Năpraznicul este una din cele mai apreciate plante din medicina tradițională europeană și nu numai. Faima sa se datorează în mod deosebit proprietăților anticancerigene, dar și celor antivirale și antibacteriene. Năpraznicul – planta bolilor canceroase Năpraznicul (Geranium robertianum) este renumit […]
Articole despre 'cancer'
Usturoiul combate cancerul în toate stadiile, inclusiv recidivele
√ Articol bazat pe studii științifice Tot mai multe studii confirmă proprietățile terapeutice ale alimentelor vegetale. O cercetare publicată în jurnalul „Biomedicine and Pharmacotherapy” arată care sunt compușii fitochimici din compoziția acestei plante și mecanismele lor anticancerigene. Cancerul este foarte […]
Rugăciune 7 februarie către Sfântul Partenie, tămăduitorul cancerului și tuturor bolilor și alungătorul diavolilor
Sfântul Ierarh Partenie a fost un mare făcător de minuni încă din timpul vieții sale pământești. Chiar și astăzi, la aproape două mii de ani de la mutarea sa la Domnul, este considerat și cinstit ca un vindecător al bolilor […]
Laptele de vacă crește riscul de cancer de sân, de ovare, col uterin, endometru, prostată, ficat
√ Articol bazat pe studii științifice Lactatele de vacă au hormoni care cresc riscul de cancere hormonale (de sân, de ovare, de prostată). Efectul pro-cancerigen al produselor lactate a fost demonstrat științific. Laptele de vacă este pro-cancerigen Fitoterapeutul Marius Văduva […]
Top 5 alimente care te pot face să dezvolți cancer – sfatul expertului
Numărul bolnavilor de cancer a luat amploare în ultimele decenii. Este prima cauză de deces la nivel mondial. În fiecare an mor circa 10 milioane de oameni. Unul din șase decese se datorează cancerului. Cele mai frecvente tipuri de cancere […]
Bicarbonatul de sodiu neutralizează aciditatea și previne dezvoltarea cancerului și altor boli
Bicarbonatul de sodiu este considerat un fel de panaceu în gospodărie. Este bun la toate. Gospodinele îl folosesc la curățarea casei, a fructelor și legumelor, la dezodorizarea unor spații, dar și la creșterea aluaturilor de pâine sau prăjiturilor. Bicarbonatul de […]
Păpădia, un agent chimioterapeutic natural
√ Articol bazat pe studii științifice Păpădia are proprietăți anticancerigene, arată studiile realizate in vitro și in vivo. O recenzie recentă sugerează că această plantă ar putea deveni un agent chimioterapeutic valoros. Cercetătorii portughezi au revizuit mai multe studii care […]
Plante care nu fac niciodată cancer și care ajută la tratarea cancerului la om
Întotdeauna avem ceva de învățat de la natură. Tot ce vedem în natură poartă amprenta și energia de viață a Atotputernicului nostru Creator. Dacă privim la compoziția plantelor, vom vedea că unele din ele au capacitatea să reziste chiar și […]
Cancerul se tratează greu dar se previne ușor – Dr. Pavel Chirilă
Un procent considerabil (30%) din cancere se datorează alimentației greșite. Acest lucru înseamnă că evitarea acestei boli fatale stă, într-o anumită măsură, și în puterea noastră. Sute de mii de bolnavi de cancer în România Evidențele sanitare din România arată […]
Raiul este plin de bolnavi de cancer – Sfântul Paisie Aghioritul
Numai prin dureri și suferințe se mai mântuiesc astăzi oamenii. Iar una din cele mai dureroase și cumplite boli de pe fața pământului este acum cancerul. Cancerul a umplut raiul de sfinți, spunea Sfântul Paisie Aghioritul. Această perspectivă ortodoxă aruncă […]
Consumați ovăz – acest aliment protejează celulele de degenerare și previne cancerul
√ Articol bazat pe studii științifice Ovăzul poate fi considerat campionul mic-dejunurilor. Este, sau poate fi ingredientul anticancerigen din mesele tale zilnice. Consumul de ovăz (Avena sativa) a crescut mult în popularitate în ultimii ani. Este promovat ca o cereală […]
Tătăneasa determină tumorile să intre în remisiune
Tătăneasa este o plantă medicinală pe cât de puternică, pe atât de controversată. Plantele care au o acțiune terapeutică importantă pot avea efecte adverse dacă le întrebuințăm în doze necorespunzătoare. Tătăneasa în medicina tradițională Utilizările medicinale ale acestei plante datează […]
Salvia – un adjuvant binevenit în boala canceroasă
√ Articol bazat pe studii științifice Salvia este una din cele mai populare și valoroase plante folosite în terapeutica naturală din diferite culturi. Salvia în medicina timpului Ceaiul este întrebuințat în medicina tradițională în afecțiunile respiratorii (tuse, bronșită, astm), metabolice […]
Rodia încetinește creșterea celulelor cancerului de sân, colon, intestin și prostată și previne metastazele
√ Articol bazat pe studii științifice Dacă oamenii ar ști cât de sănătoasă este rodia, cu siguranță ar încerca să o consume săptămânal. Acest fruct exotic și suculent ne poate apăra de cumplita boală a cancerului. Rodia (Punica granatum) este […]
Coada-calului – un ajutor prețios în cancer (cum se folosește)
În ciuda denumirii sale lipsite de strălucire, coada-calului este un adevărat star între plantele medicinale autohtone. Crește la discreție în natură și o putem culege noi înșine, dacă știm să o deosebim de alte plante similare la înfățișare, dar periculoase, […]