Imunitate la borcan – cum să prepari acasă un tonic general natural

Știm cu toții că întărirea sistemului imunitar este primordială pentru ferirea de boli, mai ales în sezonul rece.

Fito-apiterapia ne pune la dispoziție numeroase produse și ingrediente naturale care ne pot servi ca tonice imunitare.

Imunitate la borcan – cum sa faci acasa un tonic general natural

Imunitate la borcan – cum sa faci acasa un tonic general natural

Potența lor crește atunci când le combinăm și le administrăm împreună. Compușii lor lucrează în sinergie și ne oferă o protecție sporită împotriva patogenilor infecțioși.

Tonic imunitar natural – rețetă

Ingrediente

  • 200 g de cătină uscată
  • 200 g de măceșe uscate
  • 200 g de polen
  • 100 g de semințe de schinduf
  • 1 borcan de 800 g cu miere

Mod de preparare

Fructele uscate se dau prin râșnița electrică de cafea și se macină într-o pulbere fină. Procedați la fel și cu semințele de schinduf.

Dacă nu aveți fructe uscate puteți folosi direct pulbere de măceșe și de cătină. Aceasta se găsește în diferite magazine cu produse naturale din mediul online.

Puneți pulberea de fructe și semințe obținută după măcinare într-un borcan de 800 de grame curat și uscat.

Adăugați polenul și amestecați bine cu o lingură de lemn. Ideal ar fi să folosiți polen crud. Dar dacă nu aveți polen crud, utilizați polen uscat. Încercați să zdrobiți granulele cu lingura

Turnați mierea și amestecați bine. Trebuie să rezulte o compoziție omogenă, ca o pastă. Se înfiletează capacul și se dă borcanul la frigider. Se păstrează la rece.

Acesta este tonicul imunitar pe care îl puteți prepara în casă la sfârșitul verii pentru a întâmpina toamna pregătiți.

Consumați câte 1-3 linguri pe zi. Doza pentru copii este de 1-3 lingurițe pe zi. Administrarea se face cu 10-20 de minute înainte de masă. Fiind un preparat energizant, este indicat să îl consumați în prima parte a zilei.

Beneficii și recomandări

Acest amestec de fructe și apicole poate fi considerat deopotrivă un supliment alimentar și remediu natural. Este un preparat dulce, plăcut la gust, cu efect vitaminizant și energizant.

Vitaminele, nutrienții și fitocompușii pe care îi conțin ingredientele fortifică întreg organismul și îl apară de boli.

Reduce stările de oboseală, lipsă de putere sau slăbiciune. Poate fi consumat de persoanele cu anemie, avitaminoze, oboseală cronică, greutate scăzută sau malnutriție.

Ingredientele au beneficii pentru ficat, inimă și ochi. Sunt indicate în hepatite, convalescență, tulburări de creștere, răceală, gripă, depresie.

Precauții și contraindicații

Produsele apicole, mai ales polenul, pot cauza reacții alergice la anumite persoane. Dacă nu ați mai consumat polen până acum, faceți un mic test. Luați 1-2 granule în gură și urmăriți reacțiile corpului.

Dacă nu apar semne de alergie, creșteți cantitatea treptat. Dacă apar reacții adverse, excludeți polenul.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete naturale pentru întărirea imunității:

Pastă de măceșe cu polen și ghimbir – rețetă cu efect protector împotriva infecțiilor, inflamațiilor și durerilor
Miere cu lămâie și polen – rețetă pentru imunitate și energie în sezonul rece
Pasta de miere, polen și susan – secretul tinereții, dezvăluit de un apicultor bulgar
Energizant din cătină, miere, propolis și polen
Rețetă pentru imunitate din aloe vera, miere, lămâie și nucă

Sursă articol: Calivita, Rețete preparate în perioada curelor cu alimentație crudivoră: https://calivita.bio-sanatate.com/Remedii-naturale/tratamente-naturiste-retete-alimentatie-crudivora/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.