Fă-ți în casă cel mai puternic antibiotic natural – rețetă de mii de ani, din usturoi și cuișoare
Usturoiul este considerat un elixir încă din antichitate. Cultivarea lui datează de circa 5-6 mii de ani.
Popoarele din vechime îl foloseau împotriva ciumei bubonice și a membrelor paralizate sau uscate. Era considerat un remediu miraculos pentru invalizi.

Imagine cu titlu sugestiv: Antibiotic natural din usturoi si cuisoare: Emily C
Usturoiul – antibiotic antic
La fel de interesant este că egiptenii care au trăit cu 2.600 î.Hr. își „plombau” măselele cariate cu usturoi zdrobit pentru a nu face infecții. De altfel, durerile de dinți erau potolite tot cu usturoi strivit și amestecat cu unt.
Nu rareori se întâmpla ca usturoiul să fie servit la mese pentru a alunga bolile ce ar fi putut apărea din cauza patogenilor din mâncare.
În Evul Mediu se utiliza usturoiul contra bolilor contagioase, precum holeră sau ciumă, dar și în migrene, bronșite, boli stomacale care cardiovasculare.
Nu mai puțin valoros era în afecțiunile externe, precum bătături, dermatite, dureri de urechi, reumatisme sau dureri articulare și inflamații.
Contra viermilor intestinali se dădea un cățel de usturoi amestecat cu 1 linguriță de hrean ras și 50 ml de ulei, dimineața pe stomacul gol.
Ce beneficii are usturoiul
Până astăzi, usturoiul este întrebuințat în gospodării ca remediu pentru afecțiunile respiratorii și cardiace.
Ajută la subțierea mucusului, fluidizarea sângelui, decongestionarea sinusurilor, plămânilor și a vaselor de sânge.
Studiile recente au arătat că usturoiul reduce tensiunea arterială, colesterolul și riscul de boli cardiovasculare.
Este un tonic imunitar natural, ajutând la combaterea unei game largi de infecții.
Usturoiul poate fi utilizat chiar și împotriva patogenilor rezistenți la antibiotice, precum Helicobacter pylori sau specii de Candida.
Pentru a extrage la maxim beneficiile acestui minunat aliment este indicat să îl macerăm în alcool. Vom obține un extract cu proprietăți antibiotice puternice.
Antibiotic natural din usturoi și cuișoare – rețetă
Ingrediente
- 300 g de usturoi decojit
- 20 de cuișoare
- 150 ml de alcool (95%)
Mod de preparare
Cățeii de usturoi curățați de coajă se toacă mărunt sau se dau prin răzătoare, într-un borcănel de sticlă.
Se adaugă cuișoarele zdrobite și ele puțin în râșnița de cafea. Se toarnă apoi alcoolul și se pune capacul. Alcoolul trebuie să acopere complet ingredientele.
Înfiletați strâns capacul și lăsați amestecul la macerat timp de 10 zile. Agitați borcanul zilnic pentru a ajuta extracția principiilor active din plante.
După ce s-a încheiat perioada de macerare, strecurați amestecul printr-un tifon. Turnați lichidul obținut înapoi în borcan și lăsați-l la decantat încă 2 zile, în frigider.
Extractul se trece apoi ușor în sticle de culoare închisă și se păstrează în frigider.
Mod de administrare
Se iau câte 20 de picături, de 3 ori pe zi. Fiecare doză se dizolvă într-un pahar cu apă.
Administrarea se face înainte de masă. Cura se ține până când terminați toată cantitatea de extract.
Este antibacterian, antifungic, antiviral, hipotensiv, hipocolesterolemiant, imunostimulator. Ajută atât la prevenirea răcelilor și infecțiilor, cât și la tratarea lor.
Adaosul de cuișoare face acest extract și mai puternic contra microorganismelor patogene.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:
Usturoiul – antidotul tuturor bolilor de pe pământ?
Hrean la borcan cu ghimbir, usturoi și miere – antibioticul sezonului rece
Un cățel de usturoi pe zi previne formarea cheagurilor de sânge
Usturoiul distruge ciuperca piciorului – cum să îl folosești
Sursă articol: Usturoiul, elixir al aparatului cardiovascular și respirator, Cel mai puternic antibiotic natural, Leacuri & Rețete Mănăstirești, Nr. 46, 15 octombrie – 15 decembrie 2022, pp. 40-42