Nu aruncați cojile de ceapă, scad tensiunea arterială, garantat!

Hipertensivii și cardiacii aud mereu acest sfat: mâncați mai multă ceapă și usturoi, deoarece aceste legume ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului. Un alt sfat, mult mai important, este acesta: nu aruncați cojile de ceapă! Un leac din bătrâni pe bază de coji de ceapă utilizat pentru scăderea tensiunii arteriale este astăzi confirmat de studiile științifice.

Cojile de Ceapă Scad Tensiunea

Cojile de Ceapă Scad Tensiunea

Scăderea tensiunii arteriale:  rețetă

Acest remediu este simplu de preparat și administrat acasă. Se pun cojile de la 1 ceapă la macerat într-un pahar (200 ml) cu apă rece, și se lasă peste noapte. Dimineața, lichidul se strecoară, și se bea pe stomacul gol.

Coaja conține mai mulți antioxidanți decât ceapa însăși

Cercetătorii au descoperit că nu doar consumul cepei poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, ci și partea necomestibilă. Cojile de ceapă conțin quercetină, un pigment din plante care nu doar reduce tensiunea arterială mare, ci poate preveni inclusiv înfundarea arterelor. Quercetina are de asemenea proprietăți antiinflamatorii.

Deși nu sunt comestibile ca atare, cojile de ceapă pot fi adăugate la gătit (tocane, supe), pentru a obține un gust mai intens. În acest caz, cojile se scot înainte de servire. Sau se pot folosi la prepararea de ceai și macerat.

Experții dieteticieni avertizează că aruncarea cojilor de ceapă, de pepene, de dovlecei, de lămâie și portocală – care sunt foarte bogate în substanțe nutritive importante pentru sănătate, este un obicei foarte greșit la mulți dintre noi.

Multe fructe și legume au frunzele și coaja mai colorate decât carnea (interiorul), semn că acestea conțin mai multe fitochimicale nutritive, cum sunt carotenoide și flavonoide. Carotenoizii sunt antioxidanți puternici care scad riscul de cancer.

Unul din mesajele imperative ale medicilor nutriționiști este că ar trebui să consumăm o dietă mai colorată, în scopul de a obține o varietate mai mare de antioxidanți.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

5 comentarii

  1. In supa de pui se pune ceapa intraga cu tot cu foi,bine curatata si da si aroma,si culoare si curativa………..

  2. am sa incerc si eu pt. tensiune

  3. Cojile de ceapa sunt bune la răceală cu coji de nuca

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.