Văzut de mulți ca un ingredient picant în bucătărie sau ca un aliment banal, oțetul de mere câștigă tot mai mult teren în domeniul sănătății. Cercetările de dată recentă îl arată mai valoros din punct de vedere terapeutic decât ar […]

Văzut de mulți ca un ingredient picant în bucătărie sau ca un aliment banal, oțetul de mere câștigă tot mai mult teren în domeniul sănătății. Cercetările de dată recentă îl arată mai valoros din punct de vedere terapeutic decât ar […]
Castravetele amar este unul din cele mai eficiente remedii contra diabetului. Această legumă, originară din părțile Africii și Asiei, este cunoscută astăzi în întreaga lume pentru proprietățile ei deosebite. Ceaiul de castravete amar este util în diferite afecțiuni, despre care […]
Dieta multora dintre noi este fie prea grasă, fie prea dulce. Atât grăsimile saturate, cât și zahărul determină creșterea excesivă a lipidelor din sânge. Lipostop este un supliment alimentar care poate preveni depunerea de țesut gras. Ce este Lipostop Lipostop […]
Hiperglicemia și diabetul pot fi ținute sub control plantelor medicinale. Cele mai eficiente din flora românească sunt frunzele de afin, dud, păpădie, nuc și urzică, precum și tecile de fasole. Toate aceste plante se găsesc în produsele Gliconormus, de la […]
Un produs natural care ar putea să vă ajute la controlul glicemiei – dacă aveți diabet, este Glicemonorm. Vine sub formă de comprimate și este produs de Dacia Plant. Conține castravete amar, dar și alte extracte naturale care au proprietăți […]
În diabet, chimenul negru face minuni, spune vraciul Nicolae Onu. Această plantă (Nigella sativa) este văzută în medicina tradițională orientală ca un panaceu. Pune pe fugă toate bolile. Se spune despre el că poate vindeca orice, mai puțin moartea. Atât […]
Glicobeter este un supliment creat special pentru persoanele cu diabet și pentru cele care au probleme cu glicemia. Așa cum o sugerează și numele, „glicobeter” îmbunătățește glicemia și ajută la controlul diabetului. Produsul are însă mult mai multe beneficii, pe […]
Scorțișoara este una din cele mai bune surse de antioxidanți, cu putere medicinală nebănuită. Din păcate, o folosim prea puțin. Dacă vreți să profitați din plin de beneficiile acestei plante, vă recomand să faceți o cură cu scorțișoară capsule. Scorțișoara […]
Cu siguranță ați auzit mulți medici și nutriționiști care recomandă afine pentru diabet. Deși fructele au o anumită interdicție în diabet, fructele de pădure sunt o excepție. Afinele ar putea fi cel mai bun aliment-prieten al diabeticilor. Afine pentru diabet […]
Scorțișoara este o mirodenie ideală pentru diabetici. Pe lângă aroma ei încântătoare, produce și un efect terapeutic. Studiile au arătat că scorțișoara ajută la scăderea zahărului din sânge la persoanele cu diabet de tip 2. Mai mult decât atât, reduce […]
Știți că există clinici în lume unde bolnavii sunt tratați printr-o „înfometare” supervizată? În aceste spitale pacienții sunt ținuți fără mâncare și chiar fără apă, o perioadă lungă de timp. În funcție de boală și de masa corporală, unii primesc […]
√ Articol bazat pe studii științifice Studiile științifice realizate în ultimele decenii au dezvăluit numeroase plante cu potențial anti-diabetic. Legumele crucifere, legumele cu frunze verzi, legumele din familia Allium (ceapa, usturoiul) și roșiile sunt doar câteva exemple în acest sens. […]
Aceste propuneri de ceaiuri pentru diabet sunt făcute de dr. Daniela Petrache. Medicul diabetolog le recomandă persoanelor cu diabet zaharat, din două motive. Primul este că ajută la reglarea glicemiei. Al doilea motiv este acela că ajută la creșterea sensibilității […]
Insulinorezistența nu mai este astăzi o problemă care îi vizează doar diabeticilor. Un procent ridicat al populației are rezistență la insulină – aceasta fiind de altfel o cauză ascunsă a multor boli. Foarte mulți compuși din alimente și plante s-au […]
√ Articol bazat pe studii științifice Berberina este folosită de mulți ani în China pentru infecțiile gastrointestinale. În anul 1988 a fost utilizată pentru tratarea diareii la diabetici. Atunci s-a descoperit că planta produce o scădere notabilă a glicemiei. Ulterior, […]