PUFULIȚA cu flori mici vindecă durerile VEZICII URINARE

Pufulița este una din cele mai eficiente remedii pentru problemele prostatei și ale aparatului urinar. 

Terapeuta austriacă Maria Treben a fost prima care a descoperit calitățile medicinale ale acestei plante, făcând-o cunoscută în toată Europa datorită rezultatelor bune obținute.

Pufulita cu flori mici (Epilobium parviflorum)

Autoarea scrie în cărțile ei că pufulița poate vindeca „din temelie” bolile de prostată.

„Forța ei curativă este atât de mare, încât adesea înlătură fulgerător supărările și durerile legate de bolile de prostată”.

Notează de asemenea că a ajutat mulți suferinzi de vezică urinară și de rinichi.

Studiile științifice recente au confirmat că această plantă este eficientă în tratarea bolilor de prostată și a infecțiilor urinare la femei, precum și în combaterea cancerului de prostată și a cancerului vezical.

Are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare remarcabile, analgezice și anticancerigene.

__________________________

Întrucât există mai multe soiuri de pufuliță (Epilobium), Maria Treben spune că cele vindecătoare pot fi recunoscute după florile mici, în nuanțe de roșu, roz pal sau alb.

Trebuie evitate două subspecii de pufuliță, numite „răscoage” (Epilobium hirsutum) și „sburătoare” (Epilobum angustifolium).

_________________________

Cum se prepară ceaiul de pufuliță

O cură cu ceai de pufuliță cu flori mici poate reduce semnificativ. durerile de vezică și de prostată, de orice fel, inclusiv cele cronice, cauzate de cancer.

La 1 cană cu apă clocotită se pune 1 linguriță cu vârf de plante, preferabil proaspăt culese. Se lasă la infuzat câteva secunde, apoi se strecoară.

Mod de administrare

Se beau câte 2 cești de ceai pe zi – una dimineață, pe nemâncate, și una seara, cu 30 de minute înainte de cină. Ceaiul se soarbe cu înghițituri mici și rare.

__________________________

Surse bibliografice:

1. Maria Treben, Pufulița-cu-flori-mici, Sănătate din Farmacia Domnului, Editura Hungalibri, Miercurea-Ciuc, 2007, pp. 48-50

2. Maria Treben, Dureri de vezică, Plante medicinale din grădina Domnului, Editura Hungalibri, Miercurea-Ciuc, 2008, p. 174

3. Mdidea, Phytochemicals and Constituents of Hoary willowherb,Epilobium parviflorum: https://www.mdidea.com/products/new/new09305.html

4.  Stolarczyk M, Piwowarski JP, Granica S, Stefańska J, Naruszewicz M, Kiss AK., Extracts from Epilobium sp. herbs, their components and gut microbiota metabolites of Epilobium ellagitannins, urolithins, inhibit hormone-dependent prostate cancer cells-(LNCaP) proliferation and PSA secretion, Phytotherapy Research 2013: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23436427

5. Hevesi Tóth B, Kéry A., Epilobium parviflorum–in vitro study of biological action, Acta Pharm Hung. 2009: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19526676

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.