Tinctură de Pufuliță cu Flori Mici – Preparare, Administrare în Boli

Pufulița cu flori mici (Epilobium parviflorum) este una din cele mai citate plante medicinale, cu multiple recomandări terapeutice. Este benefică îndeosebi pentru sănătatea căilor urinare, pentru funcția renală și detoxifierea corpului prin creșterea cantității de urină eliminate.

Rețetă Tinctură de Pufuliță cu Flori Mici  
Pufuliță cu Flori Mici (Epilobium parviflorum)

Pufuliță cu Flori Mici (Epilobium parviflorum)

INGREDIENTE

pulbere de pufuliță cu flori mici
țuică de casă

PREPARARE

Planta uscată se macină fin prin râșnița de cafea și se cu pulberea obținută se umple un borcan pe jumătate. Se toarnă deasupra alcoolul (țuică de 60-70 de grade) până se umple borcanul. Recipientul se închide ermetic și se lasă la macerat 10 zile, la loc călduros. Se strecoară și se transferă în sticle închise la culoare, la loc rece.

ADMINISTRARE

Se iau câte 30-50 de picături de tinctură de pufuliță, de 3 ori pe zi. Picăturile de tinctură trebuie diluate cu jumătate de pahar de ceai sau apă. Se poate urma un tratament de cel puțin 3 luni, sau la recomandarea medicului.

Extern, tinctura de pufuliță se poate folosi sub formă de cataplasme, pentru răni, contuzii, eczeme, inflamații sau julituri, datorită efectului dezinfectant. Se diluează cu o parte egală de apă.

Indicații terapeutice

Bărbații pot profita în mod special de această plantă miraculoasă. Pufulița cu flori mici sprijină sănătatea prostatei și ajută în tot ceea ce înseamnă dureri de prostată, urinări frecvente în timpul nopții, senzația de urinare incompletă și dureri în timpul urinării.

– Îmbunătățește funcția ficatului
– Stimulează secreția bilei
– Ajută la tratare adenomului de prostată, a prostatitei cronice, a hipertrofiei prostatei

– Ajută la tratarea cancerului vezical, de prostată, scrotal și al organelor pelviene
– Ajută în tratamentul hepatitei (A, B și C)
– Tratează cistita, nefrita și litiaza urinară

Contraindicații

Tinctura de pufuliță cu flori mici nu este recomandată sugarilor sau copiilor, nici persoanelor bolnave de ciroză, hepatite grave, steatoză hepatică sau alergie ka această plantă.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.