Comprimatele cu MERIȘOR – cel mai bun tratament naturist pentru CISTITĂ și alte infecții bacteriene

Merișorul este prima plantă recomandată de fitoterapeuți împotriva infecțiilor urinare, datorită proprietăților sale antiseptice și antiinflamatoare puternice.

Merișor

Merișor

Merișorul, cel mai eficient remediu pentru infecțiile urinare

Atât fructele, cât și frunzele de merișor sunt folosite la prepararea de medicamente pentru tratarea infecțiilor bacteriene care afectează vezica urinară, rinichii, stomacul și tractul intestinal: E. coli, Helicobater pylori, stafilococul auriu sau streptococi.

Până nu demult, cercetătorii credeau că merișoarele ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar datorită acidității lor crescute. Studiile recente au arătat însă că antioxidanții pe care acestea îi conțin – proantocianidine au o structură specială care acționează ca o barieră împotriva aderării bacteriilor pe pereții tractului urinar sau pe mucoasa stomacului (prevenind inclusiv ulcerul stomacal).

Studiile care confirmă eficiența merișorului în tratarea și prevenirea infecțiilor urinare au fost realizate doar pe femei.

Mod de administrare

Toate preparatele pe bază de merișor (suc, tinctură, tablete) sunt eficiente împotriva infecțiilor urinare. Comprimatele cu merișor au însă un efect mai rapid împotriva cistitelor, și sunt mai accesibile ca preț. Acestea se găsesc atât în magazinele naturiste, cât și în farmacii. O cutie conține 60 de comprimate și costă în jur de 20 de lei.

În cazul cistitelor, se iau câte 2 comprimate, de 3 ori pe zi (6 în total), timp de 2-3 săptămâni. Se face o pauză de 1-2 săptămâni, și dacă mai este nevoie, cura se poate relua.

În alte infecții urinare, se ia câte 1 comprimat, de 3 ori pe zi, timp de 5 zile pe săptămână.

Pentru a spori efectele terapeutice, pe durata curei cu merișor se consumă iaurt, iar cu 10 minute înainte de administrarea comprimatelor, se ia câte 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu. Acesta ajută la alcalinizarea urinei, sporește efectul antibiotic al merișorului și favorizează vindecarea.

Contraindicații

Merișorul este o plantă bine tolerată, cu puține efecte secundare, din acest motiv poate fi folosită și ca mijloc profilactic, mai ales de persoanele care au risc mare de infecții sau suferă de infecții urinare recidivante.

Preparatele pe bază de merișor trebuie evitate de persoanele care suferă de constipație acută sau afecțiuni gastro-intestinale, de cei care iau medicamente pentru prevenirea cheagurilor de sânge sau antidepresive. Femeile însărcinate trebuie să ceară sfatul medicului înainte de a începe un tratament cu merișor pentru o infecție urinară.

Surse:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17296290
2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12121581
3. http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=145

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.