Plante și suplimente utile în diabet (scad glicemia și insulinorezistența)

Pe lângă dietă, mișcare fizică și tratamentul medicamentos, diabetici pot folosi și anumite suplimente alimentare sau plante pentru scăderea zahărului din sânge.

De multe ori, un simplu ceai poate fi la fel de eficient sau chiar superior medicamentelor anti-diabetice. În plus, plantele au efecte secundare majore, ci doar efecte benefice.

Plante si suplimente care scad glicemia si insulinorezistenta

Plante si suplimente care scad glicemia si insulinorezistenta: Racool-studio

Ceai chinezesc

Unul din cele mai bune ceaiuri pentru reglarea zahărului din sânge este ceaiul Pu-erh. Acest ceai chinezesc conține polizaharide care sunt mai eficiente în stabilizarea zahărului din sânge mai eficient decât Glucobay (un medicament antidiabetic).

Mai multe studii pe animale au arătat că ceaiul pu-erh scade glucoza a jeun după 3 săptămâni de consum zilnic.

Berberina

Pentru cei care nu știu, berberina este un compus care se găsește în anumite plante, dar este comercializat și sub formă de supliment.

Consumul de berberină ajută la îmbunătățirea glucozei a jeun, a sensibilității la insulină și a hemoglobinei glicozilate.

Berberina ajută la scăderea zahărului din sânge prin faptul că determină zahărul să iasă din fluxul sangvin și să intre în celulele musculare.

Acest supliment nu trebuie folosit mai mult de 2 luni consecutiv. Pentru rezultate maxime includeți-l într-o dietă sănătoasă.

Schinduf

Semințele de schinduf sunt minunate în sindromul metabolic. Acestea ajută la scăderea zahărului și colesterolului LDL din sânge. Reglează glicemia și insulina.

Un studiu pe pacienți cu diabet de tip 1 insulino-dependent a arătat că semințele de schinduf au îmbunătățit valoarea glicemiei a jeun, a colesterolului și a trigliceridelor. Participanții au consumat câte 100 g de pudră de semințe de schinduf de 2 ori pe zi (la prânz și seara), timp de 10 zile.

Schinduful este benefic și în diabetul de tip 2. Un gram de tinctură de schinduf pe zi ajută la creșterea sensibilității la insulină în 2 luni.

Ginseng

Acest tip de ginseng îmbunătățește răspunsul corpului la insulină. Un studiu a arătat că 1 g de extract de Ginseng american, de 3 ori pe zi, ajută la diminuarea hemoglobinei glicată și a glucozei a jeun.

La persoanele sănătoase, 1-3 g de ginseng american, administrate cu 40 de minute înaintea meselor principale a ajutat la scăderea zahărului din sânge post-prandial.

Gymnema sylvestre

Această plantă provine din India, dar se găsește și la noi sub formă de supliment. La fel ca ginsengul american, mărește sensibilitatea la insulină. În limba hindusă numele ei se traduce prin „nimicitorul zahărului”.

Gymnema este folosită în Ayurveda de milenii în tratamentul malariei și diabetului. Studiile au confirmat efectele sale anti-diabetice.

După o doză de 400 mg de extract de frunze de gymnema pe zi, timp de 18-20 de luni, glucoza a jeun a scăzut cu 29%. Tratamentul a redus de asemenea valoarea hemoglobinei glicată.

La finalul studiului, 5 din cei 22 de participanți au renunțat la medicamente, ținând diabetul sub control doar cu suplimentul de gymnema.

Scorțișoara

O plantă mai ușor accesibilă față de celelalte prezentate este scorțișoara. Această mirodenie are o eficiență dovedită în scăderea zahărului din sânge.

Efectele sale antidiabetice se datorează mai multor mecanisme. Scorțișoara imită insulină, în sensul că ajută corpul să transporte zahărul din fluxul sangvin în celule.

Crom

Cromul este un mineral important pentru controlul diabetului. Acesta ajută corpul să utilizeze carbohidrații pentru energie.

O doză de 200 mcg de crom pe zi ajută la îmbunătățirea hemoglobinei glicozilate și a glucozei a jeun.

Cromul picolinat este cea mai bună formă de crom, cu o rată mai mare de absorbție.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Cum să-ți reglezi zahărul din sânge și să scapi de poftele alimentare, oboseală și grăsimea abdominală
Cicoarea scade cantitatea de zahăr din sânge
Mușețelul scade zahărul și colesterolul din sânge – o plantă binefăcătoare pentru diabetici
Ceaiul de afin cu scorțișoară reduce colesterolul și zahărul din sânge

Sursă articol: Hormones & Balance, How to balance blood sugar levels: https://hormonesbalance.com/articles/how-to-balance-blood-sugar-levels/?_kx=Wt5GuXvg6yRk29icchUXctn93E96yMJ8KrCKIi1yAEjhQEy0hpDtWc6K7pz3UIVQ.YvPZG4

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]