Cum să ai usturoi natural ani la rând

Usturoiul este acel ingredient care face mâncărurile desăvârșite.

Unii iubesc atât de mult aroma lui încât îl pun în toate preparatele, inclusiv în salate.

Cum sa ai usturoi natural ani la rând

Cum sa ai usturoi natural ani la rând: Yuliiaka

Dacă vreți să aveți mereu la îndemână un condiment natural pe bază de usturoi pentru preparatele reci, testați rețeta de mai jos.

Transformați bulbii de usturoi în pulbere și presărați-o în mâncărurile preferate!

Citește și – Beți apă de usturoi ca să preveniți un accident vascular cerebral sau atac de cord

Pe lângă faptul că este mai ușor de folosit, se păstrează mai mult timp.

Cum să ai usturoi proaspăt ani la rând

Luați un kilogram de usturoi, sau cât aveți disponibil pentru această rețetă.

Desfaceți cățeii și puneți-i în apă pentru un sfert de oră.

Tăiați capetele și decojiți-i. După înmuiere, cojile se desfac mai ușor.

Cățeii decojiți și zvântați de apă se pun în vasul robotului cu lama S. Se adaugă și 2 linguri de sare mare.

Se mixează bine, până când se fac pastă. Poate fi nevoie să îi puneți mai multe tranșe.

Pregătiți tava cuptorului. Așterneți hârtie de copt în ea și transferați pasta de usturoi.

Întindeți-o bine, cu o paletă. Trebuie să obțineți un strat cât mai uniform.

Dacă este vară și temperaturile sunt foarte mari, ucați usturoiul poate fi uscat la soare.

Puneți tava unde pe balcon să stea la soare. În 2-3 zile se va usca și va căpăta o culoare aurie. Verificați să fie bine uscat și pe fund.

O altă variantă este să uscați pasta în cuptor, la 80 de grade Celsius.

Procesul de deshidratare durează în jur de 2 ore. Este gata când a devenit scorțos și casant.

Următorul pas este să îl pulverizați cu ajutorul unui blender.

Puneți usturoiul uscat în vasul blenderului și mixați câteva secunde, până se transformă într-o pulbere fină.

Transferați pudra de usturoi în borcănele de sticlă.

Depozitați-le în cămară, sau într-un alt loc lipsit de umiditate și căldură.

În acest condiții se poate păstra câțiva ani.

Știați că și din cojile de usturoi (și ceapă) se poate obține o pudră condimentară? Accesați această rețetă AICI.

Beneficiile usturoiului pentru sănătate

Nu greșesc cei care adaugă usturoi în toate felurile de mâncare.

Această plantă condimentară are beneficii însemnate pentru organism.

În primul rând, ajută la creșterea imunității și rezistenței împotriva bolilor și infecțiilor.

Are proprietăți antimicrobiene diverse. Funcționează ca un antibiotic natural.

Suprimă creșterea unui spectru larg de bacterii, ciuperci și fungi, protozoare și virusuri.

Includeți usturoiul la mesele zilnice dacă aveți hipertensiune arterială.

Usturoiul are efecte hipotensive și poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Mai mult decât atât, favorizează scăderea colesterolului. Poate reduce nivelul colesterolului LDL cu 10-15%.

Citește și – Mâncați usturoi cu suc de lămâie – scade colesterolul și tensiunea arterială

Un beneficiu foarte important al usturoiului este prevenirea cancerului.

Usturoiul protejează creierul și combate maladia Alzheimer.

Nu în ultimul rând, stimulează procesele de detoxifiere ale corpului.

Ajută producția unui antioxidant puternic din corp (glutation) implicat în detoxifiere.

El însuși furnizează compuși cu efecte detoxifiante, precum seleniu și compuși bogate în sulf.

Surse articol:

1. Mehmet Akif Cinar, Faceți praf de usturoi acasă: https://www.youtube.com/watch?v=BPKDVL4YxMg&ab_channel=MehmetAkif%C3%87%C4%B1nar
2. Bucătăria mea Ebruli, Cel mai bun mod de a păstra usturoiul: https://www.youtube.com/watch?v=dv-puBqAQnw&ab_channel=EBRUL%C4%B0MUTFA%C4%9EIMLEZZETL%C4%B0YEMEKTAR%C4%B0FLER%C4%B0
3. Spice World Clinic, The top 8 health benefits of garlic: https://spiceworldinc.com/health/the-top-8-health-benefits-of-garlic/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.