Coaja oului este una din cele mai bune surse de calciu pentru corpul uman. Autorul rus Mikhail Tombak recomandă utilizarea cojilor de ouă în tratamentul osteoporozei. În rândurile de mai jos veți găsi rețeta și modul de administrare a calciului […]

Coaja oului este una din cele mai bune surse de calciu pentru corpul uman. Autorul rus Mikhail Tombak recomandă utilizarea cojilor de ouă în tratamentul osteoporozei. În rândurile de mai jos veți găsi rețeta și modul de administrare a calciului […]
Coaja unor legume și fructe are o valoare nutrițională mai mare decât pulpa acestora. Studiile au confirmat că „pielea” alimentelor vegetale are o concentrație mai mare de vitamine, fibre și antioxidanți. De cele mai multe ori, decojim legumele și fructele […]
Calciul este un element esențial pentru plante. Le ajută să crească, să se dezvolte, să aibă frunzele lucioase și fructele sănătoase. Acționează deopotrivă ca fertilizant și tratament. Cum recunoști lipsa de calciu la plante Deficitul de calciu poate fi întâlnit […]
Cojile ouălor sunt considerate deșeuri și de aceea ajung direct în coșul de gunoi. Unele persoane sunt conștiente de valoarea lor și le întrebuințează în gospodărie. Nu aruncați cojile de ouă! Valoarea cojilor de ouă este dată de conținutul lor […]
Profitați la maxim de nutrienții pe care vi-i oferă alimentele naturale. Nu aruncați nimic, nici măcar cojile. Acestea pot fi valorificate în diverse moduri. În acest articol vă prezentăm o rețetă inedită, pe care merită să o încercați. Este vorba […]
În unele cazuri, cojile alimentelor sunt la fel de sănătoase precum alimentul în sine. Câteva exemple sunt cojile de cartofi, de ceapă, de lămâie sau de ouă. Probabil ați auzit despre tratamentul cu coji de ouă contra osteoporozei. Nu este […]
Din cojile de ceapă și usturoi putem obține un condiment grozav pentru mâncăruri. Mai ales pentru salate. TRANSFORMAȚI DEȘEURILE ÎN RESURSE Pe principiul „nimic nu se aruncă, totul se folosește”, gospodinele vor adora acest truc genial. Nu mulți îl cunosc. […]
Calciul este unul din elementele cele mai importante pentru sistemul osos. Acest mineral susține nu doar densitatea osoasă, ci și buna coagulare a sângelui, contracțiile musculare și ritmul carciac. Cea mai mare concentrație de calciu (99%) din corp se află […]
Tuturor celor interesați de un fertilizant natural pentru grădină le recomandăm această soluție de calciu din coji de ouă. Conține, pe lângă calciu, un alt mineral important pentru sol și plante, anume fosfor. Dacă ai grădină sau curte cu legume, […]
Dacă vrei să vopsești natural ouăle de Paște anul acesta, poți încerca metoda cu coji de ceapă. Este cea mai cunoscută și cea mai reușită. Vopselele din comerț conțin substanțe chimice care pot ajunge din coajă în albuș. Majoritatea gospodinelor […]
Studiile științifice au arătat că deficitul de calciu și bolile asociate se pot trata cel mai bine cu un calciu organic, extras din plante sau dintr-o materie vie: coji de ouă, corali, alge calcaroase, semințe de susan, fasole, spanac etc. […]
Pierderea de masă osoasă poate începe încă din tinerețe, din cauza alimentației sărace în calciu, fluor și vitaminele D, E și B12, și bogate în cafea, tutun și alcool. Osteoporoza a fost numită “hoțul tăcut”, deoarece în faza de început, […]
Oul, atât gălbenușul, cât și albușul, este cunoscut ca o sursă impresionantă de substanțe nutritive: proteine, vitamine și minerale. Însă partea aproape invizibilă – membrana, stratul protector care căptușește interiorul cojii de ou a atras atenția cercetătorilor, datorită rezistenței și durabilității […]
Cercetările recente au arătat că învelișul exterior al unor alimente – precum sunt ouăle, ceapa, merele sau lămâile – este foarte bun pentru sănătate și nu trebuie aruncat. În unele cazuri, cele mai multe substanțe nutritive se regăsesc în coajă, […]
Deși se pot folosi și ouă de la găini, cele mai bune pentru această rețetă sunt ouăle de prepeliță. Acestea sunt mult mai bogate în minerale și vitamine. Trebuie de asemenea menționat că celelalte tipuri de ouă – de gâscă, […]