8 alimente care scad zahărul din sânge și rezistența la insulină

Insulinorezistența nu mai este astăzi o problemă care îi vizează doar diabeticilor. Un procent ridicat al populației are rezistență la insulină – aceasta fiind de altfel o cauză ascunsă a multor boli.

Foarte mulți compuși din alimente și plante s-au dovedit eficienți în controlul zahărului din sânge.

8 alimente care scad zaharul din sange si rezistenta la insulina

8 alimente care scad zaharul din sange si rezistenta la insulina: Tohamina

Probleme asociate cu nivelurile mari de insulină din sânge

Insulina este hormonul care face ca celulele să se deschidă și să absoarbă glucoza din sânge. Când cineva are rezistență la insulină, celulele devin insensibilie la insulină, adică nu se mai deschid pentru a primi glucoza.

În consecință, corpul va produce și mai multă insulină pentru a trimite mesajul respectiv către celule însă fără niciun rezultat. Producția excesivă de insulină va duce în cele din urmă la creșterea nivelurilor de insulină.

Ce probleme provoacă valorile mărite ale insulinei din sânge? Creșterea riscului de diabet, creșterea tensiunii arteriale și a greutății corporale, boli de inimă, îmbătrânire prematură sau chiar chiar.

8 alimente care refac sensibilitatea celulelor la insulină

Potrivit Greenmedinfo, următoarele alimente și plante ajută la menținerea sensibilității la insulină.

TURMERICUL

Pe primul loc în topul agenților naturali care remediază insulinorezistența este turmericul. Compusul său activ – curcumina – s-a dovedit de 500-100.000 de ori mai eficient în activarea aborbției glucozei decât Metformin. Acest rezultat a fost publicat în revista științifică „Biochemical and Biophysical Research Communications”.

Curcumina este un puternic antioxidant și antiinflamator. Cercetările pe animale au arătat că acest compus are potențial antidiabetic. Curcumina scade glucoza din sânge și ameliorează complicațiile provocate de diabet.

Un studiu pe 240 de pacienți pre-diabetici a arătat că aceasta previne 100% dezvoltarea diabetului de tip 2. Participanții au primit câte 250 mg de curcumină pe zi, timp de 9 luni. Niciunul din ei nu a făcut diabet. În schimb, în grupul placebo, 16,4% dintre participanți au ajuns la diabet.

GHIMBIRUL

Pe locul al doilea în acest top se află ghimbirul, o rudă apropiată a turmericului. Potrivit unui studiu pe 88 de diabetici, această plantă poate reduce glucoza a jeun cu 10,5%. Totodată, crește semnificativ rezistența la insulină.

Participanții au primit câte 1 g de pudră de ghimbir, de 3 ori pe zi. Cei din grupul placebo au avut parte de o creștere a zahărului din sânge cu 21 de procente.

Într-un alt studiu, o doză de 1.600 mg de ghimbir pe zi a îmbunătățit diverși markeri ai diabetului, inclusiv sensibilitatea la insulină.

SCORȚIȘOARA

O mirodenie deosebit de benefică pentru diabetici este scorțișoara. Aceasta optimizează răspunsul celulelor la insulină și ajută la reglarea zahărului din sânge în diabetul de tip 2.

Scorțișoara reduce rata de golire a stomacului și prin aceasta încetinește creșterea zahărului din sânge.

Este nevoie de ½ linguriță de scorțișoară pe zi sau mai puțin pentru a reduce glucoza a jeun și apetitul.

FRUNZELE DE MĂSLIN

Frunzele măslinului sunt la fel de benefice sănătoase precum fructele și uleiul de măsline.

Un studiu realizat de germani a arătat că extractul de frunze de măslin mărește sensibilitatea la insulină cu 15% după 3 luni de tratament. Totodată, a sporit funcția celulelor pancreatice care produc insulină cu 28%.

Eficiența capsulelor cu frunze de măslin este comparabilă cu cea a medicamentului Metformin.

FRUCTELE DE PĂDURE

Cele mai bune fructe pentru diabetici sunt fructele de pădure. Acestea conțin antioxidanți care scad vârfurile insulinice post-prandial. Nevoia corpului de insulină este mai mică pentru reglarea zahărului după masă atunci când cineva mănâncă fructe de pădure.

Un studiu pe femei sănătoase a arătat că adăugarea unor fructe de pădure la o masă cu pâine albă a redus creșterea insulinei post-prandial.

Cele mai eficiente s-au dovedit căpșunile, afinele, coacăzele, merișoarele și aronia.

SEMINȚELE DE CHIMEN NEGRU

Semințele de negrilica (Nigella Sativa) – cunoscute și sub numele de chimen negru, au capacitatea de a reduce insulinorezistența la o doză mică.

Au fost suficiente 2 grame pe zi (sub formă de capsule) pentru scăderea glucozei a june și a rezistenței la insulină. Dozele 1 și 3 g/zi nu au fost eficiente.

SPIRULINA

Această algă marină poate mări uimitor de mult sensibilitatea celulelor la insulină.

Un studiu a arătat că 29 g de spirulină pe zi, timp de 2 luni, a crescut sensibilitatea la insulină cu 224,7 de procente la toți participanții. Eficiența sa a fost de 100%.

BERBERINA

Un alt compus natural care poate concura cu medicamentele antidiabetice este berberina. Această substanță amară poate fi comparată cu Metformin, Glipizid și Rosiglitazon în ceea ce privește scăderea zahărului din sânge, a glicemiei a jeun și a glucozei post-prandiale.

Berberina produce aceste efecte după o singură săptămână de tratament. În plus, reduce cu 45% insulinorezistența.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Dacă am reuși să reducem insulina, am scăpa de 75% din bolile lumii – dr. Robert Lustig
Exercițiile fizice practicate seara scad zahărul din sânge și rezistența la insulină
Salvia mărește receptivitatea corpului la insulină
Uimitor: Afinele scad glicemia, insulina și colesterolul după o masă copioasă

Articol tradus din: Greenmedinfo, Reverse insulin resistance with these 8 foods: https://greenmedinfo.com/blog/reverse-insulin-resistance-these-8-foods#_edn1

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.