Gutuile – Beneficii şi Tratamente Naturiste Excepţionale

Din coşul cu fructe, gutuile nu sunt cele mai populare alegeri, dat fiind faptul că ele apar doar toamna. Însă beneficiile pe care acestea le aduc sănătăţii merită toată atenţia noastră. Studiile au arătat că gutuile sunt bune pentru ficat, plămân, inimă şi stomac.

gutui pentru slabitDatorită mixului complet de vitamine, minerale, antioxidanţi, fibre şi carbohidraţi, gutuile acţionează ca un medicament pentru întărire a imunităţii. Combat inflamaţiile, calmează durerile, uşurează digestia, tonifică şi vindecă probleme ale pielii.

Gutuia îngraşă?

Nu, gutuia slăbeşte. Dulci-amărui şi parfumate, gutuile galbene induc uşor senzaţia de saţietate şi acţionează favorabil asupra mucoasei digestive, datorită fibrelor conţinute. Consumate pe stomacul gol, gutuile stimulează tranzitul intestinal, ajută la eliminarea toxinelor şi întăresc gingiile şi dinţii.

Mai mult, gutuile alungă oboseala şi redau vitalitatea necesară unei zile de activitate intensă.

Bune pentru ulcer şi hemoroizi

La nivelul stomacului, compotul de gutui cu miere te scapă de crampele intestinale, diaree, constipaţie, dizinterie şi dureri provocate de ulcer. Consumate zilnic, aceste fructe reglează digestia.

La constipaţie nu se recomandă sucul de gutuie, ci numai ceaiul. Se poate urma o cură cu gutui şi pentru tratarea hemoragiilor uterine şi a hemoroizilor externi.

Mănâncă gutui pentru o inimă puternică!

Gutuile conţin potasiu, cu rol în întărirea inimii, şi substanţe pectice, care duc la scăderea tensiunii şi a colesterolului. Prin aceste acţiuni, gutuile previn riscul bolilor cardiovasculare şi a infarctului.

Ştiai că gutuia combate depresia?

În trecut, gutuile erau folosite ca leacuri anti-depresive celor afectaţi de probleme ale sistemului nervos. Se recomandă consumul de dulceaţă de gutui, câte o lingură după mesele principale ale zilei. Gutuile aşezate în cameră, pe dulapuri pot face bine depresivilor.

Tratează hepatita, bolile hepato-biliare

Gutuile conţin microelemente cu rol în combaterea infecţiilor hepatice. Se recomandă în acest caz sucul de gutuie zilnic, timp de 30 de zile. Pentru tratarea problemelor de natură biliară, se recomandă consumul de gutui la micul-dejun, în salate de fructe sau cu miere de albine.

Gutuile cresc imunitatea şi previn cancerul

Datorită antioxidanţilor puternici conţinuţi, gutuile luptă cu radicalii liberi, reduc riscul de infecţii, răceli şi cancer. Mai mult, consumul regulat de gutui ne menţin tineri şi frumoşi, reducând procesul de îmbătrânire prematură.

Gutuile ca medicament: Cum să le consumi

– Infuzia de frunze şi coji de gutui tratează simptomele răcelii şi gripei: calmează tusea, eliberează căile respiratorii şi vindec angina.

– Sucul de gutuie este recomandat în hepatită, insuficienţă pancreatică şi boli pulmonare. Se bea câte o jumate de pahar de suc, de 3 ori pe zi.

– Infuzia din seminţe de gutuie este un leac natural pentru coşuri. Se spală faţa dimineaţa şi seara. Este bună şi pentru conjuctivită, sub formă de comprese reci (ţinute 3 minute).

– Gutuile macerate sunt bune pentru anemie.

– Nectarul din pulpa de gutuie şi coajă este recomandat în diferite tipuri de cancer.

Poţi găti gutui coapte umplute, sau gutui cu pui la cuptor.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.