Pufulița vindecă cele mai necruțătoare boli ale sistemului urinar

Pufulița cu flori mici este o plantă medicinală cu o afinitate deosebită pentru sistemul urinar.

Remediază problemele de prostată și de micțiune. Ajută chiar și în infecțiile urinare rebele, precum și în cancerul vezical.

Pufulita vindeca cele mai necrutatoare boli ale sistemului urinar

Pufulita vindeca cele mai necrutatoare boli ale sistemului urinar: u278

Specii de pufuliță

Sunt foarte multe specii de pufuliță.

Cele care pot fi folosite în scop medicinal sunt: pufulița cu flori mici (Epilobium parviflorum), pufulița de mlaștină (Epilobium palustre), pufulița de colină (Epilobium collinum), pufulița alpină (Epilobium anagalldifolium), pufulița de pietriș (Epilobium fleischeri), Epilobium montanum și Epilobium roseum.

Maria Treben spune că subspeciile de Epilobium hirsutum (răscoage) Epilobium angustifolium (sburătoare) nu trebuie colectate și folosite în scop terapeutic.

Pufulița cu flori mici – planta sistemului urinar

Pufulița cu flori mici (Epilobium parviflorum) se mai numește în limbaj popular și „pufulița de zăvoi” sau „sburătoare de mlaștină”.

Are proprietăți diuretice, depurative, coleretice, colagoge, antiinflamatoare și decongestive.

Este astringentă și hemostatică, antibacteriană și anticancerigenă.

Prof. dr. Constantin Pârvu spune că speciile de pufuliță au capacitatea de a reface țesuturile afectate ale rinichilor, prostatei și ficatului.

Utilizări terapeutice

În medicina tradițională, sunt menționate utilizările ei în prostatită, prostată mărită, tulburările vezicale, renale și gastrointestinale, sângerări rectale, cistite, infecții urinare, sindromul colonului iritabil, dereglări menstruale, diaree.

Dr. Pârvu o recomandă în adenomul de prostată, cancerul de prostată și de vezică urinară, în hepatite, ciroză hepatică, ulcer gastroduodenal și bolile căilor urinare.

Ceaiul de pufulița cu flori mici dă rezultate bune în hiperplazia benignă de prostată și incontinența urinară, atât la bărbați, cât și la femei.

Este indicată și în retenție de apă și enterită.

Citește șiPufulița cu flori mici vindecă durerile vezicii urinare

Succesele tratamentelor cu pufuliță 

Terapeuta austriacă Maria Treben a popularizat mult această plantă, necunoscută pe merit de publicul larg.

A recomandat-o în numeroase cazuri de boli ale prostatei, cu rezultate excelente.

Broșurile autoarei au făcut-o cunoscută nu numai în Europa, ci și în afara ei.

„Forța sa curativă este atât de mare, încât adesea înlătură fulgerător toate supărările și durerile legate de bolile de prostată”.

Chiar și la cei aflați în punctul de operație, care nu mai puteau urina aproape deloc, ceaiul le-a adus o ameliorare vizibilă.

Pufulita cu flori mici - planta sistemului urinar

Pufulita cu flori mici – planta sistemului urinar: Ettore Balocchi

Maria Treben a auzit la mama ei despre multe vindecări cu această plantă și a primit îndemnul de a o culege mereu și a o folosi spre folosul bolnavilor.

După ce a tămăduit un bărbat de cancer vezical, a inclus-o definitiv în arsenalul său de plante medicinale.

„De-atunci am putut ajuta sute și sute de oameni, așa cum îmi spusese odihnoară bătrânul din locul meu natal: „Țineți minte această plantă; puteți ajuta mulți oameni cu ea”.

Mărturii de la persoane vindecate

Autoarea a primit mărturii de la multe persoane care s-au făcut bine după ce au folosit ceaiul de pufuliță. Inclusiv de la femei cu dureri de vezică.

Redăm câteva din ele:

Dureri vezicale

„Am necazuri cu vezica. Am rugat un urolog să-mi prescrie ceva pentru durerile insuportabile, dar nu mi-a fost de folos. Într-o seară mi-am cules din grădină răchițică, am băut două cești de ceai, după care durerile au dispărut ca prin farmec. De atunci consider că această buruiană este o plantă fermecată”. Barbara Kaufmann – Ennepetal, Germania.

Cistită rebelă

„După ce m-am necăjit mai bine de o jumătate de an cu o cistită rebelă, care nu vroia să treacă cu toate sfaturile medicului, am recurs la pufulița cu flori mici, pe care am folosit-o proaspăt culeasă, pentru prepararea ceaiului”. Roswitha Sauber – Munchen, Germania.

Cancer vezical

„Pe când soțul meu era internat în spital cu un calcul renal, în camera sa a fost adus un domn mai în vârstă, căruia i se depistate o tumoare la vezică. A fost deschis și apoi închis din nou, pentru că nu se mai putea opera. Bolnavul slăbit, hrănit artificial, a fost externat în cele din urmă, ca un caz fără speranță. Am dat soției sale cartea dumneavoastră și i-am atras atenția asupra succeselor pe care le enumerați în privința combaterii tumorilor cu ajutorul pufuliței cu flori mici. Câteva săptămâni mai târziu, doamna mi-a scris următoarele rânduri: „Vă înapoiez cartea cu multe mulțumiri. Soțul meu este iarăși sănătos și cântărește 80 kg. totul este din nou normal, șase radiografii arată o vezică sănătoasă, fără tumoare! Este de necrezut. Se petrec adevărate minuni!” Irmard Ronneburger – Maril, Germania.

Dureri de prostată

„Zăceam în spital în Coburg, bolnav de infarct miocardic. Pe lângă aceasta, aveam dureri de prostată și nu puteam fi operat din cauza stării proaste a inimii. Mi s-a spus că mi se va pune o sondă permenantă, dacă situația mi se va înrăutăți. Am aflat despre minunata pufuliță cu flori mici care a ajutat pe atâția în suferințe asemănătoare. Am început să beau câte 3 cești pe zi; în câteva zile, am scăpat de orice dureri de prostată. Acum mai beau, pentru ca să mă refac, câte 2 cești pe zi. Îi mulțumesc lui Dumnezeu din toată inima. Este incredibil că plantele medicinale ale Domnului aduc – când medicina nu mai are soluții – un ajutor atât de mare”. Un pacient din Coburg, Germania.

Dacă suferiți de cancer vezical, cancer la prostată sau alte boli grave, consultați mai întâi medicul.

Citește șiVindecări minunate cu coada-calului în cancere, noduli, boli urinare și ginecologice

Surse articol:

1. Maria Treben, Pufulița cu flori mici, Sănătate din Farmacia Domnului, Editura Hungalibri, Miercurea-Ciuc, 2007, pp. 48-51
2. Maria Treben, Boli Specifice Femeilor, Editura Gemma Print, trad. Alex Grădinaru, București, pp. 63-64
3. Health From Nature, Willow herb – Epilobium parviflorum: https://health-from-nature.net/Willow_Herb.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.