Mușețelul previne progresia hiperglicemiei și complicațiile diabetului

Articol bazat pe studii științifice

Un studiu apărut în 2016 în „Journal of Diabetes & Metabolism” sugerează că mușețelul împiedică hiperglicemia să progreseze și să provoace complicații diabetice.

Musetelul previne progresia hiperglicemiei si complicatiile diabetului

Musetelul previne progresia hiperglicemiei si complicatiile diabetului

Mușețelul în medicina tradițională

Mușețelul (Chamomilla recutita) este probabil ultima din plantele medicinale la care ne-am gândi atunci când vine vorba despre diabet.

Ceaiul de mușețel este folosit de obicei în tulburările digestive, tulburările de somn, afecțiunile gurii și gâtului.

Reduce balonarea, flatulența, dispepsia. Are efecte sedative și ajută la inducerea somnului. Este de asemenea util în răceli.

Extern, mușețelul calmează iritațiile pielii și scade inflamația. Este util în vânătăi, arsuri, acnee și furuncule, dureri musculare, luxații, dureri articulare și reumatice, dureri de cap.

Mușețelul este mai mult decât un adjuvant digestiv și sedativ. Are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și anticancerigene. A demonstrat inclusiv activități antidiabetice.

Mușețelul scade glucoza din sânge

Studiile pe animale au arătat că ceaiul din această plantă are un efect hipoglicemiant. La șobolanii diabetici, ceaiul de mușețel a redus glucoza din sânge a jeun și post-prandială, precum și hemoglobina glicată (HbA1c).

Aceste efecte sugerează că mușețelul ar putea fi util în controlul diabetului de tip 2. Poate fi benefic în dieta persoanelor care au glicemia crescută.

Mușețelul conține antioxidanți importanți. Unul din aceștia este luteolina. Acest flavonoid se găsește de asemenea în țelină și ardeii verzi. Reduce inflamația, previne mutațiile genetice și formarea tumorilor.

Alți antioxidanți importanți din plantă sunt apigenina, umbeliferona, esculetina și quercetina.

Previne progresia hiperglicemiei

În studiile pe oameni, extractele de mușețel au inhibat acumularea sorbitolului în eritrocitele umane. În testele pe animale diabetice, acestea au suprimat nivelul de glucoză.

În baza acestor rezultate, cercetătorii cred că mușețelul ar putea preveni avansarea hiperglicemiei spre complicații diabetice nedorite.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii pentru diabet:

Ceaiuri indicate diabeticilor – Valeriu Popa
Brusturele combate diabetul, protejează ficatul și scade grăsimile din sânge
Uimitor: Vitamina D scade cu 76% riscul de diabet – dr. John Campbell

Surse articol:

1. American Botanical Council, Chamomile: https://www.semanticscholar.org/paper/Chamomile-Tea-Potentials-in-Prevention-and-of-Type-Kelleni/9a5e6015b4386527bc9421393ce468cfce333638
2. Mina T. Kelleni, Chamomile Tea Potentials in Prevention and Amelioration of Type 2 Diabetes Mellitus, Journal of diabetes & metabolism: https://www.semanticscholar.org/paper/Chamomile-Tea-Potentials-in-Prevention-and-of-Type-Kelleni/9a5e6015b4386527bc9421393ce468cfce333638

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.