Bomba de imunitate – rețeta mănăstirească
O adevărată „bombă” de imunitate pe care o putem prepara în casă în sezonul rece este această pastă de miere cu fructe uscate.
Rețetă a fost dezvăluită de Părintele Alexandru Moroșanu de la mănăstirea Sucevița într-o emisiune pentru TRINITAS TV.
Părintele i-a dat această denumire datorită efectelor sale fortifiante asupra sistemului imunitar și a întregului organism.
Ingredientul principal din acest preparat este mierea de albine. Pe lângă rolul de conservant și îndulcitor, mierea are proprietăți nutritive și curative importante. Este bogată în enzime, vitamine, minerale și antioxidanți.
La această rețetă se poate utiliza chiar și o miere cristalizată. Părintele Alexandru ne sfătuiește să o topim la bain-marie, până devine lichidă. Temperatura nu trebuie însă să depășească 40 de grade.
Fructele din această rețetă sunt uscate și transformate în pulbere. Acestea au proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și vitaminizate.
Cuprins
Bomba de imunitate – rețetă
Ingrediente
- 250 g de pulbere de cătină
- 4 g de pulbere de goji
- 4 g de pulbere de coacăze negre
- 4 g de pulbere de merișoare
- miere de albine
Mod de preparare
Amestecați toate pudrele de fructe. Turnați apoi mierea lichidă, suficient cât să obțineți o cremă vâscoasă. Amestecați totul foarte bine, dar fără să formați bule de aer.
Transferați pasta rezultată în borcan de sticlă (nu alt material) și păstrați-l în frigider. Dacă ați folosit miere cristalizată și topită, după ce stă la rece, ea poarte să se cristalizeze din nou. Acest proces este natural.
Mod de administrare
Din acest amestec de miere și fructe uscate se pot lua câte 1-3 lingurițe pe zi. Pasta se ține în gură până când mierea se topește complet, apoi se înghite.
În scop profilactic se ia câte 1 linguriță pe zi, iar în infecții și stări inflamatorii, se pot consuma câte 3 lingurițe pe zi.
După ingerarea preparatului este indicat să nu mai consumați alte alimente sau apă, pentru a lăsa preparatul să-și facă efectul.
Beneficii și indicații terapeutice
Este indicat atât ca remediu preventiv, pentru întărirea imunității, cât și ca remediu curativ în răceli.
Ajută la decongestionarea căilor nazale (nas înfundat). Este benefic în tuse, dureri sau iritații în gât și febră. Are de asemenea un efect stimulent asupra digestiei.
Mierea cu pulberi de fructe mărește nivelul de vitamina C din corp.
Precauții
Părintele Alexandru spune că această bombă de imunitate nu este indicată diabeticilor.
Rețeta poate fi ajustată pentru a fi adecvată și celor cu diabet, folosind o miere de mană.
Părintele spune că mierea de mană poate fi consumată în cantități mici și de către diabetici.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare:
Imunitate la borcan – cum să prepari acasă un tonic general natural
Rețetă pentru imunitate din aloe vera, miere, lămâie și nucă
Miere cu lămâie și polen – rețetă pentru imunitate și energie în sezonul rece
Borcanul cu imunitate: pastă de miere, lămâie, scorțișoară și turmeric
Sursă articol: TRINITAS TV, Elixirul vitalității: Bomba de imunitate cu miere și superfructe: https://www.youtube.com/watch?v=gwq1kFtAbbU&ab_channel=TRINITASTV