Transformați cojile de ceapă și usturoi într-o pudră aromată pentru mâncăruri

Din cojile de ceapă și usturoi putem obține un condiment grozav pentru mâncăruri.

Mai ales pentru salate.

Transformati cojile de ceapa si usturoi in condiment pentru mancaruri

Transformati cojile de ceapa si usturoi in condiment pentru mancaruri: Ivan Radic

TRANSFORMAȚI DEȘEURILE ÎN RESURSE

Pe principiul „nimic nu se aruncă, totul se folosește”, gospodinele vor adora acest truc genial.

Nu mulți îl cunosc.

Citește și – Cojile de ceapă – fertilizant și leac contra dăunătorilor din grădină!

Dacă vă place aroma pe care ceapa și usturoiul îl dă mâncărurilor, cu siguranță veți îndrăgi acest condiment.

Se numește „sare de ceapă” sau „sare de usturoi”.

Puteți obține două condimente separate, sau le puteți amesteca, pentru o aromă mai complexă.

Spre deosebire de pudra de ceapă și pudra de usturoi din comerț, aceasta este 100% naturală.

Așadar, începeți să colecționați coji de ceapă și usturoi.

FACEȚI PUDRĂ AROMATIZATĂ DIN COJILE DE CEAPĂ ȘI USTUROI 

Primul pas este să spălați cojile sub jet de apă pentru a îndepărta toată murdăria și impuritățile.

Scuturați-le și zvântați-le bine.

Apoi înșirați-le apoi în tava cuptorului.

Uscarea cojilor

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius.

În funcție de cuptorul fiecăruia, procesul de uscare poate dura în jur de 8-15 de minute.

În acest interval este nevoie să le întoarceți periodic pentru a se usca uniform.

Cojile sunt gata când au devenit casante și se sfărâmă ușor între degete.

Atenție să nu le ardeți. Le puteți rumeni doar puțin pe margini. Veți obține astfel o pulbere cu o aromă cuceritoare de afumat.

Vara, când temperaturile sunt ridicate, le puteți usca la soare. Acest proces poate dura însă câteva zile.

Măcinarea cojilor

Următorul pas este să puneți cojile în vasul robotului cu lama S.

Împreună cu ele adăugați câteva linguri de sare mare.

Cantitatea de sare depinde de cantitatea de coji folosită. Ajustați „din ochi” sau după gust.

Puteți folosi sare de mare, sare de Himalaya sau sare tradițională grunjoasă.

De asemenea, se pot adăuga și alte mirodenii, precum cimbru, rozmarin sau busioc uscat, în funcție de gustul fiecăruia.

Mixați până când cojile se pulverizează complet și rezultă o pulbere.

Transferați pudra obținută într-un borcănel de sticlă cu capac.

Utilizarea pudrei de ceapă și usturoi

Este un condiment ideal pentru salate. Mai ales pentru cele cu maioneză.

O puteți utiliza de asemenea la sosuri, cartofi prăjiți, paste, pește, pizza, mâncăruri gătite.

Gustul intens de ceapă și usturoi potențează gustul sării și chiar puteți folosi o cantitate mai mică de sare la masă.

O idee genială! Vă ajută să reduceți la minim risipa în gospodărie și să transformați deșeurile în resurse.

ARTICOLE SIMILARE

Cojile de cartofi – o sursă valoroasă de nutrienți pe care nu trebuie să o arunci
Cura cu coji de ouă pentru întărirea oaselor, unghiilor, părului și gingiilor
Ceai din cotoare și coji de gutui pentru durerile în gât
Cojile de lămâie înmoaie călcâiele uscate și bătăturile

BENEFICII

Cojile de ceapă și usturoi nu sunt deloc de aruncat.

Acestea conțin nutrienți pe care gospodarii știu deja să îi exploateze în grădină.

Din ele se pot obține soluții fertilizante pentru plante.

În același timp, pot fi folosite ca insecticide naturale.

În cojile acestor legume se găsesc vitaminele C, B6 și B9, fibre și minerale.

La fel ca bulbul, conțin quercetină, un antioxidant care are proprietăți antiinflamatoare, antiobezitate, antialergice și antivirale.

Citește și – Nu aruncați cojile de ceapă, scad tensiunea arterială, garantat!

Studiile au arătat că extractele din coji de ceapă (bogate în polofenoli) îmbunătățesc funcția endotelială la persoanele supraponderale sau obeze.

La fel ca și bulbul, cojile de ceapă au efect antihipertensiv și antidiabetic.

Surse articol:

1. Transform onion and garlic peels intro an amazing ingredient: https://www.youtube.com/watch?v=QTt3JQdgPtw&ab_channel=ChefJana
2. Moon J, Do HJ, Kim OY, Shin MJ. Antiobesity effects of quercetin-rich onion peel extract on the differentiation of 3T3-L1 preadipocytes and the adipogenesis in high fat-fed rats. Food Chem Toxicol. 2013 Aug;58:347-54: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23684756/
3. Choi EY, Lee H, Woo JS, Jang HH, Hwang SJ, Kim HS, Kim WS, Kim YS, Choue R, Cha YJ, Yim JE, Kim W. Effect of onion peel extract on endothelial function and endothelial progenitor cells in overweight and obese individuals. Nutrition. 2015 Sep;31(9):1131-5: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26233871/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.