1 din 2 pacienți au prediabet și medicii nu știu să le spună – glicemiile de 90 indică deja un pancreas bolnav

Un procent foarte mare din populația lumii suferă de o tulburare metabolică. Mulți se află deja într-o stare de prediabet sau insulinorezistență și nu știu.

Despre importanța efectuării unor analize corecte și complete vorbește Marius Văduva într-o emisiune recentă transmisă pe postul Antena3 CNN.

1 din 2 pacienti au prediabet si medicii nu stiu sa le spuna - glicemiile de 90 indica un pancreas in stare de prediabet

1 din 2 pacienti au prediabet si medicii nu stiu sa le spuna: Iusti Fudulu

Marius Văduva este fitoterapeut și onco-nutriționist foarte apreciat în București pentru activitatea pe care o desfășoară.

Din ce în ce mai mulți oameni bolnavi îi trec pragul în clinica pe care o deține. Mulți sunt uimiți să descopere că bolile pe care le au se datorează într-o mare măsură alimentației și pot fi, de asemenea, combătute tot prin alimentație și schimbarea stilului de viață.

Marius a constatat că majoritatea pacienților cu cancer au prediabet sau diabet. Acest lucru reiese din analizele amănunțite pe care le fac în clinica Onco Nutri Fit.

Prediabetul și diabetul – o statistică în creștere

Din punct de vedere statistic la noi, unul din doi pacienți care intră pe ușă este în prediabet sau diabet”. Este un procent foarte mare, îngrijorător.

Vedem tineri de 14-15 ani care deja au o problemă serioasă la nivelul pancreasului și cu toate acestea, medical încă nu sunt diagnosticați”.

Din păcate, analizele uzuale pe care le solicită medicul de familie sau chiar medicii specialiști nu sunt suficiente pentru un diagnostic corect. Unii nu merg la doctor nici măcar o dată pe an, pentru un control de rutină.

Diabetul se instalează în timp

O analiză simplă care îți arată dacă ai probleme cu pancreasul este hemoglobina glicozilată.

Din nefericire, românii nu fac această analiză. De aceea se „trezesc” la un moment dat că au diabet și nu știu de unde.

Marius Văduva spune că diabetul are o perioadă de așa-zis „incubație”, adică se instalează în corp în timp.

Sunt zece ani la dispoziție până când diabetul iese clinic la iveală într-un organism”.

Glicemiile mari care nu sunt aduse la normal pot duce în timp la insulinorezistență. Altfel spus, insulina își pierde capacitatea să facă față la cantitatea mare de zahăr din sânge care se acumulează treptat.

Când ajungem să avem glicemia mare în sânge, să știți că de 5 ani glucoza s-a depozitat în țesuturi, în limfă, în mușchi, în oase”.

Glicemiile de 90 arată deja un prediabet

Când glicemia în sânge ajunge la 90, este deja un semnal de alarmă. Din păcate, medicii nu iau măsuri, considerând acest nivel „neproblematic”. Mulți așteaptă ca pacientul să ajungă la 110.

Eu de la 90 pot deja să vă spun că pancreasul este în prediabet”.

Prediabetul este o fază premergătoare diabetului, însă lucrurile sunt destul de tardive chiar și în acest stadiu incipient.

80-90 din celulele pancreatice sunt deja stricate în momentul în care ți s-a dat diagnosticul medical de diabet”.

Iată de ce este important să ne facem analizele corect și să luăm măsuri atunci când rezultatele indică o glicemie de 90+.

Efectele devastatoare ale diabetului în corp

Diabetul este o boală gravă, cu efecte multilaterele. El afectează vasele mici de sânge și implicit numeroase organe.

Glucoza mare din sânge vatămă inima, capilarele, venele, arterele, ochii și mai ales rinichii.

Glicemiile crescute pot provoca spargerea capilarelor și afectarea circulației neuronale.

Puțini știu că hiperglicemia este una din cauzele maladiei Alzheimer. Din acest motiv ea a fost numită „diabetul de tip 3”.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Berberina – la fel de eficientă în scăderea glicemiei și insulinorezistenței ca Metformin la diabetici
Mușețelul previne progresia hiperglicemiei și complicațiile diabetului
8 plante care scad nivelul glicemiei – dr. Maria Pop
Semințele de schinduf tratează și previn diabetul – efecte uimitoare

Surse articol:

1. Iusti Fudulu, Organul care vindecă sau îmbolnăvește corpul – Marius Văduva, iTHIN: https://www.youtube.com/watch?v=obOET6VieUQ&t=2310s&ab_channel=IustiFudulu
2. A7TV, Este diabetul reversibil prin fito-nutriție? Cu Marius și Annemarie Văduva, De vorbă cu doctorul: https://www.youtube.com/watch?v=kx-VUQwqzKI&t=860s&ab_channel=a7tv
3. A7TV, Diabetul se poate vindeca? Cu Marius și Annemarie Văduva, De vorbă cu doctorul: https://www.youtube.com/watch?v=zYCe_UynWZ4&t=251s&ab_channel=a7tv

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.