Înmulțirea cazurilor de cancer s-ar putea datora acestui ingredient

Bolile canceroase sunt mai des întâlnite în societatea modernă. În fiecare an, procentul cazurilor de îmbolnăvire se mărește simțitor.

Ceea ce produce multă îngrijorare este incidența tot mai mare a cancerului la persoanele tinere, sub 50 de ani. Femeile sunt mai afectate decât bărbații.

Un ingredient din produsele procesate care cresc riscul de cancer

Un ingredient din produsele procesate care cresc riscul de cancer: Wirestock

Rata crescută de cancer la persoanele tinere

În perioada 1990-2019, decesele survenite prin bolile oncologice cu debut precoce la nivel mondial a crescut cu circa 28%.

Cele mai frecvente tipuri de cancere sunt cancerul mamar, cancerul uterin, cancerul de prostată, cancerul pumonar, cancerul stomacal, cancerul pancreatic și cancerul colorectal.

Acidul lineolic – factor de risc pentru cancer

Alimentația are un rol crucial în prevenirea și tratarea cancerului. Sunt mai multe ingrediente care au potențial cancerigen, între care zahărul și acizii grași Omega-6.

Consumul crescut de produse procesate înseamnă un aport excesiv de acid linoleic (AL). Acest tip de grăsime polinesaturată se găsește în uleiurile vegetale din semințe și este considerată un factor de risc major pentru carcinogeneză.

Acidul lineolic promovează cancerul prin mai multe mecanisme:

  • perturbă producția de energie din celule
  • provoacă dereglări hormonale
  • crește nivelul de stres oxidativ
  • produce daune la nivel celular
  • afectează membranele mitocondriilor

Limitați consumul de produse procesate

Nu este suficient să facem teste, analize și investigații medicale pentru a preveni un diagnostic cu cancer.

Cine vrea să se ferească de cancer trebuie să reducă la maxim consumul de alimente care conțin LA, în special produsele procesate.

Acidul linoleic creează disfuncții mitocondriale care face corpul incapabil să mai producă suficientă energie celulară. În consecință este afectat microbiomul, intestinul și sănătatea întregului organism.

Dispariția bacteriilor bune din intestin favorizează apariția de bacterii anaerobice care tolerează oxigenul. Aceste bacterii sunt considerate factori declanșatori ai cancerului.

Dr. Jospeh Mercola este de părere că diabetul de tip 2, Alzheimer și cancerele sunt boli bioenergetice care își au rădăcina în disfuncțiile metabolice care apar în urma producției deficitare de energie.

Grăsimile polinesaturate par să fie principalul factor cauzator. Acestea cresc speciile de oxigen reactiv, iar stresul oxidativ mărește peroxidarea lipidelor.

Articole similare 

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Cancerul nu este o boală genetică, ci metabolică și poate fi combătută prin alimentație
10 alimente care înfometează celulele canceroase și opresc cancerul înainte să devină mortal
Cel mai puternic ingredient cancerigen din produsele alimentare – românii trebuie să știe asta!
Alimente pe care un bolnav de cancer NU trebuie să le mai mănânce – expert în nutriție oncologică
Ceva mai rău decât zahărul ne distruge sănătatea și ne îmbătrânește prematur

Sursă articol: Dr. Joseph Mercola, Why are so many young people getting cancer? Articles.Mercola: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2024/04/01/global-cancer-incidence.aspx?ui=6ac1fb1b602ac592785892c759ca2b2ef008e5a7c93baacd7774d56e6e163333&sd=20201112&cid_source=dnl&cid_medium=email&cid_content=art1ReadMore&cid=20240401_HL2&foDate=false&mid=DM1547367&rid=2084182139

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.