Usturoiul este unul din cele mai puternice plante alimentare care contribuie la prevenirea sau chiar la tratarea bolilor. A fost folosit din vechime ca tonic și antibiotic, în special în epidemiile de gripă, ciumă, tifos. Un mod inedit de a […]

Usturoiul este unul din cele mai puternice plante alimentare care contribuie la prevenirea sau chiar la tratarea bolilor. A fost folosit din vechime ca tonic și antibiotic, în special în epidemiile de gripă, ciumă, tifos. Un mod inedit de a […]
Ceapa și usturoiul sunt folosite din vechime împotriva infecțiilor. Plantele din familia Allium au puternice efecte antibiotice. Usturoiul este mult mai potent decât ceapa împotriva patogenilor. Acesta a demonstrat proprietăți antiseptice, bacteriostatice, bactericide, antibacteriene, antivirale, antifungice și antiparazitare. Usturoiul – […]
Între plantele înzestrate cu efecte cardioprotectoare naturale se numără păducelul, vâscul, talpa-gâștei, hibiscusul, ceaiul verde, busuiocul sfânt, ghimbirul și turmericul. Avem inclusiv alimente care susțin sănătatea inimii și a vaselor de sânge, precum ceapa și usturoiul. Usturoiul este unul dintre […]
√ Articol bazat pe studii științifice Tot mai multe studii confirmă proprietățile terapeutice ale alimentelor vegetale. O cercetare publicată în jurnalul „Biomedicine and Pharmacotherapy” arată care sunt compușii fitochimici din compoziția acestei plante și mecanismele lor anticancerigene. Cancerul este foarte […]
O cititoare a revistei „Formula As” a împărtășit recent o rețetă de slăbit, simplă dar neașteptat de eficace. Mi s-a părut inedită și totodată foarte ușor de pus în practică. Nu necesită o schimbare radicală a dietei sau ceva de […]
Usturoiul este unul din condimentele preferate ale românilor. Este de nelispit de la mesele bogate în carne, proteine și grăsimi. În ultimii ani, acest aliment comun a devenit foarte scump. Un kilogram de usturoi a ajuns să coste câțiva lei. […]
Usturoiul este considerat un elixir încă din antichitate. Cultivarea lui datează de circa 5-6 mii de ani. Popoarele din vechime îl foloseau împotriva ciumei bubonice și a membrelor paralizate sau uscate. Era considerat un remediu miraculos pentru invalizi. Usturoiul – […]
Medicul grec Hipocrate cunoștea valoarea terapeutică a alimentelor naturale, de aceea a spus că hrana trebuie să ne fie medicament, iar medicamentele să ne fi hrană. Usturoiul confirmă negreșit această teorie. Usturoiul – antidotul tuturor bolilor? Civilizațiile vechi îl considerau […]
Doctorul Robert Morse alocă usturoiului un capitol important în cartea sa despre o viață sănătoasă, fără toxine. Când vorbește despre usturoi, spune că este unul din cei mai mari purificatori ai sângelui. Ce proprietăți are usturoiul Usturoiul se remarcă între […]
√ Articol bazat pe studii științifice Un cățel de usturoi pe zi previne formarea cheagurilor de sânge, spunea un studiu apărut în anul 1995 în jurnalul „Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids”. Usturoiul scade colesterolul din sânge Participanții la studiul […]
Ați mâncat vreodată dulceață de usturoi? Sau poate că nici măcar nu ați auzit de așa ceva! Este un preparat inedit, ușor de realizat în casă. Vă va face mesele mult mai gustoase și aromate. Condimentele și plantele aromatice nu […]
Usturoiul este o armă puternică împotriva bolilor de tot felul. Utilizările sale medicinale datează din Grecia Antică. Un motiv în plus să mănânci usturoi este că reduce insomnia. Sucul de usturoi atenuează insomnia Usturoiul a fost folosit în vechime pentru […]
O rețetă minunată din „Bucătăria Ortodoxă”, pe care merită să o încercați, mai ales în perioada de iarnă. Cartea este apărută de curând și oferă nenumărate idei de mâncăruri pentru perioadele de post de peste an. Icrele de usturoi sunt […]
√ Articol bazat pe studii științifice Avem nenumărate motive să mâncăm cât de des usturoi. Are abilități excelente de prevenire și tratarea a bolilor. Usturoiul are proprietăți antibiotice, antioxidante, imunomodulatoare, antiinflamatoare și hipolipidemiante. Combate afecțiunile cardiovasculare și metabolice, cancerul, diabetul […]
Usturoiul este acel ingredient care face mâncărurile desăvârșite. Unii iubesc atât de mult aroma lui încât îl pun în toate preparatele, inclusiv în salate. Dacă vreți să aveți mereu la îndemână un condiment natural pe bază de usturoi pentru preparatele […]