Ciuperca Reishi – Cel Mai Puternic Leac Pentru Imunitate, Boli de Inimă și Cancer

Denumită ciuperca nemuririi și medicamentul regilor, Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum) este un leac miraculos, care impresionează prin multitudinea de beneficii pe care le aduce sănătății.

Foarte multe sisteme medicale spun despre Ciuperca Reishi că este un elixir pentru orice fel de boală, de la infecții, inflamații, alergii, sistem imunitar și nervos slab, până la afecțiuni cardiovasculare și cancer.

Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum

Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum

Ciuperca Reishi – un miracol natural

Un imunostimulator puternic, Ciuperca Reishi este utilă în bronșită cronică și alte boli infecțioase, ca somnifer, diuretic, laxativ sau hipocolestemiant. Este un antihistaminic natural, prin care combate alergiile, durerile musculare și artrita, anxietatea sau insomnia, tulburări de memorie, concentrare și focalizare.

Cum poate o ciupercă banală să ajute în atât de multe probleme de sănătate? Răspunsul vine de la cercetătorii medicinei de Est și din întreaga lume, care au analizat și confirmat multiplele calități terapeutice ale acestei ciuperci.

Crește limfocitele T – întărește sistemul imunitar

Omul poate fi atins de amenințări fizice, cum sunt bacteriile și virușii care provoacă infecții, sau emoționale, cum sunt factorii de stres care duc la anxietate. Mai există și amenințări energeice, care reduc vigilența, capacitatea de concentrare și gândirea pozitivă. Indiferent de starea corpului, ciuperca Reishi ajută la menținerea unui echilibru a tuturor sistemelor organismului pentru a se apăra împotriva acestor amenințări.

În studiile cu pacienți atinși de tumori avansate, Ciuperca Reishi administrată timp de 30 de zile a demonstrat un efect pozitiv asupra sistemului imunitar, cu o creștere foarte bună a limfocitelor T. În plus, pacienții au raportat mai puține efecte secundare de la chimioterapie și radiații. Studiile au sugerat de asemenea că utilizarea regulată a ciupercii Reishi crește inclusiv nivelul de antioxidanți.

Capacitatea de consolidare a sistemului imunitar a ciupercii Reishi se datorează concentrației mari de germaniu organic, polizaharide și triterpene.

Guvernul Japonez o recunoaște ca leac pentru cancer

Această acțiune imunostimulatoare are efecte miraculoase mai ales în prevenirea și tratarea cancerului. Celulele T pe care ciuperca Reishi le hrănește capătă mai multă forță să lupte împotriva celulelor canceroase. Ciuperca Reishi ajută la învingerea cancerului în patru moduri diferite.

Dincolo de stimularea sistemului imunitar, glucanul din această ciupercă ajută celulele imune să se lege cu celulele tumorale și să ajute la eliminarea lor.

O altă substanță din Reishi numită cantaxantina încetinește creșterea tumorilor, conform studiilor cercetătorilor japonezi. Datorită tuturor acestor abilități anti-cancer uimitoare, Guvernul Japonez a recunoscut Ciuperca Reishi ca un medicament eficient pentru tratamentul cancerului.

Studiile asupra celulelor cancerului mamar au descoperit că ceaul verde crește puterea Ciupercii Reishi de a întârzia creșterea celulelor canceroase.

Hrană pentru inimă 

În afară de cancer, Reishi poate ajuta la tratarea unui alt de criminal de top din lume: bolile cardiovasculare. Protecția pe care această ciupercă o oferă împotriva bolilor cardiovasculare este cu totul remarcabilă, datorită conținutului ridicat de substanțe de tipul steroli, acizi ganoderici, cumarina, manitol și polizaharide, de care inima are nevoie pentru a supraviețui.

