte bun împotriva durerilor și inflamațiilor, un supliment alimentar care se numește SALICILOL NATURAL, și care conține o asociere de 3 plante: scoarță de salcie, rozmarin și șovârf.

Autorul Mihai Minoiu spune că Salicilolul natural nu produce efecte secundare și poate fi folosit pe termen lung ca înlocuitor pentru acidul acetilsalicilic sau aspirina sintetică.

Salicina din acest produs nu irită mucoasa gastrică și nu produce probleme la nivel gastro-intestinal. Ficatul îl transformă în acid salicilic, care ajunge ulterior în fluxul sanguin.

______________________________________________________________________________________________________

Se găsește la magazinele naturiste, sub formă de capsule. Este bine tolerat de organism și poate fi folosit în următoarele afecțiuni:

– boli cardiovasculare
– dureri reumatice și articulare
– dureri de cap
– contracții și crampe musculare
– febră musculară
– inflamații cronice interne
– febră, răceală, gripă
– infecții ale căilor respiratorii
– tuse, congestie nazală
– risc de infarct miocardic
– accident vascular cerebral (prevenire)
– hipertensiune arterială

Deși nu acționează la fel de rapid în cazul durerilor la fel ca aspirina, efectele salicilolului durează mai mult timp.

Atât adulții, cât și copiii pot lua Salicilol natural. Doza pentru adulți este de 1-3 comprimate, de 2-3 ori pe zi, iar pentru copiii de peste 7 ani, doza este de 1 comprimat, de 3 ori pe zi. Comprimatele se administrează după mesele principale ale zilei. Poate fi folosit și în scop profilactic.

______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Displ. Ing. Chim. Ștefan Manea, Aspirina versus SALICILOL NATURAL, Revista Hofigal, pp. 1, 40-43

2. University of Maryland Medical Center, Willow bark: http://www.umm.edu/health/medical/altmed/herb/willow-bark

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.