Știai că poți să crești usturoi verde în apă, din usturoi încolțit? Ghid pas cu pas

Usturoiul este unul din condimentele preferate ale românilor. Este de nelispit de la mesele bogate în carne, proteine și grăsimi.

În ultimii ani, acest aliment comun a devenit foarte scump. Un kilogram de usturoi a ajuns să coste câțiva lei. Vestea bună este că putem cultiva această plantă acasă!

Cum sa cresti usturoi verde in apa

Cum sa cresti usturoi verde in apa: Devmaryna / 8photo

Cum să crești usturoi în apă

Usturoiul este foarte ușor de crescut la domiciliu. Nu este deloc pretențios. Supraviețuiește chiar și fără sol. De aceea, pentru metoda propusă mai jos nu trebuie să folosiți nici ghivece, nici pământ.

Secretul usturoiului este că are capacitatea de a se regenera, ceea ce îl face potrivit chiar și pentru plantarea în apă. Cu siguranță ați observat că bulbii care sunt lăsați mult timp încep să dea noi muguri.

Haideți să vedem cât de simplu este să crești usturoi averde casă, în apă!

Materiale necesare

  • căței de usturoi încolțiți
  • 1 recipient din sticlă
  • apă caldă

Pasul 1

Alegeți câțiva căței de usturoi care au început să încolțează. Aceștia trebuie să fie fermi, sănătoși și fără mucegai sau imperfecțiuni.

Pasul 2

Puneți cățeii de usturoi într-un borcan sau în alt recipient din sticlă transparentă. Așezați-i cu partea încolțită în sus.

Pasul 3

Turnați apă călduță în borcan, cât să acopere bulbii de usturoi pe jumătate. Nu umpleți vasul cu apă. Dacă usturoiul este scufundat în lichid, va putrezi.

Pasul 4

Amplasați borcanul pe pervazul interior al geamului. Usturoiul trebuie expus la lumina soarelui timp de 4-7 zile.

Pasul 5

Verificați zilnic apa din borcan, mai precis nivelul de limpezime. Dacă devine tulbure, va trebui să o luați de la capăt.

Aruncați apa și cățeii de usturoi. Puneți alți bulbi de usturoi încolțiți și adăugați apă proaspătă.

Pasul 6

Ultimul pas costă practic în culegerea recoltei. Când lăstarii de usturoi au atins 7 cm. în înălțime, pot fi recoltați.

Tăiați-i cu foarfece și folosiți-i în bucătărie. Îi puteți adăuga în mâncărurile gătite, în salate, în sosuri.

Usturoiul este o adiție plină de aromă și beneficii pentru orice preparat culinar.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Portocali în ghiveci – cum să cultivi un portocal acasă, din sâmburi de portocale, ghid pas cu pas
Cum să cultivi iarba de orz în casă – un leac puternic împotriva îmbătrânirii, cancerului și bolilor cronice
12 plante de interior care pot fi crescute direct în apă (fără pământ)
Cum să ai orhidee înflorite mai mult timp – 7 sfaturi esențiale

Sursă articol: Garden Growth Tips, How to grow garlic in water to have an endless supply: https://gardengrowthtips.com/how-to-grow-garlic-in-water-to-have-an-endless-supply/?fbclid=IwAR0Tnrs2EzvRQFwSUmHa-bjKJyGw8WjJyfEF9S2hDMFbayrYaFVa–rcLY

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]