Transpirațiile excesive la nivelul cefei și pieptului – un semnal de alarmă pentru prediabet

Prediabetul este mult peste ceea ce avem acum în România diagnosticat”, spune onco-nutriționistul Marius Văduva.

În clinica sa, unul din doi pacienți au glicemia mare și se află deja în această fază premergătoare diabetului.

Transpiratia excesiva - un semnal de prediabet si cancer

Transpiratia excesiva – un semnal de prediabet si cancer: Bearfotos

Preiabetul poate fi depistat printr-o analiză

Dat fiind incidența foarte crescută a diabetului, Marius Văduva recomandă un control amănunțit asupra glucozei din sânge, încă de la 30 de ani.

Nutriționistul Annemarie Văduva semnalează că multe persoane „constată” că au diabet sau prediabet atunci când, pe la 50-60 de ani, merg la medic după mult timp din cauza unor probleme de sănătate deja instalate în corp.

Prediabetul se diagnostichează nu prin acea analiză anuală clasică la glicemia de dimineață.

Oamenii trebuie să solicite analiza hemoglobinei glicozilată (HbA1C). Aceasta arată media glucozei care plutește în sânge în ultimele 3 luni. Rezultatul acestei analize ajută la preîntâmpinarea bolii diabetice.

Ce semnale dă corpul în stare de prediabet

Glicemia care a atins nivel 90 și chiar a depășit această valoare este un semnal de alarmă.

Sunt câteva semnale pe care corpul le dă și la care trebuie să fim atenți. Marius Văduva le enumeră pe cele mai specifice.

Transpirația excesivă la nivelul capului

Femeile trebuie să fie în mod deosebit atente la acest simptom. Care dacă transpirația excesivă este asociată cu menopauza, ea poate fi și un semn de prediabet.

Nu e normal să transpiri noaptea în zona capului. Acesta este un semn că în corpul dvs. s-a acumulat prea multă glucoză și ea caută să iasă afară prin organele detoxifiante.

Când vă deja că au (glicemia) peste 90 și se îndreaptă spre 100, îi întreb: Cum este seara? Transpirați în zona cefei, capului și a pieptului?” Mulți răspund cu mirare: „A, dar de unde știți?”

Creșterea cantității de sudorație se datorează cantității mari de zahăr din sânge. „Corpul începe să dea prin piele glucoza în exces”.

Acest tip de transpirație, corelat cu diabetul, apare în special la nivelul capului și a cefei.

Amorțire, furnicături

Neuropatiile sunt un alt semn de prediabet. Dacă ați observat că au început să vă amorțească un deget, un picior, sau aveți furnicături la tălpi.

Nu se uită că-i glucoza, fiindcă așteaptă ca doctorul să-i spună că are diabet. Când îi va spune doctorul că are diabet?”

Doctorii le spun pacienților că au diabet atunci când glicemia din sânge a ajuns deja la o valoare foarte mare, de 120.

Gândiți-vă, ca să dea o oală pe dinafară, trebuie să fie plină jos și să fiarbă”. Când corpul a acumulat foarte multă glucoză, începe să o dea afară prin piele, prin transpirații, prin urină„.

Mersul des la toaletă 

Surplusul de glucoză din sânge iese și prin vasele renale, de aceea mergi mai des la baie decât în mod obișnuit.

Urinările frecvente sunt un simptom cunoscut de diabet, mai ales cele din timpul nopții.

Mai întâi corpul încearcă să elimine glucoza excesivă prin piele, apoi prin rinichi.

Trebuie să acționezi încă de la prima transpirație excesivă

Prevenție, prevenție, acesta este sfatul cel mai indicat”, spune Annemarie Văduva. Dacă oamenii ar merge și și-ar face analize anual, ei nu ar ajunge să facă cancer, nici diabet sau boli cardiace.

Marius Văduva spune că transpirația excesivă este un semnal de alarmă și un indicator important inclusiv pentru cancer. Bolnavilor de cancer care îi trec pragul clinicii le spune când au transpirat prima dată.

Atunci trebuie să faci prevenție: când începi să transpiri prima dată. Dacă atunci când transpiri prima dată în zona cefei, gâtului, pieptului, spre seară sau noaptea, începi să te ocupi de tine și de pancreas, nu vei mai face cancer”.

Din momentul primei transpirații, în 5-10 ani deja poți să faci o boală oncologică. Și e un semn banal”.

Alte semne de prediabet

Prediabetul și diabetul de tip 2 se mai manifestă și prin alte simptome, precum:

  • sete excesivă
  • creșterea consumului de apă
  • ceață pe ochi (te freci la ochi din cauză că nu vezi bine)
  • amețeli la nivelul capului

Marius Văduva spune că diabetul este reversibil, mai cu seamă prin dietă. Dacă ai un diagostic prompt și iei măsuri de la primele semne, boala poate fi preîntâmpinată sau chiar anulată complet.

Un pacient a scăpat de diabet în 6 luni prin metoda propusă de Marius Văduva, în condițiile în care făcea deja  tratament cu Metformin și insulină injectabilă. Nivelul hemoglobinei glicozilate a scăzut de la 11,8 la 5,6. Medicul i-a spus că nu mai are diabet.

Tratamentul convențional este bun pentru „menținere”, însă acesta nu vindecă. În plus, diabetul duce la multe complicații care pot scăpa de sub control dacă boala nu este tratată. Pe Marius Văduva îl găsiți la clinica Detox Nutri Fit.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

1 din 2 pacienți au prediabet și medicii nu știu să le spună – glicemiile de 90 indică deja un pancreas bolnav
Alimente care ajută la scăderea sau reglarea glicemiei
Plante care vă ajută să țineți glicemia sub control – fitoterapeut Daniela Troia

Surse articol:

1. Iusti Fudulu, Organul care vindecă sau îmbolnăvește corpul – Marius Văduva, iTHIN: https://www.youtube.com/watch?v=obOET6VieUQ&t=2310s&ab_channel=IustiFudulu
2. A7TV, Diabetul se poate vindeca? Cu Marius și Annemarie Văduva, De vorbă cu doctorul: https://www.youtube.com/watch?v=zYCe_UynWZ4&t=251s&ab_channel=a7tv

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.