„Tratamentul” anti-cancer al Părintelui Iustin Pârvu – în 9 pași
Aceasta nu este o rețetă propriu-zisă, în care amesteci ceva, iei și te vindeci. Părintele Iustin Pârvu a oferit mai multe recomandări în privința cancerului.
Aceste sfaturi au fost culese și puse pe o foaie. Le puteți scrie și voi ca să le aveți. Vă vor fi de folos, indiferent dacă aveți sau nu cancer acum. Nu uitați să le împărtășiți și celor care sunt deja bolnavi, printre rude sau prieteni.
Cuprins
9 sfaturi ale Părintelui Iustin Pârvu împotriva cancerului
În rândurile de mai jos veți găsi nu doar sfaturi duhovnicești, ci și recomandări care țin de alimentație, susținute de experți în sănătate și de studii recente.
Sfatul nr. 1 – Nu mai mâncați carne
¤ „Să nu mănânci carne deloc! Tumorile canceroase se hrănesc cu proteinele din carne, iar la rugăciune se schimbă treaba, ești mult mai ușor”.
Acest sfat este susținut de diverși nutriționiști și experți în sănătate. Sunt și studii care atestă că marii consumatori de carne au un risc mai mare de cancer.
Cercetările înclină mai mult spre carnea roșie și carnea procesată și aproape deloc spre carnea de pui. Carnea roșie și carnea procesată conțin anumiți compuși asociați cu tumorigeneza, precum: hidrocarburi aromatice, amine heterociclice și fier.
Consumul de carne este și mai dăunător la persoanele care au deja cancer. Din păcate, acestea nu sunt consiliate de medici să evite carnea.
Sfatul nr. 2 – Nu mai beți sucuri
¤ „Să renunți la băuturile carbogazoase, cu zaharuri, îndulcitori, căci la fel se întâmplă: celulele bolnave folosesc pentru multiplicare zaharurile”.
La fel ca și în cazul cărnii roșii, zahărul hrănește celulele canceroase. Renunțați complet la sucurile și băuturile răcoritoare din comerț. Stați departe de orice sursă rafinată de zahăr și îndulcitori chimici.
Sfatul nr. 3 – Țineți post negru
¤ „Ține de acum post negru: lunea, miercurea și vinerea. Postul negru, pentru cine poate, curăță organismul de boli grave și de patimi. Dacă ai postit 12 ore fără apă și mâncare gătită pe foc, așa-i lăsat de Dumnezeu, ca în organismul uman să apară în sânge, dintr-o dată, o enzimă, un hormon care distruge celula canceroasă, bolnavă”.
Postul negru este dovedit științific că previne și vindecă boli, inclusiv maladii grave, precum diabetul sau cancerul.
Lipsa hrănirii declanșează în organism autofagia – un proces intensiv și profund de curățare, în care celulele bolnave, deteriorate, anormale, sunt mâncate și eliminate.
Postul negru sau postul cu apă este cea mai bună metodă de curățare a corpului.
Sfatul nr. 4 – Mâncați hrană vie
¤ „Când termini seara postul, mănâncă puțină pâine uscată, niște semințe, un fruct ori o legumă nepreparată termic la foc ori în conservă (acestea strică starea lor duhovnicească”.
Sfatul de a include mai multe alimente vegetale crude este binevenit, mai ales în cancer. Fructele, legumele, verdețurile conțin fibre, vitamine și antioxidanți care luptă împotriva cancerului și a bolilor în general.
Este important nu doar ca acestea să fie netratate termic, ci să fie și netratate chimic. Să provină dintr-o sursă bio, fără pesticide, erbicide, organisme modificate genetic.
Sfatul nr. 5 – Beți mai multă apă
¤ „Apă să bei seara, pe săturate, mai multă, 2-3 litri”.
Apa susține toate procesele importante din corp. Pentru ca purificarea organismului să se facă mai bine, este esențial ca bolnavii să se hidrateze optim.
