Cura cu drodjie nutrițională – efecte în cancer și alte boli

Drojdia nutrițională este produsă dintr-o ciupercă unicelulară numită Saccharomyces cerevisiae, și este folosită la fabricarea berii.

Nu trebuie confundată cu drojdia folosită în panificație.

Cura cu drodjie nutritionala - efecte in cancer si alte boli

Cura cu drodjie nutritionala: Marco Verch Professional Photographer

Datorită conținutului nutrițional foarte bogat, drojdia nutrițională este comercializată ca supliment alimentar și stimulent al energiei.

Se găsește la magazinele naturiste, sub formă de pudră, fulgi sau tablete.

Este o sursă excepțională de minerale – îndeosebi seleniu, calciu, fosfor, magneziu, fier, potasiu și crom

Conține aproape toate vitaminele din complexul B, mai puțin B12 (B1, B2, B3, B5, B6, B7 și B9) și proteine vegetale.

Indicații terapeutice

Complexul de vitamine B ajută la metabolizarea carbohidraților, a grăsimilor și a proteinelor, având un rol important în producerea de energie pentru organism.

Aceste vitamine susțin de asemenea sistemul nervos și sănătatea sistemului digestiv, a pielii, ochilor, părului, ficatului și creierului.

Datorită cromului pe care îl conține, drojdia nutrițională poate fi utilă în dieta persoanelor cu diabet.

Cromul ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățește toleranța la glucoză și reduce cantitatea de insulină necesară.

Cromul a fost asociat de asemenea cu reducerea grăsimii corporale și menținerea unei greutăți corporale optime.

Unele studii au arătat că drojdia nutrițională ajută și la scăderea nivelului colesterolului.

Alte rezultate științifice sugerează că drojdia nutrițională poate îmbunătăți acneea și preveni gripa și răceala.

Drojdia nutrițională are efecte bune în numeroase afecțiuni:

– infecții
– răceli, gripă, pneumonie
– imunitate scăzută
– lipsă de minerale
– avitaminoze B
– depresie
– dezechilibrul florei intestinale
– anemie
– oboseală
– convalescență
– obezitate
– hipertensiune arterială
– hepatite
– psoriazis
– tulburări de memorie și de somn
– afecțiuni neurologice și neuromusculare
– boli infecțioase ale intestinelor

Biochimistul român Eugen Giurgiu spunea că drojdia nutrițională cu o concentrație mare de seleniu și vitamine B este foarte eficientă în terapia anticanceroasă.

Studiile recente realizate de germani au demonstrat eficiența acestui produs în tratarea mai multor tipuri de cancer, îndeosebi a limfoamelor, limfosarcoamelor și sarcoamelor.

Cura cu drojdie nutrițională mărește rezistența organismului la tratamentul invaziv, îmbunătățește starea generală de sănătate și crește șansele de supraviețuire.

Mod de administrare

Se pot ține cure de câte 1 lună de zile maxim, cu 1 săptămână de pauză între ele.

Se administrează conform prospectului. Potrivit Centrului Medical de la Universitatea Maryland, adulții pot lua câte 1-2 linguri pe zi.

Poate fi adăugată în mâncare sau poate fi dizolvată în apă sau suc natural.

Înainte de a lua acest supliment, consultați medicul.

Poate interacționa cu medicamentele pentru diabet, antidepresivele și narcoticele (pentru durere), și poate crea probleme la persoanele cu boala Crohn.

Surse articol:
1. http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement/brewers-yeast
2. „Cancerul – Tratamente Naturiste”, Eugen Giurgiu
3. https://sites.google.com/site/elixirultineretii/terapii/drojdia-de-bere

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.