√ Articol bazat pe studii științifice Fructele de pădure se numără printre puținele fructe care nu doar sunt permise în diabet, ci au și proprietăți antidiabetice. La fel ca afinele, murele sunt utile în combaterea tulburărilor metabolice, precum obezitate, diabet […]
Articole despre 'antidiabetice naturale'
De ce ar trebui să consumi propolis dacă ai diabet
√ Articol bazat pe studii științifice Propolisul are nenumărate beneficii și utilizări terapeutice. Un studiu recent, publicat în 2020 în jurnalul „Nutrition and Metabolism”, a arătat că acesta poate fi util și în controlul glicemiei. Produsele apicole au un rol […]
Afinele, merele și căpșunile blochează creșterea nivelului de zahăr din sânge și eliberarea insulinei
√ Articol bazat pe studii științifice Fructoza și siropul de porumb bogat în fructoză/zaharoză sunt asociate cu ficat gras, scăderea rezistenței la insulină și creșterea riscului de diabet de tip 2. Cum rămâne cu fructoza din fructe? Zaharurile naturale din […]
Ceaiul Rooibos – o alegere bună dacă ai rezistență la insulină sau diabet de tip 2
√ Articol bazat pe studii științifice Un ceai pe care să-l incluzi în dietă dacă ai diaber este ceaiul Rooibos. Ceaiul Rooibos este, pentru mulți, o alternativă mai blândă la ceaiul verde sau negru. Spre deosebire de acestea, Rooibios este […]
Cura cu ceai de afine pentru diabet, cataractă, gută, tulburări circulatorii, paraziți intestinali
√ Articol bazat pe studii științifice Cât ține sezonul de afine, faceți o cură cu fructe proaspete. Acestea aduc un câștig incomensurabil sănătății! La fel de benefică este cura cu ceai din fructe și frunze de afin, proaspete sau uscate. […]
Ceaiul de nuc scoate grăsimea și zahărul din sânge, paraziții intestinali, infecțiile, acneea și coșurile
Aveți glicemia crescută? Suferiți de infecții sau viermi intestinali? Vă confruntați cu acnee, coșuri sau bube – pe față sau pe corp? Fierbeți un ceai din frunze de nuc. Frunzele de nuc sunt un leac valoros pe care natura ni-l […]
Uimitor: zmeura blochează absorbția carbohidraților, scade inflamația și zahărul din sânge după masă
Zmeura este unul din acele fructe pe care le găsești în porții mici în magazine. Cele proaspete vin ambalate de regulă în caserole, iar cele congelate la pungi. Din cauza prețului ridicat, nu mulți îndrăznesc să se apropie de ele. […]
Cura de 10 zile cu ceai de dafin pentru scăderea glicemiei
√ Bazat pe studii științifice Dafinul se numără cu siguranță între mirodeniile pe care le folosiți la aromatizarea mâncărurilor. Mai puțin probabil îl consumați în scop terapeutic. DAFINUL – UN ANTIDIABETIC NATURAL Dafinul merită un loc de cinste între plantele […]
Plante care vă ajută să țineți glicemia sub control – fitoterapeut Daniela Troia
√ Bazat pe studii științifice Glicemia crescută poate fi ținută sub control cu ajutorul medicamentelor, dar și a alimentației sau a unor plante medicinale. 6 PLANTE CARE VĂ AJUTĂ SĂ ȚINEȚI GLICEMIA SUB CONTROL În fitoterapia tradițională există o serie […]
Salvia mărește receptivitatea corpului la insulină
√ Bazat pe studii științifice Salvia (Salvia officinalis) este o plantă cu proprietăți antidiabetice naturale. Are efecte antioxidante, antiinflamatoare, antibacteriene, hipoglicemiante, astringente. Salvia are efecte bune în diabet Biochimistul și cercetătorul român Eugen Giurgiu o recomandă ca adjuvant în diabetul de […]
Cuișoarele scad glicemia cu 27% la persoanele cu prediabet
Cuișoarele au un potențial farmacologic atât de mare încât nu pot fi considerate un simplu ingredient de aromatizare a preparatelor culinare. Chinezii și indienii le folosesc în scop medicinal pentru răceli, gripă, tuse, dureri de dinți, tulburări digestive, greață și […]
12 plante care reduc nivelul zahărului din sânge
O boală în creștere la nivel mondial este diabetul. Nu doar dulciurile și sucurile sunt de vină, ci și consumul excesiv de chipsuri, prăjeli, carne procesată, sodiu și conservanți. O modalitate naturală de a reduce nivelul de zahăr din sânge […]
Cicoarea scade glicemia cu 20% și trigliceridele cu 91% în studiile pe animale
√ Bazat pe studii științifice Cicoarea este inclusă de biologul român Eugen Giurgiu în categoria celor mai importante plante medicinale. Gustul amărui dezvăluie efectele sale benefice asupra bilei, ficatului și digestiei. Pentru francezi, cicoarea este unul din cele mai valoroase […]
Ridichea neagră – un protector hepatic și antidiabetic valoros
√ Bazat pe studii științifice Potrivit unei recenzii publicate în 2019 în jurnalul „Nutrients”, ridichea neagră are beneficii care merg dincolo de statutul de simplu aliment. Efectele terapeutice ale ridichii negre Ridichea neagră (Rahpanus sativus) este membră a familiei de […]
Cea mai bună pâine pentru diabetici – dr. Daniela Petrache
Dacă în urmă cu câțiva ani exista doar un singur tip de pâine – franzelă, astăzi avem o mulțime de sortimente și mărci. Ce fel de făină, ce fel de pâine este mai bună în diabet? Pâinea, pastele și produsele […]