MIROSUL de LILIAC liniștește persoanele AGITATE, STRESATE și DEPRESIVE

Parfumurile florale au efecte deosebite asupra stării noastre de spirit. Influența lor merge chiar mai departe, asupra organismului fizic.

Mireasma liliacului este absolut cuceritoare. Este dulce și subtilă și are ceva din prospețimea unei grădini înflorite. Exprimă inocență, puritate, feminitate și delicatețe, fiind asociată cu perioada pascală (îndeosebi în Grecia și Cipru).

În aromaterapie, uleiul esențial de liliac este folosit ca agent calmant. Are efecte liniștitoare și totodată tonice la nivelul sistemului nervos. Aduce mintea într-o stare de relaxare și meditație, și îndepărtează simptomele de anxietate și depresie.

Unele persoane simt mirosul de liliac ca un miros aducător de bucurie, de satisfacție sufletească și mulțumire, sau împlinire, sau ca un parfum purifiant, care induce destinderea psihică și fizică.

Este indicat persoanelor care se confruntă cu niveluri ridicate de stres sau anxietate. Liliacul poate fi util în infecții parazitice, arsuri solare, riduri, febră, afecțiuni inflamatorii, tăieturi, julituri sau vânătăi.

Inhalarea parfumului de liliac are un impact pozitiv asupra sistemului limbic (totalitatea structurilor cerebrale din creier, cu un rol important în emoții, comportament și memorie). Reduce nivelurile hormonului de stres și depresia, favorizează un somn liniștitor și scade riscul de boli cronice.

Proprietățile sale sedative, anxiolitice, antiinflamatoare și febrifuge se datorează unor compuși activi: indol, aldehidă și ocimen.

Precauții și contraindicații

Spre deosebire de alte uleiuri esențiale, uleiul de liliac trebuie ținut departe de membranele mucoase (ochi, nas, urechi, gură) și nu trebuie consumat intern.

Poate fi folosit ca parfum de cameră, atât pentru mirosul deosebit de plăcut, cât și pentru purificarea aerului, datorită efectelor sale antibacteriene, antivirale, antifungice și antiparazite.

Atenție, uleiul esențial de liliac nu trebuie administrat intern sub nici o formă, deoarece poate avea efecte toxice și poate cauza greață, vomă, dureri de cap, amețeală, sau alte simptome mai grave.

__________________________________

Bibliografie:

1. Organic Facts, 9 Amazing Lilac Essential Oil Benefits & Uses: https://www.organicfacts.net/health-benefits/essential-oils/lilac-essential-oil.html

2. Fragrances.bg, Lilac – a pure and tender fragrance, combining spring freshness and gentle femininity: https://fragrances.bg/blog/en/aromatic-notes/lilac-a-pure-and-tender-fragrance-combining-spring-freshness-and-gentle-femininity/

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.