Pufuliţa cu flori mici – planta tuturor bolilor?
Pufuliţa cu flori mici (Epilobium obscurum) este o plantă-senzaţie, cu efecte terapeutice incredibile asupra unei game largi de boli şi afecţiuni.
Întreaga plantă este folosită în fitoterapie, având proprietăţi antiinflamatorii, dezinfectante, decongestionante, diuretice, cicatrizante, regeneratoare şi coleretice.
Pufuliţa cu flori mici, de asemenea cunoscută şi sub numele de „planta lui Eltesi”, conţine o bogăţie de substanţe vindecătoare: vitamina C, taninuri, saponine, aminoacizi esenţiali, uleiuri volatile, acizi graşi, săruri minerale şi polifenoli. Se recoltează vara, când florile roz-mov sunt bine înflorite.
Datorită efectului de reconstituire a celulelor hepatice şi prostatei, această plantă este recomandată în tratarea hepatitelor virale şi cronice, pancreatitei, litiazei urinare, cistitelor şi cancerului de prostată.
Pufuliţa cu flori mici este de asemenea un leac adjuvant în cancerul genital, renal şi scrotal. Stimulează eliminarea bilei şi ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Cuprins
Pufuliţa cu flori mici tinctură – pentru prostată şi hepatite
Tinctura este cea mai bună formulă de administrare a pufuliţei cu flori mici, datorită gradului rapid de absorbţie şi a acţiunii directe a substanţelor active asupra organismului. Tinctura de pufuliţa cu flori mici poate fi folosită în:
• Adenom de prostată – se ia câte o linguriţă de tinctură diluată în jumătate de pahar de apă, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, timp de 3 luni cel puţin. Efectele se văd după o perioadă lungă de consum.
• Hepatita A, B şi C – se foloseşte în asociere cu tinctură de rostopască, în cantităţi egale, din care se ia câte o linguriţă, dizolvată în jumătate de pahar de apă, înainte de mesele zile.
Cum se prepară tinctura de pufuliţa cu flori mici
Se râşniţează planta uscată şi se obţine o pulbere fină. Se pune pulberea într-un borcan până la jumătate, apoi se completează cu alcool de 70 de grade. Se închide ermetic şi se lasă la macerat 10 zile. După ce se filtrează, se păstrează în sticluţe mici. Din acest preparat se pot lua câte 4 linguriţe pe zi, diluate în jumătate de pahar de apă.
> Pufuliţa cu flori mici pulbere – pentru ficat şi ciroză
Pulberea de pufuliţa cu flori mici se obţine prin măcinarea plantei uscate prin râşniţa de cafea. Este un leac eficient pentru toate tipurile de hepatită şi alte afecţiuni cronice ale ficatului.
• Ciroză – se poate asocia cu pelin şi anghinare. Sa câte o linguriţă de pulbere de pufuliţă, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine mai întâi sub limbă 10 minute, apoi se înghite cu puţină apă
> Ceai de pufuliţă – pentru stomac, ficat, bilă, rinichi şi cancer
Se prepară prin opărirea unei linguriţe de plantă în 250 ml de apă. Se lasă la infuzat câteva minute, apoi se strecoară şi se beau câte 2 căni pe zi, dimineaţa înainte de micul dejun şi seara, cu 30 de minute înainte de masă.
Ceaiul de pufuliţă are efecte de stimulare a imunităţii şi de combatere a tumorilor cancerigene: cancer de prostată, cancer renal, urinar sau genital. Ceaiul de pufuliţa cu flori mici se bea mai ales pentru tratarea a afecţiunilor gastro-duodenale sau renale, câte 3 căni pe zi, pe stomacul gol, timp de 6 luni cel puţin.
În caz de ulcer gastro-duodenal, se beau câte 2 căni de ceai de pufuliţă pe zi. Persoanele care suferă de litiază urinară, nefrită, cistită sau pielonfrită pot consuma ceai de pufuliţă în combinaţie cu ghimpe.
Pufuliţa cu flori mici – contraindicaţii
În cazul unei supradozări cu această plantă pot să apară aritmii.
apreciez f mult acest site care posteaza numai sfaturi utile pt sanatate ,va multumim pt ioate postarile facute, eu una pot spune ca le urmaresc si le citesc si studiezpe toate cu f mare interes si atentie, inca o data va multumesc
mi-ar place mai multe sit-uri care sa invete oamenii si sa-i sfatuiasca in mai multe privinte si mai multe domenii
va multumesc
Careeste imaginea reala , cea care insoteste articolul sau cea postata ?
Ambele, dar când e mai mult înflorită, cea postată.