Păziți-vă sănătatea ficatului dacă vreți să nu faceți cancer – dr. Max Gerson
Numărul cazurilor de cancer s-a înmulțit considerabil în ultimii ani. Cu toții ne temem de această boală necruțătoare și am face orice să ne ferim de ea.
Cu toții am vrea să știm ce anume ar trebui să facem ca să nu ne îmbolnăvim de cancer.
Dr. Max Gerson, renumitul autor al Terapiei Gerson pentru vindecarea cancerului oferă câteva sfaturi simple pentru prevenirea cancerului.
Cuprins
„Prevenirea cancerului se poate realiza împiedicând lezarea ficatului”
Sunt mai mulți factori care contribuie la apariția cancerului. Dr. Gerson susține că afectarea ficatului are un rol important în dezvoltarea acestei boli.
Când a fost întrebat prin ce anume putem preîntâmpina un diagnostic de cancer, dr. Gerson a subliniat acest lucru:
„Prevenirea cancerului se poate realiza împiedicând lezarea ficatului”. Și cum anume putem face asta? Prin câteva măsuri care țin de dietă și stilul de viață.
Sfaturi pentru combaterea cancerului
Primul sfat al medicului Gerson este să evităm consumul de alimente intens gătite și procesate sau modificate.
Lezarea ficatului poate fi prevenită numai prin „evitarea consumului de alimente alterate, moarte (fierte) sau otrăvite (chimic, prin insecticide, conservanți)”.
Din păcate, alimentele ultra-procesate ocupă rafturile magazinelor din care ne facem cumpărături săptămânal.
Dacă dieta noastră este bazată doar pe acest tip de alimente, nu prea avem cum să sperăm la o viață sănătoasă, fără boli.
Consumându-le la ordinea zilei nu vom face altceva decât să ne otrăvim singuri, spune dr. Gerson.
Înaintașii noștri aveau o sănătate mai bună deoarece au avut la dispoziție o hrană naturală.
Același lucru este valabil și pentru ultima generația de părinți și bunici din zilele noastre. Chiar dacă acum sunt expuși la o cantitate mare de chimicale, toxine și poluanți, corpul lor încă mai are rezerve de sănătate din perioada copilăriei.
„Vârstnicii au un ficat mai sănătos și o rezistență mai bună, ca urmare a alimentației consumate în tinerețe, când nu era încă agricultura și producerea alimentelor industrializate și chimizate”.
Generația tânără este profund afectată de schimbările suferite de alimente. Copii care se nasc astăzi sunt afectați de la naștere, din cauza alimentației greșite a părinților lor.
Tinerii noștri consumă multe produse fast-food, multe sucuri și băuturi răcoritoare, multe dulciuri, multe făinoase, multă sare și grăsimi procesate.
„Oamenilor tineri le merge mai rău, iar copiilor, care reprezintă a doua generație care a consumat alimente conservate, le merge și mai rău. Aceștia fac leucemie”.
Deși este tot mai greu să procuri hrană curată și naturală, cu puțin efort putem găsi cereale, fructe și legume crescute în regim ecologic.
Iar când intrăm în posesia acestor alimente naturale, nu trebuie să le alterăm prin gătire sau procesare excesivă.
Iată sfatul cel mai important al medicului Gerson:
„Înainte de toate, consumați cât mai multe alimente crude, nepoluate, mențineți nivelul de potasiu ridicat și luați iod”.
Terapia doctorului Gerson pentru bolnavii de cancer constă în administrarea unor sucuri și supe de legume care cresc nivelul de potasiu și scad sodiul din corp.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:
„Tratamentul” anti-cancer al Părintelui Iustin Pârvu – în 9 pași
Chimenul negru – un aliat puternic în cancer (efect preventiv și terapeutic)
Înmulțirea cazurilor de cancer s-ar putea datora acestui ingredient
Protejați-vă de substanțele care vă pot îmbolnăvi de cancer – sfaturi dr. Robert Morse
Top 5 alimente care te pot face să dezvolți cancer – sfatul expertului
Sursă articol: Dr. Max Gerson, Întrebări și răspunsuri post-conferință, O Terapie Naturală Eficientă Pentru Tratarea Cancerului și a Altor Boli Grave, Editura For You, 2005, pp. 282-291