Usturoiul combate cancerul în toate stadiile, inclusiv recidivele

Articol bazat pe studii științifice

Tot mai multe studii confirmă proprietățile terapeutice ale alimentelor vegetale. O cercetare publicată în jurnalul „Biomedicine and Pharmacotherapy” arată care sunt compușii fitochimici din compoziția acestei plante și mecanismele lor anticancerigene.

Cancerul este foarte greu de oprit odată ce celulele tumorale au început să se înmulțească și să se răspândească în corp. Usturoiul poate fi util în acest sens, prin capacitatea lui de a preveni metastazarea.

Usturoiul bate cancerul prin 6 mecanisme

Usturoiul bate cancerul prin 6 mecanisme: Freepik.com

De fapt, usturoiul acționează împotriva bolilor oncologice prin mai multe mecansime. Compușii pe care îi conține blochează căile de semnalizare implicate în migrarea celulară.

Compuși anticancerigeni prezenți în usturoi

Usturoiul este un aliment miraculos. Dumnezeu l-a înzestrat cu calități anticancerigene, antimicrobiene puternice, antiinflamatoare, antitrombotice și antioxidante.

Compușii anticancerigeni dezvăluiți de studiul menționat mai sus sunt compușii organosulfurici. Aceștia sunt de două tipuri: liposolubili și hidrosolubili.

Aliina, alicina și ajoen sunt solubili în grăsimi. S-alilcisteina, S-alilmercaptocisteina, alil de mercaptan și sulfura de alil metil sunt solubili în apă.

Usturoiul combate cancerul în toate stadiile

În faza inițială, substanțele fitochimice din usturoi previn bioactivarea carcinogenezei prin efecte antioxidante, antimutagenice și detoxifante.

Cu alte cuvinte, usturoiul blochează procesul de ințiere a cancerului prin combaterea stresului oxidativ, prevenirea mutațiilor și eliminarea compușilor cu potențial carcinogen.

În fazele avansate, usturoiul împiedică creșterea sau metastazarea tumorilor. Compușii săi modifică comportamentul celulelor prin câteva procese cruciale în combaterea cancerului: apoptoză și imunocompetență.

Altfel spus, usturoiul împiedică înmulțirea rapidă a celulelor canceroase, induce moartea lor și mărește capacitatea sistemului imunitar de a le depista mai repede.

Previne recidivele

Mai mult decât atât, usturoiul poate preveni recidivarea cancerului. Aceasta o face prin țintirea celulelor stem canceroase. Celulele stem au un rol important în cancer, deoarece ele se găsesc în interiorul tumorii și au capacitatea de a se replica și transforma în celule canceroase.

Chimioterapia și radioterapia nu au capacitatea de a elimina celulele stem canceroase. Aceste tratament pot cel mult înlătura tumora, dar fără să distrugă celulele stem care rămân în urmă și se pot diviza și răspândi în corp.

6 mecanisme prin care usturoiul combate cancerul

Pe scurt, usturoiul previne proliferarea și progresia cancerului în corp prin următoarele acțiuni:

1. Suprimă mutageneza (sau previne mutațiile ADN care cresc riscul de cancer).
2. Mătură radicalii liberi care vatămă celulele sănătoase.
3. Reglează activitățile enzimatice esențiale pentru funcțiile corpului.
4. Inhibă plierea proteinelor în reticulul endoplasmatic (care este parte a celulelor)
5. Influențează comportamentul celulelor
6. Împiedică recidivele

Alte beneficii ale consumului de usturoi

Iată și alte motive pentru care ar trebui să mâncăm mai des usturoi:

  • inhibă creșterea fungilor și bacteriilor;
  • scade riscul de sindrom metabolic (hipertensiune arterială, trigliceride mărite, glicemie mărită, obezitate, diabet);
  • stimulează imunitatea;
  • susține sănătatea cardiovasculară (previne infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, aterosclerza, hiperlipidemia, accidentele ischemice);
  • reduce inflamația din corp;
  • previne diabetul;
  • susține sănătatea oaselor și pielii.

Cum se consumă corect usturoiul

Pentru a beneficia de proprietăți anticancerigene ale usturoiului, este indicat să îl consumăm proaspăt, adică în stare crudă.

Iar pentru a-l ajuta să elibereze acei compuși binefăcători, trebuie să îl zdrobiem / tăiem și să îl lăsăm să stea 15 minute înainte de a-l mânca.

Bolnavii de cancer sau cei care vor să se păzească de această boală ar trebui să reducă la minim factorii declanșatori.

Cauzele principale ale cancerului de care trebuie să ne ferim

Majoritatea bolilor – inclusiv cancerul – sunt corelate cu incapacitatea corpului de a produce energie celulară. Disfuncția mitocondrială se află și la baza apariției cancerului.

Atunci când nu avem suficientă energie celulară, corpul nu poate alimenta procesele de reparare și regenerare, care sunt esențiale pentru prevenirea bolilor și recuperarea din boală.

Principalii factori de risc pentru disfuncția mitocondrială sunt:

  • consumul excesiv de acid linoleic (grăsimile Omega-6 din uleiuri);
  • niveluri crescute de estrogeni
  • producția de endotoxine
  • expunerea cronică la undele electromagnetice și tehnologia 5G

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Usturoiul distruge celulele canceroase fără să le afecteze pe cele normale
Macerat cu usturoi, propolis și plante – cu efecte deosebite în toate tipurile de cancer – rețeta doctorului Eugen Giurgiu
Usturoiul poate distruge cel mai agresiv tip de cancer mamar – cancerul de sân triplu negativ

Sursă articol: Dr. Joseph Mercola, Anticancer properties of garlic gain new support: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2024/05/23/garlic-anticancer-properties.aspx?ui=6ac1fb1b602ac592785892c759ca2b2ef008e5a7c93baacd7774d56e6e163333&sd=20201112&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art2HL&cid=20240523&foDate=false&mid=DM1571097&rid=28233091

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.