Beți apă de usturoi ca să preveniți un accident vascular cerebral sau atac de cord
√ Articol bazat pe studii științifice
Usturoiul are câteva calități medicinale prin care se remarcă între ale alimente funcționale.
Este un remarcabil protector cardio-metabolic. Este antimicrobian și anticancerigen.

Beti apa de usturoi ca sa preveniti un accident vascular cerebral sau atac de cord: Freepik – www.freepik.com
Chiropracticianul Eric Berg recomandă persoanelor cu risc cardiovascular să bea apă de usturoi.
O consideră o strategie alimentară eficientă pentru prevenirea evenimentelor cardiovasculare nefericite, precum un atac de cord sau un AVC.
Nu este prescris de doctori deoarece nu aduce nici un profit industriei farmaceutice.
Cuprins
USTUROIUL – UN MEDICAMENT-CHEIE PENTRU INIMĂ
O recenzie recentă, publicată în 2022 în jurnalul „Critical Reviews in Food Science and Nutrition” a demonstrat eficiența acestuia în bolile aparatului cardiovascular.
Studiile au arătat că usturoiul are efecte benefice în hipertensiunea arterială, diabet, obezitate și dislipidemie.
Acestea constituite principalele cauze medicale ale decesului la nivel mondial.
Recenzia menționată mai sus a fost realizată de cercetători din Brazilia.
Studiile revizuite au dezvăluit că usturoiul are următoarele efecte:
→ scade tensiunea arterială
→ reduce circumferința taliei și indicele de masă corporală
→ coboară nivelul colesterolului LDL și total
→ crește nivelul colesterolului HDL
→ reduce concentrația de trigliceride din sânge
→ scade markerii de inflamație din corp
În plus, analiza a demonstrat că usturoiul îmbunătățește anumiți parametri cardiovasculari, precum:
– calciul arterei coronariene
– microcirculația
– placa arterială
– țesutul adipos epicardial și perioaortic
Aceste rezultate sugerează că usturoiul poate fi util în prevenirea și tratarea factorilor de risc cardiovascular.
LA FEL DE EFICIENT CA ANTIHIPERTENSIVELE DE SINTEZĂ
Usturoiul a demonstrat efecte similare medicamentelor antihipertensive.
Citește și – Mâncați usturoi cu suc de lămâie – scade colesterolul și tensiunea arterială
Sunt circa 43 de studii clinice care arată că usturoiul reduce cu circa 50% riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral.
Usturoiul inhibă un compus numit „tromboxan” care determină aglomerarea și unirea trombocitelor.
De aceea este atât de eficient în prevenirea formării cheagurilor de sânge la nivelul inimii și creierului.
Tromboxan este produs de corp în urma unei inflamații sistemice sau a unei leziuni.
Uleiul de măsline, aspirina și medicamentele de subțiere a sângelui inhibă de asemenea compus.
Usturoiul reduce rigiditatea arterelor și scorul de calciu coronarian.
Prin faptul că stimulează producția de bilă, ajută la reglarea nivelului de lipide din sânge și eliminarea excesului de colesterol.
Nu mai puțin util este în endocardita infecțioasă, datorită acțiunii sale antibiotice.
APA DE USTUROI – REȚETĂ
Apa de usturoi poate fi un remediu simplu și ieftin, cu un impact puternic asupra funcției cardiovasculare.
INGREDIENTE
• 1 cățel de usturoi crud
• 1 pahar de apă
• 1 linguriță de ulei de măsline natural
MOD DE PREPARARE
Zdrobiți cățelul de usturoi și puneți-l într-un pahar cu apă. Aadăugați uleiul și amestecați.
Lăsați preparatul să stea în repaos 15 minute, pentru a permite alicinei din usturoi să fie eliberată.
Uleiul de măsline favorizează absorbția fitonutrienților liposolubili din usturoi.
Consumați apa de usturoi în mod regulat.
ALTE BENEFICII
Apa de usturoi poate face mai mult decât protejarea inimii.
Consumați-o la primele semne de răceală, deoarece are proprietăți antivirale puternice.
Citește și – Usturoiul – alimentul nr. 1 împotriva virusurilor
Nu mai puțin importante sunt efectele sale antibiotice naturale.
Usturoiul combate infecțiile cu candidă, Helicobacter pylori, tuberculoza, viermii și paraziții intestinali.
Prin faptul că scade insulina și reduce rezistența la insulină, poate ameliora numeroase boli și probleme de sănătate, precum diabetul, ficatul gras sau obezitatea.
Nu în ultimul rând, usturoiul ameliorează artritele și luptă împotriva cancerelor.
O avertizare importantă este să evitați usturoiul crescut în China, deoarece este tratat cu multe chimicale.
Surse articol:
1. Imaizumi VM, Laurindo LF, Manzan B, Guiguer EL, Oshiiwa M, Otoboni AMMB, Araujo AC, Tofano RJ, Barbalho SM. Garlic: A systematic review of the effects on cardiovascular diseases. Crit Rev Food Sci Nutr. 2022 Feb 23:1-23: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35193446/
2. Dr. Eric Berg, Drink 1 cup per day to prevent heart attacks and a stroke (Garlic water): https://www.youtube.com/watch?v=U67eCv5Hd8k&t=237s&ab_channel=Dr.EricBergDC