Coacăzele negre – proprietăți și beneficii

Coacăzele sunt atât de delicioase, încât nici nu avem nevoie de prea multe motive pentru a le mânca.

Nutriționiștii le recomandă însă ca pe niște daruri ale naturii extrem de prețioase pentru sănătate.

Coacăzele negre – proprietăți și beneficii

Coacăzele negre – proprietăți și beneficii

1. Sănătoase pentru ochi și vedere

Piloții din timpul celui de-al doilea război mondial consumau coacăze pentru îmbunătățirea vederii de noapte.

Conținutul ridicat de Vitamina A al coacăzelor este unul din motivele pentru care aceste fructe de pădure sunt foarte bune pentru întărirea vederii.

Experții spun despre coacăze că previn în mod special deteriorarea și pierderea vederii la persoanele mature.

2. Prevenirea cancerului

Antocianii prezenți în coacăze sunt compușii activi care pot ajuta la prevenirea cancerului. Antioxidanții regăsiți din belșug în fructele de pădure pot opri creșterea celulelor canceroase.

Coacăzele sunt recomandate în special femeilor, pentru prevenirea cancerului mamar.

3. Colesterol, boli de inimă

Culoarea închisă și intensă a coacăzelor este dată de pigmenții antociani, flavonoizi care combat formarea de plăci arteriale și îmbunătățesc funcția cardiovasculară.

Studiile au arătat că atât coacăzele, cât și căpșunile pot fi în mod particular benefice pentru sănătatea cardiovasculară la femei.

4. Infecții urinare

Femeile știu că fructele de pădure, precum merișoarele și coacăzele sunt renumite pentru capacitatea lor de a ajuta la tratarea infecțiilor urinare.

Aceste fructe intens colorate conțin compuși care previn depunerea bacteriilor în pereții vezicii urinare.

Coacăzele sunt bogate în antioxidanți care ajută la reducerea simptomelor infecțiilor urinare.

5. Îmbunătățirea memoriei 

Nutriționiștii le consideră o hrană bună pentru creier.

Studiile au arătat că aceste fructe sunt extrem de importante pentru îmbunătățirea funcțiilor cognitive, în special la persoanele mature care au probleme cu memoria.

Cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati au arătat că persoanele vârstnice care au consumat suc de coacăze negre s-au descurcat mult mai bine la testele pentru memorie decât subiecții care au luat doar placebo.

Coacăzele ajută de asemenea la prevenirea inflamațiilor asociate cu bolile creierului precum Alzheimer.

6. Digestie și slăbit

Coacăzele conțin fibre, cupru, sodiu și fructoză, substanțe necesare pentru o digestie bună. Consumul de coacăze previne constipația și sunt de asemenea benefice pentru pierderea în greutate.

Cercetătorii au remarcat că persoanele care consumă în mod regulat coacăze negre tind să aibă mai puțină grăsime abdominală decât cei care nu consumă deloc coacăze.

În plus, aceste fructe conțin carbohidrați, care induc senzația de sațietate pentru mai multe ore.

7. Frumusețea pielii

Antioxidanții sunt din nou substanțele din coacăze care în egală măsură previn distrugerea celulelor și ajută la repararea lor în mod natural.

Antioxidanții neutralizarea radicalilor liberi care duc la îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor.

8. Sistemul imunitar

Coacăzele negre sunt o sursă bogată de Vitamina C, un antioxidant important pentru un sistem imunitar puternic.

O porție de coacăze ne oferă 25% din necesarul zilnic de Vitamina C.

Vezi și: Rețete medicinale din coacăze negre

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.