CEAPA – leacuri băbești remarcabile

Nimeni nu se mai miră că științele medicale se întorc “acasă“, adică la înțelepciunea străveche a naturii, redescoperind puterea ei vindecătoare remarcabilă. Plantele, legumele și fructele ne-au fost lăsate de Dumnezeu nu doar ca alimente, ci și ca leacuri pentru diverse neputințe și suferințe trupești.

Ceapa – Leacuri Băbești Remarcabile

Ceapa – Leacuri Băbești Remarcabile

1/2 ceapă pe zi previne sumedenie de boli

Ceapa este o astfel de legumă modestă, desconsiderată de mulți dintre noi, dar studiată intens în marile laboratoare și spitale din Rusia, Italia, Japonia, Franța sau India. În unele cazuri, ceapa s-a dovedit mai puternică și decât medicamentele de sinteză.

La capitolul prevenire, o jumătate de ceapă crudă pe zi ne poate feri de diferite forme de cancer datorită antioxidanților puternici, de ateroscleroză, litiază renală, boli de inimă (hipertensiune, ischemie cardiacă), diabet sau îmbătrânire prematură. Ceapa scade riscul de cancer de sân și de stomac cu 50%, iar la persoanele care nu suferă de diabet, ceapa nu modifică în nici un fel nivelul glicemiei.

Tratamente miraculoase cu ceapă

Tuse

Se prepară un decoct de ceapă. Se bea fierbinte, cu miere de albine, până la 2-3 căni/zi. Decoctul de ceapă cu miere oprește tusea și ajută la eliminarea secrețiilor și la accelerarea procesului de vindecare a unei infecției respiratorii. Se prepară din 2 cepe, fierte cu tot cu coajă cu o cană de apă, timp de 5 minute.

Bronșită și astm bronșic

Se iau câte 2-3 lingurițe de sirop de ceapă zilnic, dimineața, la amiază și seara. Se fac cure de câte 2-3 săptămâni. Este un leac eficient pentru bronșită infecțioasă, alergică sau cauzată de tutun. Siropul se obține prin macerarea a 10 linguri de suc de ceapă în 20 linguri de miere de albine. În caz de astm bronșic, se bea ¼ pahar de lapte fierbinte cu 1 linguriță de suc de ceapă și 3-4 picături de suc de usturoi.

Depresie

În acest caz, se recomandă sucul de ceapă, câte 4 linguri/zi, dimineața pe stomacul gol, și seara. Pentru un gust mai plăcut, se poate asocia cu suc de mere sau portocale. Sucul de ceapă se obține prin storcătorul electric, prin răzătoare sau prin mașina de tocat. Lichidul obținut se filtrează printr-un tifon. Sucul se consumă proaspăt, înainte de masă, maxim 50 ml odată.

Probleme cu memoria

O ceapă mare pe zi crește irigarea creierului cu sânge și ajută la îmbunătățirea memoriei. Astfel se pot evita foarte ușor episoadele de pierdere de memorie temporară care apar și în cazul bolii Alzheimer. Persoanele în vârstă au motive suficiente să consume ceapă zilnic.

Candidoza tractului digestiv

Se beau câte 50 ml de suc de ceapă, împărțit în 3-4 doze pe parcursul zilei. Este un leac la fel de puternic ca medicamentele sintetice, fără efectele secundare. În asociere cu suc de usturoi, remediul devine mult mai puternic.

Căderea părului, alopecie

Sucul de ceapă, proaspăt stors, este un miracol pentru podoaba capilară. Se fac frecții ale scalpului cu suc de ceapă, de 2 ori pe zi. Stopează căderea părului și cel mai surprinzător este că acest leac ajută la reînceperea creșterii părului. Primele efecte se văd după numai 14 zile de tratament. Se recomandă o cură de cel puțin 6 săptămâni la persoanele cu alopecie.

Eczeme, degerături, retenție urinară

În toate aceste trei cazuri, se aplică pe locul afectat cataplasme cu ceapă zilnic, care se țin 45-120 de minute. În cazul retenției urinare, cataplasmele se aplică pe abdomenul inferior.

Sterilitate la bărbați

Pentru îmbunătățirea producției și calității spermei, precum și a testosteronului, bărbații pot consuma zilnic salată de ceapă cu ulei de măsline, pătrunjel tocat și suc de lămâie. Se taie fin 2 cepe și se învelesc într-o bucată de pânză subțire sau tifon, și se aplică pe zona bolnavă. Deasupra se leagă cu o folie de plastic.

Ceapa – Contraindicații

Persoanele care suferă de gastrită, colită de fermentație sau colon iritabil. Pentru combaterea mirosului neplăcut al respirației în urma consumului de ceapă, se poate mesteca puțină coajă de portocală.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.