Top 5 alimente care te pot face să dezvolți cancer – sfatul expertului

Numărul bolnavilor de cancer a luat amploare în ultimele decenii. Este prima cauză de deces la nivel mondial.

În fiecare an mor circa 10 milioane de oameni. Unul din șase decese se datorează cancerului.

Top 5 alimente care te pot face sa dezvolti cancer - sfatul expertului

Top 5 alimente care te pot face sa dezvolti cancer – sfatul expertului

Cele mai frecvente tipuri de cancere sunt cel de sân, de colon, de plămâni, de rect și de prostată.

50% din cancere pot fi prevenite prin evitarea factorilor de risc

O treime din decese sunt puse pe seama tutunului, indicelui de masă corporală mare, abuzului de alcool, sedentarismului, poluării și dietei sărace în fructe și legume.

30-50% din cancere pot fi prevenite prin evitarea factorilor de risc. Chiar dacă mulți dintre noi trăim cu impresia că nu ni se poate întâmpla nouă, majoritatea suntem expuși la factorii de risc.

Alimentația nesănătoasă se numără printre aceștia. Oricât de mult ne-am strădui să avem o dietă curată, produsele din magazine ne sabotează dramatic această încercare.

Top 5 alimente care te pot face să dezvolți cancer 

Onco-nutriționistul Marius Văduva a realizat un top al celor mai dăunătoare alimente. Mulți dintre noi le consumăm fără să știm ce efecte au asupra organismului nostru.

Uleiul de palmier

Pe primul loc se află un ingredient despre care aproape nimeni nu vorbește. Este vorba despre uleiul de palmier.

Chiar dacă nu îl cumpărăm ca atare, în bidoane și nu-l mâncăm cu lingurița, el se găsește în foarte multe produse

Această grăsime ieftină, bogată în acizi saturați (Omega-6) este în toate semi-preparatele, biscuiții, dulciurile, cereralele pentru mic-dejun, margarina, pastele tartinabile, produsele de patiserie și cofetărie.

Se găsește inclusiv în produsele de îngrijire a corpului, în cosmetice și în detergenți.
Este foarte important să citim eticheta.

Orice produs care conține cuvântul „palm” trebuie evitat. Sunt și alte denumiri sub care se ascunde uleiul de palmier. Despre aceasta puteți citi mai multe în acest articol.

Uleiul de palmier este dăunător deoarece conține Omega-6. Raportul de Omega3 – Omega6 trebuie să fie de 1:3. Din păcate, foarte multe persoane au prea mult Omega-6 deoarece consumă multe produse de acest tip.

La cei care au deja cancer, astfel de produse trebuie eliminate obligatoriu. Este primul carcinogen care accelerează răspândirea celulelor maligne în corp.

Fitoterapeutul Marius Văduva spune că acidul palmitic, prezent în cantități mari în corp, grăbește metastazele la bolnavii de cancer.

Zahărul

Pe locul doi în topul celor mai periculoase și cancerigene alimente se află zahărul. Nici nu poate fi numit aliment, deoarece este un produs ultra-rafinat, o substanță rafinată.

Zahărul nu este doar un ingredient artificial pe care îl introducem în corp, străin de chimia noastră, ci și toxic, poluant. A fost asemănat la capitolul toxicitate cu azbestul și tutunul.

Zahărul distruge mitocondriile. Dă dependență, diabet, obezitate, cancer și multe alte boli. Trebuie avută mare grijă și la înlocuitorii de zahăr făcuți din porumb, fructoză sau glucoză.

Lactatele de vacă

Produsele din lapte de vacă sunt o categorie surprinzătoare în acest top. Din păcate, acestea sunt pro-cancerigene, pro-inflamatoare și alergenice.

Lactatele din vacă au foarte mult estrogen. Acest hormon de creștere nu face altceva decât să stimuleze creșteri anormale în organism. Mai ales la femei.

„Factorul estrogenic din laptele de vacă este 100% un factor de creștere uriașă a cancerului de sân, de ovar, de uter, de col uterin sau endometru la femei”.

Marius Văduva recomandă bolnavilor de cancer (și celor care vor să prevină această boală) „lactatele” obținute din nuci și semințe (ex. lapte de migdale). Acestea trebuie făcute în casă, din ingrediente naturale, la blender.

Laptele vegetal din magazine conține, din păcate, ulei de palmier, zahăr și alți aditivi nedoriți.

Carnea roșie

Pe locul 4 în acest top sunt așezate produsele făcute din carne roșie.

Studiile au arătat că țările cu un aport crescut de carne au rate mai mari de cancer colorectal.

Carnea de vită e foarte injectată, spune nutriționistul. Vitele sunt injectate cu antibiotice care ajung în corpul nostru.

Foarte multe persoane dezvoltă rezistență la antibiotice din cauza consumului de carne roșie și nu mai pot fi tratate corect în cazul unor infecții.

Cele mai bune tipuri de carne sunt peștele și carnea albă slabă (pui, curcan).

Băuturile carbogazoase, fast-food, prăjelile

Sunt multe alte alimente nocive și pro-cancerigene. Marius Văduva a pus pe locul 5 mai multe categorii. Sucurile din comerț care sunt bombe de zahăr și chimicale, produsele de tip fast-food care au foarte mult Omega-6 și prăjelile.

Dacă obișnuiți să mâncați multe prăjeli, schimbați metoda de gătire a alimentelor. Fierberea la aburi este cea mai sănătoasă.

Nu este suficient doar să eliminăm alimentele pro-cancerigene din dietă. Bolnavii de cancer trebuie să consume și alimente anticancerigene.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre alimentația în cancer:

Alimente bogate în vitamine și minerale importante în terapia anti-cancer
7 alimente care stimulează producția de celule „natural killer” (care combat virusurile, bacteriile și celulele canceroase)
Dr. Pavel Chirilă – Nu hrăni cancerul (reguli alimentare pentru prevenirea și vindecarea cancerului)
Alimente pe care un bolnav de cancer NU trebuie să le mai mănânce – expert în nutriție oncologică

Surse articol:

1. WHO, Cancer: https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/cancer
2. Iusti Fudulu, Top 5 alimente ori ingrediente periculoase pentru organism – Marius Văduva – iTHINK: https://www.youtube.com/watch?v=5HdbS_Yt0hc&ab_channel=IustiFudulu
3. Key TJ, Bradbury KE, Perez-Cornago A, Sinha R, Tsilidis KK, Tsugane S. Diet, nutrition, and cancer risk: what do we know and what is the way forward? BMJ. 2020 Mar 5;368:m511. doi: 10.1136/bmj.m511. Erratum in: BMJ. 2020 Mar 11;368:m996. PMID: 32139373; PMCID: PMC7190379.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.