Experții sunt de părere că acizii ganoderici reduc în special nivelul de trigliceride și al tensiunii arteriale, elimină excesul de colesterol din sânge, scad aderența de trombocite și ajută la reglarea ritmului inimii. În urma unui studiu efectuat pe 54 de persoane hipertensive care nu răspund la tratament, extractul de Ciuperca Reishi administrat de 3 ori pe zi, timp de 4 săptămâni, a fost suficient pentru a coborî tensiunea arterială la un nivel sănătos.

Diabet zaharat – reglează zahărul din sânge

Cercetările au arătat că Ciuperca Reishi are un efect pozitiv de reglementare a nivelului zahărului din sânge. Acest beneficiu se datorează polizaharidelor cunoscute sub numele de Ganoderans A, B și C. Menținerea nivelului de zahăr din sânge la un nivel echilibrat ajută la prevenirea multor probleme cauzate de diabetul zaharat, cum este hipertensiunea arterială, ulcerul, accidentele vasculare cerebrale sau impotența.

Herpes și infecții virale

Dovezi preliminare arată că Ciuperca Reishi are efecte anti-virale puternice de protecție împotriva virusului herpes simplex 1 și virusului herpes simplex 2, dar și de reducere a simptomelor acestor boli. Polizaharidele sunt cele care previn contactarea virusului gripal. Însă antioxidanții din Vitaminele A, C și E face această ciupercă și mai puternică în tratarea acestor condiții.

Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum

Ciuperca Reishi (Ganoderma lucidum)

Mod de administrare

Ca supliment alimentar, Ciuperca Reishi se găsește sub formă de capsule, tinctură, ceai sau sirop. Dozele terapeutice sunt de un gram și jumătate de ciupercă Reishi uscată, sau 150-900 mg, dacă este vorba de Ciuperca Reishi capsule sau tablete. Dozele exacte depind de boală și de prescripția unui medic naturopat specialist.
Pentru rezultate optime, tratamentul cu Ciuperca Reishi se ține 3 luni, urmat de o pauză de o lună, apoi de alte 3 luni de tratament.

Precauții

Ciuperca Reishi nu trebuie administrate în perioada sarcinii și alăptării, deoarece nu se cunosc încă efectele secundare potențiale asupra copiilor. Ciuperca Reishi are propietatea de a subția sângele, de aceea nu trebuie luată cu alte medicamente asemănătoare.

Persoanele alergice la ciuperci ar trebui să evite extractele cu Ciuperca Reishi. Dacă apar probleme la stomac, gură uscată, sângerări nazale, amețeli sau mâncărimi, tratamentul se va întrerupe.

Citeşte mai multe despre:

9 comentarii

  1. produsele de pe piata sunt slabe….

  2. La Green World-Romania se gasesc capsule foarte bune cu Reishi.Se simte cand iei o capsula…fata de produsele de pe piata….

  3. Din catte leacuri sunt pe pamant pentru cancer …. Doamne fereste … nici u nul nu te vindeca …….

  4. Zilele suint de lqa Dumnezeu ….

  5. Intr-adevar, zilele ti le da doar bunul Dumnezeu! Acum aproape 9 ani am fost operata de cancer, st.III B (destul de avansat), am facut citostatice si nimic naturist…Am muncit, am avut tonus psihic si…zile de la Dumnezeu!

  6. Unde se poate gasi si cat costa?

  7. Nu subestimati puterea naturii!

  8. Giangu Ofelia

    Bună. Eu am găsit ganoderma în pădurile din județul Hunedoara și Alba. Nu multe, dar suficiente cât sa le consum un an(cam 20 de bucăți). Nu le poți confunda cu altceva. Sunt minunate. Se usca cam într-o săptămână la soare, apoi le feliez și le macin cu răsnită de cafea. Atunci ești sigur ca ceea ce consumi. Eu fac ceai, gustul la înghițire este puțin amariu, dar nu e rău. Am încercat și sa beau pulberea cu apa, e bun gustul. Am început de o săptămână să le consum și aștept rezultatele. Eu le consum doarece am insomnii și o depresie în trecut, alergii și alte câteva afectiuni.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.