Protejați-vă de substanțele care vă pot îmbolnăvi de cancer – sfaturi dr. Robert Morse

Trăim într-o epocă a toxinelor. Suntem înconjurați în exterior și invadați pe interior de substanțe toxice, chimice, radiante și cancerigene.

Doctorul Robert Morse ne oferă câteva sfaturi importante legate de cum să ne protejăm împotriva acestor compuși aducători de boală și suferință.

Protejati-va de substantele care va pot imbolnavi de cancer – sfaturi dr. Robert Morse

Protejati-va de substantele care va pot imbolnavi de cancer – sfaturi dr. Robert Morse: GoodThinkingTV

Cum ne afectează toxinele

Substanțele toxice se găsesc astăzi în aer, în apă, în alimentele pe care le consumă, dar și în produsele de îngrijire sau curățare pe care le folosim în mod regulat.

Acestea declanșează și totodată măresc avansul bolilor. Ele pătrund până la nivel tisular și fac sistemul imunitar să devină reactiv. Este ca și cum ai turna benzină pe foc, spune dr. Morse.

O mare parte din toxine afectează neuronii. Ele se depun practic în sistemul nervos și sistemul endocrin. Astfel se explică de ce crește numărul de boli tiroidiene și neurologice.

Și alte sisteme interne sunt afectate, precum cel respirator și cardiovascular. Toxinele pot produce afecțiuni respiratorii, alergii, boli autoimune, scleroză multiplă sau aritmii cariace.

Dr. Morse ne pune o întrebare retorică: de ce rata de cancer a atins cote atât de mare în zilele noastre?

Cum ne putem proteja de toxine

Acest asalt al toxinelor asupra noastră este greu de oprit. Cu toții suntem atacați, de la mic la mare și totuși nimeni nu prea face nimic.

Fiecare trebuie să decidă pentru el singur și să-și ia măsurile cele mai bune de protecție.

Chiar dacă pare că nu avem control asupra toxinelor care ne bombardează din toate direcțiile, sunt anumite lucruri care stau în puterea noastră.

Desigur, a te proteja de toxine înseamnă a rupe aproape complet legătura cu tot ce înseamnă inovație, tehnologie, facilități.

10 sfaturi practice

Sfaturile doctorului Morse presupun adoptarea unor schimbări majore în stilul de viață.

Chiar dacă nu vom fi capabili să le îndeplinim pe toate, măcar câteva modificări putem face, îmbunătățindu-ne astfel calitatea vieții.

Sfatul nr. 1 – Trăiți mai aproape de natură

Marile orașe pun un stres imens asupra populației. Acest stil de viață nu ni se potrivește.

Oamenii au fost creați să trăiască în natură, să se conecteze cu tot ce înseamnă mediul înconjurător, care îi servește drept habitat și protecție.

Un prim pas – poate și cel mai mare – este să ne mutăm într-un cadru cât mai natural. Este important să stăm departe de fabrici, de liniile de înaltă tensiune și de trafic.

Sfatul nr. 2 – Aduceți plante verzi în casă!

Dacă nu putem să ne mutăm efectiv într-un sat sau la munte, putem cel puțin să ne îmbunătățim mediul interior prin amplasarea unor ghivece cu plante mari.

S-a dovedit că plantele verzi au puterea de a filtra aerul din încăperi. Dr. Morse spune că speciile de filodendroni au capacitatea de a absorbi substanțe toxice importante, precum formaldehidă, benzen, hidrați, amoniac, tricloretilen sau xilen.

Cele mai bune plante de interior pentru a face purificarea aerului din casă sunt: Filodendron, planta păianjen (Chlorophitum), bambus, Dracaena fragans, iedera englezească (Hedera helix), Bromelia (Cryptanthus), crizantema, palmierii de interior, ficusul, golden photos (Epipremnum aureus).

Sfatul nr. 3 – Îndepărați pesticidele de pe fructe și legume

Aproape toate alimentele vegetale sunt stropite cu chimicale. Nu este suficient să le spălăm cu apă.

