O plantă fantastic de bună pentru ridicarea imunității în sezonul rece

Pe perioada rece, o plantă fantastic de bună pentru creșterea rezistenței corpului la răceli și viroze este echinacea.

Fitoterapeutul Marius Văduva o recomandă atât adulților, cât și copiilor.

Aceasta planta ne ridica rapid imunitatea in sezonul rece

Aceasta planta ne ridica rapid imunitatea in sezonul rece

Echinacea ne ridică rapidă imunitatea

Un om care vrea să-și ridice imunitatea, să consume planta de echinacea pe perioada de sezon rece”. Această plantă acționează asupra celulelor albe de sânge și crește rapid imunitatea. 

Poate fi consumată sub orice formă – sirop, ceai, capsule sau tinctură. Pentru copii este mai indicat siropul. Optați însă pentru un produs care nu are (mult) zahăr sau îndulcitori și aditivi sintetici.

Un gram pe zi – protecție maximă împotriva răcelilor

Pentru adulți, foarte bune și practice sunt capsulele. Fitoterapeutul Marius Văduva recomandă un gram – un gram și jumătate pe zi.

La farmaciile naturiste există capule de echinacea de 500 de miligrame. Se pot lua 2-3 pe zi pe durata sezonului rece.

Nu veți trece prin răceală în acele cele 3 luni de iarnă„.

Echinacea împiedică pătrunderea microbilor în celule 

Echinacea este unul din primele antibiotice folosite în istorie. Are proprietăți antivirale, antimicotice, antiinflamatorii și imunomodulatoare. Este deopotrivă profilactică și curativă.

Echinacea face membranele celulare mai puternice, reducând capacitatea microbilor să treacă de bariera celulară.

Activează sistemele de auto-apărare ale corpului

Chiar și în situația în care patogenii au intrat deja în celule, echinacea este utilă. Ea activează sistemele de auto-apărare.

Biologul român Virginia Ciocan susține că echinacea stimulează puternic celulele sistemului imunitar – macrofagele și neutrofilele.

Pe lângă faptul că mărește și modulează imunitatea, echinacea acționează și ca un agent adaptogen. Altfel spus, ea ajută organismul să facă față mai ușor factorilor de stres, inclusiv patogenilor infecțioși.

Studiile confirmă eficacitatea acestei plante în prevenirea și tratarea afecțiunilor respiratorii. S-a dovedit eficientă și împotriva virusurilor cu membrană lipidică, precum SARS-CoV-2.

Reduce încărcătura virală cu 99%

Un studiu clinic de tip explorator, publicat în jurnalul „Frontiers in Pharmacology”, a arătat că atunci când este folosită în episoadele acute de infecție cu COVID-19, echinacea poate reduce încărcătura virală cu 99%.

Mai mult decât atât, această plantă accelerează procesul de curățare a infecției din corp. În studiul de mai sus, planta a diminuat timpul până la eliminarea tuturor virusurilor cu 8 zile și a virusului SARS-CoV-2 cu 4 zile.

Tratamentul cu echinacea a redus durata zilelor de febră. La grupul tratat cu echinacea au existat de asemenea mai puține spitalizări asociate cu COVID-19.

Cei 120 de participanți au urmat mai multe tratamente preventive cu echinacea în cicluri de câte 2 și 2,1 luni. Subiecții au primit câte 2,400 mg de extract de echinaceea pe zi (Echinaforce). Curele de prevenție au fost întrerupte de 7 zile de pauză.

Simptomele respiratorii acute au fost tratate cu 4.000 mg de extract de echinacea timp de 10 zile.

Conform unui studiu apărut în 2020 în jurnalul „Advances in Integrative Medicine”, echinacea reduce citokinele proinflamatorii care duc la progresia furtunii de citokine și a sindromului de insuficiență respiratorie acută. Acestea au un rol important în decesul pacienților cu COVID-19.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre echinacea și beneficiile acestei plante:

Echinacea – un antibiotic vegetal universal remarcabil
Echinacea, vaccinul verde – tratamente recomandate de dr. Virginia Faur
Echinacea – cel mai bun remediu pentru întărirea sistemelor imunitare slabe
Echinacea – utilizări terapeutice aprobate de experți

Surse articol:

1. Kolev E, Mircheva L, Edwards MR, Johnston SL, Kalinov K, Stange R, Gancitano G, Berghe WV, Kreft S. Echinacea PurpureaFor the Long-Term Prevention of Viral Respiratory Tract Infections During Covid-19 Pandemic: A Randomized, Open, Controlled, Exploratory Clinical Study. Front Pharmacol. 2022 Apr 26;13:856410. doi: 10.3389/fphar.2022.856410. PMID: 35559249; PMCID: PMC9087554.
2. Iusti Fudulu, Organul care vindecă sau îmbolnăvește corpul – Marius Văduva, iTHIN: https://www.youtube.com/watch?v=obOET6VieUQ&t=2310s&ab_channel=IustiFudulu
3. Aucoin M, Cooley K, Saunders PR, Carè J, Anheyer D, Medina DN, Cardozo V, Remy D, Hannan N, Garber A. The effect of Echinacea on the prevention or treatment of COVID-19 and other respiratory tract infections in humans: A rapid review. Adv Integr Med. 2020 Dec;7(4):203-217. doi: 10.1016/j.aimed.2020.07.004. Epub 2020 Aug 1. PMID: 32837894; PMCID: PMC7395221.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.