GINSENG – planta care crește puterea corpului să lupte cu CANCERUL, ÎMBĂTRÂNIREA, BOLILE grave și OBOSEALA

Ginsengul (Panax ginseng) este una din cele mai cunoscute plante medicinale orientale, cultivate în China, Asia, Japonia, dar și în Rusia. În limba latină, numele plantei „Panax” înseamnă panaceu, sau medicament universal.

Principala sa acțiune este cea imunomodulatoare. Are efecte tonice atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic. Datorită efectelor reglatoare asupra sistemului imunitar, ginseng crește rezistența organismului la boală și la atacurile microbilor.

Panax Ginseng

Conține numeroși compuși farmacologici cu efecte antioxidante. Este comercializat ca un supliment natural pentru creșterea energiei, a abilităților mentale și fizice, pentru îmbunătățirea dispoziției și a stării generale de sănătate.

Cercetătorii au investigat efectele ginsengului asupra performanței fizice și psihomotorii, asupra funcției cognitive, sistemului imunitar, bolilor infecțioase, inflamatorii și neurodegenerative, diabetului, hipertensiunii arteriale și cancerului.

Biochimistul Eugen Giurgiu recomanda ginsengul în cartea sa cu tratamente naturiste împotriva cancerului, spunând că acesta stimulează energia corpului de a lupta cu boala.

Mod de administrare

Se poate administra sub formă de tinctură, care se găsește la magazinele naturiste. Se ia câte ½ linguriță pe zi, diluată cu 100 ml de apă sau ceai. Și capsulele cu ginseng sunt bune. Se iau câte 2 pe zi.

Dacă aveți posibilitatea să procurați rădăcină de ginseng, puteți prepara ceai din ea. Se pune 1 linguriță mărunțită la fiert un sfert de oră cu 250 ml de apă. Se strecoară și se beau până la 2-3 căni pe zi.

Ginsengul siberian este în mod deosebit eficient împotriva cancerului, indiferent de tip sau formă. Acesta mărește rezistența la stres. Se administrează la fel ca ginsengul asiatic sau coreean (ginseng panax).

Precauții și contraindicații

Produsele care conțin ginseng nu trebuie administrate în paralel cu alte medicamente sau produse cu efecte stimulente. Femeile gravide și cele care alăptează trebuie să evite acest produs.

Se impune de asemenea precauție la administrarea ginsengului concomitent cu medicamente pentru hipertensiune, cu aspirină, heparină, warfarină, estrogeni, digoxină, corticosteroizii, inhibitorii de monoaminoxidază.

Surse articol:
1. http://universityhealthnews.com/daily/energy/panax-ginseng-benefits-reduced-fatigue-pain-anxiety-and-insomnia-in-fibromyalgia-patients/
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12605613
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3659612/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.