Pentru a îndepărta reziduurile de pesticide care se află pe coaja fructelor, legumelor și pe suprafața verdețurilor trebuie să le spălăm cu bicarbonat sau cu apă oxigenată. Despre acest subiect puteți citi aici și aici.  

Dr. Morse recomandă prepararea unei soluții din zeamă de lămâie și peroxid de hidrogen.

Sfatul nr. 4 – Mâncați mai multe crudități

Potrivit doctorului Morse, o dietă normală și sănătoasă ar trebui să cuprindă 90-100% alimente vegetale proaspete. Doar un procent de 20-30% poate consta din mâncare gătită.

Medicul pledează pentru consumul de fructe crude, deoarece acestea sunt bogate în antioxidanți.

Fructele ajută procesele de detoxifiere ale corpului și induc o stare alcalină în organism. Ele mențin sistemul limfatic și imunitar curate și funcționale.

Mai mult decât atât, cresc rezistența celulelor din sistemul nervos și cerebral.

Sfatul nr. 5 – Metode și vase de gătit

Dacă nu puteți avea o dietă bazată pe hrană vie, optați pentru un mod sănătos de a găti mâncarea. Alimentele ar trebui preparate la aburi și nu prăjite sau făcute direct la foc.

Utilizați vase din oțe inoxidabil, inox sau din sticlă.

Sfatul nr. 6 – Apa de băut

Apa de la rețeta nu este cea mai bună apă de băut. Diveși specialiști în domeniu recomandă consumul de apă obținută prin osmoză inversă.

O altă metodă de a purifica apa potabilă este distilarea la aburi. Apa distilată din sticle de plastic nu este bună. Compușii chimici din recipiente ajung în apa de băut.

Serviți apa și celelalte băuturi doar din pahare și sticel din sticlă. Încercați să eliminați de tot masele plastice din casă, inclusiv caserolele și pungile.

Sfatul nr. 7 – Atenție la produsele de îngrijire corporală

Puțini sunt cei care citesc eticheta produselor alimentare atunci când merg la cumpărături.

Și mai puțini sunt cei care citesc eticheta produselor de igienă personală. Acestea abundă în chimicale care pătrund în corpul nostru.

Dacă nu puteți pronunța denumirea componentelor chimice – probabil că nici nu aveți nevoie de produsul respectiv”.

Ceea ce punem pe piele ajunge în sânge și apoi în întregul corp. Compușii toxici din aceste produse pot fi răspunzători de afecțiuni hepatice, cerebrale, cardiace sau renale.

Dr. Morse ne sfătuiește să utilizăm doar produse naturale, de la săpun și pastă de dinți, până la șampon și loțiuni corporale.

Produsele din marile magazine nu sunt naturale, rareori poți găsi ceva potrivit pentru uz uman. Faceți-vă cumpărăturile din magazine care au produse naturiste.

Același sfat este valabil și pentru produsele de curățat în casă, de la detergenții de rufe și înnălbitori, până la soluții de spălat geamurile, aragazul sau pardoselile.

Evitați să apelați la curățătoriile chimice. Acestea utilizează soluții care pot fi foarte toxice pentru organism.

Sfatul nr. 8 – Mișcarea fizică

Mișcarea fizică este benefică și necesară organismului. Însă contează foarte mult unde o facem. De pildă, dacă vrem să alergăm, să nu alergăm pe benzile care sunt aproape de stradă.

Dr. Morse ne sfătuiește să mergem în zonele de parc, pline de verdeață, sau în zonele de pădure. Trebuie să stăm cât mai departe de traficul intens pentru a nu inhala gazele toxice.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

5 compuși din alimente cu efecte anticancerigene naturale
Alimentele gătite sunt percepute de sistemul imunitar ca un agent patogen sau toxic
Cele 10 reguli de prevenire a cancerului

Sursă articol: Dr. Robert Morse, Modulul 4.6 – Cum să ne apărăm de substanțele cancerigene, Să trăim sănătos, fără toxine, Editura Paralela 45, 2015, pp. 135-136

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.