Spânzul – O Plantă Anticancerigă: Preparare şi Administrare

Spânzul, vâscul, orzul verde, norocelul şi sunt printre cele mai populare plante recunoscute pentru efectele anti-cancerigene.

În majoritatea cazurilor, plantele medicinale care au putere să combată cancerul sunt plante toxice, care trebuie utilizate cu precauţie, şi numai sub supravegherea unui medic specialist care cunoaşte dozajul corect.

Spânz (Helleborus purpurascens)

Spânz (Helleborus purpurascens)

Spânzul combate cancerul

Spânzul (Helleborus purpurascens) este o plantă cu flori extrem de frumoase. Are o acţiune anticancerigenă în special împotriva cancerului ganglionar, de sân, cancerului uterin, tumori la ovare sau tumori la cap.

Datorită toxicităţii sale – datorată alcaloidului, tratamentele cu spânz trebuie începute cu doze mici, până la obişnuirea organismului.

Tratamentul se face doar la sfatul și sub supravegherea unui medic!

Tratament cu ceai de spânz pentru cancer

Se bea ceai, preparat la început din 3 mm de rădăcină de spânz, adăugată în 250 ml de apă clocotită. Se lasă să dea în 2 clocote şi se ia de pe foc. Se filtrează şi se păstrează la frigider. Se bea la temperatura camerei astfel:

Prima zi – o linguriţă de ceai
A doua zi – 2 linguriţe de ceai – una înainte şi una după masa de prânz
A treia zi – câte 3 linguriţe, la 3-4 ore distanţă una de alta
A patra zi – câte 4 linguriţe, la un interval de 3-4 ore

Se face apoi o pauză de 4 zile, şi după aceea se creşte doza la un cm de rădăcină de plantă. Se prepară un ceai (precum este descris mai sus), şi se iau câte 4 linguriţe de ceai.

Urmează o nouă pauză de 4 zile, apoi se creşte doza la câte 2 cm de rădăcină de plantă. Se prepară un alt ceai, şi se ia câte 4 linguriţe de ceai pe zi, timp de 4 zile. După o altă pauză de 4 zile, doza creşte la 3 cm de rădăcină de spânz, şi se iau câte 4 linguriţe de ceai pe zi, timp de 4 zile. În general, doza benefică de rădăcină de spânz are grosimea unei mine de pix.

Tratamentul se urmează până la vindecare, dar se face doar sub îndrumarea unui medic naturist.

Atenție! Supradozajul sau administrarea în lipsa unui specialist, poate fi mortal.

Ceai de spânzuz extern

Tot pentru cancer, se recomandă un ceai de spânz pentru uz extern. Se prepară dintr-o linguriţă cu vârf de rădăcină mărunţită. Se strecoară şi se toarnă într-o sticluţă. Este bine să se scrie preventiv pe sticlă „spânz uz extern”, pentru a evita consumul intern din greşeală, care poate fi otrăvitor. Cu acest ceai se tamponează zonele afectate de cancer, de 3-4 ori pe zi. Ceaiul de spânz se absoarbe rapid prin piele şi are o eficienţă remarcabilă.

Regimul alimentar şi hrana vie

Spânz

Spânz

În paralel, se pot bea ceai de obligeană, tătăneasă sau troscot. Cel mai important lucru este însă un regim alimentar bazat pe crudităţi.

Hrana vie, fructe şi legume crude poate face minuni în cazul tratamentelor anti-cancer.

Se recomandă eliminarea completă a cărnii de porc din dieta zilnică. Se mănâncă doar carne slabă, de vită sau de pui. Crudităţile se pot consuma macerate la rece, sau sub formă de sucuri şi supe.

Un semn că tratamentul cu ceai spânz intern dă rezultate bune este atunci când locul bolnav începe a se încălzi.

Pentru nodulii la sân şi fibrom uterin, se pot aplica 7 zile comprese cu unguent sau cremă de gălbenele preparat din flori de gălbenele (vezi reţeta de preparare în casă).

Citeşte mai multe despre:

14 comentarii

  1. SUPER … INTERESANT

  2. Ma intereseaza sa stiu daca spanzul se poate folosi la tumoara la plamani ?Boala a fost descoperita de curand

  3. eu am facut 2 cure cu ceai de la dl, calina de la iasi. mi s a spus ca e mai bine daca esti neoperat. eu am probleme la ovar. am trimis si in anglia unei persoane care face citostatice pt. cancer ficat. acum un an. nu invat pe nimeni nici sa ia, nici sa nu ia. eu spun ce am facut eu. pot spune ca am mers pe intuitie.doresc tuturor sanatate si incredere in Dumnezeu

    • as dori nr.de telefon a lui d-l Dumitru Calina,as dori sa cumpar pentru cineva din SUA,este p prietene de -a surorii mele,este f.ne cajita si singura si as dori s-o ajut.A inceput sa faca si citostatice pentru cancer la cap,nr,meu de telefon este; 0745615829

  4. Buna ziua !
    As dori sa aflu cum pot intra in poseisa acestui ceai .
    Mama este deja diagnosticata cu glioblastom grad IV.
    umar de telefon 0744789387.
    Multumesc anticipat pentru ajutor!

    • Monica Novecky

      Va rog un tratament pentru mama mea.Este operată la cap cu o tumoare numita glioblastom.Dupa operație a rămas cu o mica pareza pe partea dreapta.
      Noul CT arata ca tumoarea a recidivat.

      • Postolache Ana Maria

        Vă recomand să vorbiți cu dr. Daniela Troia, este fitoterapeut în Iași. O puteți găsi la nr. de tel: 0744 650 569 sau la adresa de email: [email protected]. Scrieți-i un email sau dați telefon și solicitați un tratament specializat pentru mama dvs. Consultația este gratuită.

  5. Calinescu

    As dori sa stiu cine are sau unde se gaseste acest spanz, de incredere si cat ar costa macar o cura sau 2 ??

  6. Bună ziua, unde pot găsi vă rog din suflet tratamentul cu spanz,am nevoie urgent!!!Pacientul operat de 2 ori glioblastom gradul4 paralizat partea stânga și piciorul drept imobil nici nu poate vorbi nu are decât 37 de ani.Va rog din suflet să mă ajutați!!!Singurul copil la părinți!Mulțumesc.

    • Monica Novecky

      Rog tratament pt.glioblastom operat

    • Postolache Ana Maria

      Vă recomand să vorbiți cu dr. Daniela Troia, este fitoterapeut în Iași. O puteți găsi la nr. de tel: 0744 650 569 sau la adresa de email: [email protected]. Scrieți-i un email sau dați telefon și solicitați un tratament specializat pentru mama dvs. Consultația este gratuită.

    • Badarau Leonard Nelu

      Eu m-am operat în 4 decembrie 2020, am făcut o cura cu spanz si acum fac o cura de produse apicole . Terapeutul se numește Dr Călin Andrițoiu de la centrul de apiterapie Balanesti, jud Gorj. Tel 0744483303.Doamne ajută!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.