Sfatul nr. 6 – Rugați-vă adesea
¤ „În perioada postului negru, spune rugăciunea arhierească Tatăl nostru de mai multe ori, rugăciunea, inimii, Doamne Iisuse, cât cuprinde, ceva la Maica Domnului, Psalmul 50 și Crezul tot așa, mai mult”.
Sfatul de a ne ruga cât mai des nu este valabil doar în perioada postului. Rugăciunea trebuie să devină o permanență a vieții noastre, mai ales a celor bolnavi. Rugăciunea ne dă putere, nădejde, curaj, vitalitate.
În plus, atrage harul lui Dumnezeu asupra noastră. Avem și mulți doctori fără de argini sau sfinți tămăduitori cărora le putem citi zilnic acatistul, cerându-le mijlocirea.
Sfatul nr. 7 – Împăcarea cu ceilalți, spovedanie
¤ „Iartă pe toți aceia care te-au prigonit și judecat, roagă-te pentru ei!”
Iertarea este esențială în procesul de vindecare a bolilor fizice. Sufletul trebuie eliberate de povara păcatului și de patimi. Ținerea de minte a răului și refuzul de a ierta pe semeni îngreunează vindecarea și îl menține pe bolnav într-o stare apăsătoare.
Sfatul nr. 8 – Participarea la tainele și slujbele bisericii
¤ „Mai fă o spovedanie generală, cu toate păcatele pe care le poate face omul. Du-te cât mai des la Taina Sfântului Maslu. Păcate cât mai puține și Sfânta Împărtășanie regulat”.
După iertarea și împăcarea cu ceilalți, bolnavii trebuie să se spovedească, să primească dezlegare, ușurare și apoi să se împărtășească.
Sfatul nr. 9 – Ungerea cu ulei sfințit
¤ „Să te dai cu untdelemn din candelele care ard prin candelele din mănăstiri și biserici și cimitire, în cinstea martirilor din temnițele comuniste, că sunt sfinți mari în cer, în fața lui Dumnezeu. Iar pentru problemele interioare, pune câteva picături pe o bucățică de pâine și înghite”.
Pe lângă participarea la Sfântul Maslu, bolnavii de cancer (și nu numai) se pot unge pe corp cu ulei sfințit de la diferite biserici, mănăstiri, schituri, de la moaștele sau mormintele unor sfinți sau cuvioși.
Uleiul sfințit poate fi de asemenea ingerat, fie care atare, fie pus în turtițe, pâine, mâncare.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:
Alimente pe care un bolnav de cancer NU trebuie să le mai mănânce – expert în nutriție oncologică
Onco-nutriționist român: 50% din cancere ar putea fi prevenite dacă oamenii ar mânca mai mult pește (Omega-3)
Alimente permise și benefice în cancer
Cancerul se tratează greu dar se previne ușor – Dr. Pavel Chirilă
Surse articol:
1. Revista ATITUDINI, Nr. 74: https://www.facebook.com/preotalexandru.burac/posts/pfbid0KFVdJQyZTocYQUSEDKKGV3S3NaaKuG6cYRgtaZD7akn1K3M2gxbwUzRdwdUFrNrZl
2. Lippi G, Mattiuzzi C, Cervellin G. Meat consumption and cancer risk: a critical review of published meta-analyses. Crit Rev Oncol Hematol. 2016 Jan;97:1-14. doi: 10.1016/j.critrevonc.2015.11.008. Epub 2015 Nov 17. PMID: 26633248.
3. Sivasubramanian BP, Dave M, Panchal V, Saifa-Bonsu J, Konka S, Noei F, Nagaraj S, Terpari U, Savani P, Vekaria PH, Samala Venkata V, Manjani L. Comprehensive Review of Red Meat Consumption and the Risk of Cancer. Cureus. 2023 Sep 15;15(9):e45324. doi: 10.7759/cureus.45324. PMID: 37849565; PMCID: PMC10577092.