Onco-nutriționist român: 50% din cancere ar putea fi prevenite dacă oamenii ar mânca mai mult pește (Omega-3)

Nicio masă fără pește! Acest slogan comunist ar trebui reintrodus în grila de reclame de pe TV. Medicii înșiși și nutriționiștii ar trebui să recomande pacienților să mănânce cât mai des pește.

Un pește pe zi ar putea ține cancerul departe de noi. Despre importanța acizilor grași esențiali pentru prevenirea bolilor canceroase a vorbit fitoterapeutul și onco-nutriționistul Marius Văduva într-un episod recent al emisiunii iTHINK.

Onco-nutritionist roman - 50% din cancere ar putea fi prevenite daca oamenii ar manca mai mult peste (Omega-3)

50% din cancere ar putea fi prevenite daca oamenii ar manca mai mult peste: Cluj Web Story

De la pacient la medic

Marius Văduva a ales meseria de fitoterapeut și onco-nutriționist – o ramură relativ nouă, după ce soția s-a îmbolnăvit de cancer.

Boala soției i-a îndemnat pe amândoi să urmeze această cale. Au studiat mii de cazuri de cancer. Scopul principal a fost identificarea cauzelor care conduc la apariția acestei boli crunte.

În ceea ce privește cancerul soției sale, una din cauze a fost dieta vegetariană, ținută timp de 20 de ani. În ultimii 4 ani urma un regim vegan, mult mai restrictiv, fără mâncare gătită.

În ciuda faptului că se alimenta sănătos și mânca foarte multe legume și crudități, a dezvoltat o tumoare ovariană de 14 cm. Medicii îi dădeau șanse minime de supraviețuire, de maxim 5 ani.

Marius a încercat să descopere acele lucruri care stau la baza formării tumorilor. După ce a înțeles cum funcționează chimia corpului, a descoperit câteva tipare.

O cauză a cancerului: prea mult Omega-6 în corp 

Unul din cei 4 factori pro-cancerigeni este dezechilibrul dintre Omega-3 și Omega-6. În cazul soției sale, acesta a fost cauzat de dieta vegetariană.

„Corpul uman nu produce acizi grași. Noi ca oameni producem vitamine, minerale, coenzime. Acizii grași vin doar din sursă alimentară”.

Problema cu regimul vegetarian este deficitul de Omega-3 care se produce în corp și creșterea nivelului de Omega-6.

„Toate plantele pe care le-a mâncat soția mea, toate au o cantitate foarte mare de acizi grași Omega-6”.

Omega-6 este periculos deoarece are efect pro-inflamator. Dacă cineva consumă mai mult Omega-6 decât Omega-3, apar inflamații cronice în corp și chiar cancer.

Raportul corect este de 1:3. „Soția mea avea 1:31 în momentul în care a avut cancer”. Din păcate, medicii nu investighează raportul dintre Omega-3 și Omega-6 din corp.

Omega-3 protejează împotriva cancerului

Marius a testat peste 4.000 de oameni în ultimii ani. Un singur pacient avea un raport bunicel de Omega-3 – Omega-6, de 1:5.

Când l-a întrebat ce mănâncă, pacientul i-a spus că a renunțat la carne de 25 de ani. Însă consumă pește 5 zile pe săptămână.

Reclama aceea comunistă care spunea „nici o masă fără pește” era foarte bună. Dacă s-ar pune în practică astăzi, vă garantez că cel puțin în proporție de 50%, cancerele ar fi mai mici”.

Dacă Omega-6 este pro-cancerigen, Omega-3 este anti-cancerigen. Corpul nu produce acizi grași esențiali Omega-3, de aceea trebuie să îi ia din alimente.

Nici o zi fără pește

Aceștia se găsesc în special în pește. Uleiul de in și uleiul de măsline au de asemenea cantități mici, dar nu se asimilează bine.

„Este rețeta cea mai bună ca să trăiești mult. Dacă vrei să trăiești mult și bine, fii vegetarian, dar consumă cât de mult pește poți”.

Soția lui Marius și-a revenit. A rămas în continuare vegetariană, dar acum mănâncă mult pește. La fel fac toți din familia sa.

Uleiul de pește – un supliment valoros pentru adulți și copii

Fitoterapeutul îi sfătuiește pe vegetarieni să includă peștele în dietă. Iar pe părinți îi îndeamnă să le dea copiilor ulei de pește: „Văd copii cu cancere deja la 5 ani, la 10 ani”.

Cel mai bun ulei de pește este cel lichid și nu capsulele, spune nutriționistul: Se duce ca un aspirator în corpul uman, pe vasele de sânge și ajunge să repare acea circulație”.

Articole similare

Vă recomand și alte articole despre cancer:

Cancerul se tratează greu dar se previne ușor – Dr. Pavel Chirilă
Bicarbonatul de sodiu – un glonț magic pentru cancer?
Faceți o cură cu armurariu la schimbarea de anotimp – reduce riscul de cancer
Cancerul se dezvoltă în 10-40 de ani și poate fi prevenit sau stopat

Sursă articol: Iusti Fudulu, Top 5 alimente ori ingrediente periculoase pentru organism – Marius Văduva – iTHINK: https://www.youtube.com/watch?v=5HdbS_Yt0hc&ab_channel=IustiFudulu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.