Usturoiul, Un Aliment Care Salvează Vieți – Studii Uimitoare

Cercetările pe usturoi indică faptul că acesta este un super-aliment care poate reprezenta o alternativă mult mai sigură și mai ieftină pentru medicamentele și vaccinurile menite să trateze trei din cele mai frecvente cauze de deces din lume: infecțiile, bolile de inimă și cancerul. Tot ce trebuie să facem este să ne învățăm să mâncăm 1-2 căței de usturoi pe zi.

Usturoiul, Un Aliment Care Slavează Vieți - Studii Uimitoare

Usturoiul, Un Aliment Care Slavează Vieți – Studii Uimitoare

Usturoiul – Elixirul din cămara cu condimente

Astăzi, mai mult ca oricând, suntem supra-asaltați de promisiunile false ale industriei farmaceutice, și de suplimentele alimentare comercializate în mod agresiv, de a căror eficiență nu suntem pe deplin convinși. Într-o astfel de societate, este reconfortant să știi că în propria ta cămară din bucătărie, există un aliment care poate salva vieți. Acesta este usturoiul.

Ieftine, testate în cele mai de prestigiu universități și laboratoare din lume, condimentele se bucură astăzi de o recunoaștere totală a calităților lor nutritive și mai ales terapeutice. Nu e de mirare că în epocile antice, condimentele valorau greutatea lor în aur.

Usturoiul poate vindeca peste 150 de boli

Beneficiile usturoiului, transmise din moși strămoși, sunt confirmate de cercetătorii din cele mai performante laboratoare în care se fabrică astăzi știința. Indiferent de cât de vechi sunt aceste remedii sau leacuri, ele încă funcționează, și chiar mai bine decât alte medicamente sintetice pe care medicina le-a conceput de-a lungul anilor.

Usturoiul nu este un aliment timid. El își face simțită prezența prin aroma sa puternică. În literatura de specialitate, usturoiul s-a dovedit eficient în tratarea a peste 150 de boli, de la diabet și infecții cauzate de acumulare de plăci bacteriene în artere, până la deteriorarea ADN-ului, cancer sau otrăvire cu mercur.

Usturoiul ucide toate infecțiile rezistente la antibiotice

Usturoiul este astăzi considerat un medicament care ar putea preveni milioane de decese în fiecare an. Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, populațiile din țările mai sărace mor pe capete din cauza infecțiilor transmisibile, care în mod surprinzător, nu sunt cauzate de lipsa de vaccinuri sau medicamente, ci de malnutriție și subnutriție, lipsa de igienă și servicii de salubritate, precum și de consecințele depresiei asociate cu stresul și sărăcia.

Cea mai importantă utilizarea a usturoiului este tocmai tratarea infecțiilor, și mai ales prevenirea lor. Usturoiul ar putea oferi o alternativă perfectă la inițiativele de vaccin la nivel mondial, a căror utilizare sunt ghidate din păcate mai mult de interese politice și economice decât de studii științifice convingătoare. Usturoiul este mult mai ușor de procurat și de distribuit, iar în comunitățile afectate de infecții și alte boli cronice, aceasta ar fi practic o misiune aproape gratuită de salvare a unor vieți. Infecții pe care usturoiul le poate trata:

• Stafilococul auriu rezistent la antibiotice
• Infecția cu Helicobacter pylori
• Infecțiile fungice din cavitatea bucală
• Infecțiile cu candidă
• Infecție cu Klebsiela
• Infecții cu pseudomonas aerigonosima rezistent
• Virusul citomegalovirus (cytomegalovirus)
• Micotoxinele
• Infecție cu HIV
• Infecți cu Vibrio vulnificus
• Tuberculoza multidrog rezistentă
• Infecția cu bacteria Clostridium difficile
• Infecții virale: herpes simplex 1 și 2, virusul stomatitei veziculoase, rinovirus uman tip 2
• Infecții cu streptococi grupa B

Usturoiul în prevenirea și tratarea bolilor de inimă și a cancerului

Cele mai multe cercetări pe usturoi indică rolul major al acestuia în prevenirea și tratarea bolilor cardiovasculare și a cancerului. Comparativ cu antibioticele și medicamentele sintetice, substanțele naturale, care sunt cunoscute în tradiția populară ca niște condimente vindecătoare, au mai multe beneficii decât posibile efecte secundare. Efectele cardioprotectoare ale usturoi sunt:

– Întârzie progresia plăcii bacteriene arteriale
– Protejează împotriva coagulării sângelui
– Modulează pozitiv lipidele din sânge
– Are efecte vasodilatator
– Reduce tensiunea arterială
– Acționează ca un antioxidant
– Previne și reduce inflamațiile vasculare

Ce tipuri de cancer ucide usturoiul:

– Leucemia acută limfoblastică
– Leucemia mieloidă acută
– Leucemia limfocitară cronică
– Carcinomul bazocelular
– Cancerul de sân
– Cancerul de col uterin
– Cancerul de colon
– Cancerul endometrial
– Cancerul gastric
– Cancerul la ficat
– Limfomul
– Melanomul
– Osteosarcomul
– Cancerul pancreatic

Cum se explică efectele puternic vindecătoare ale usturoiului?

Usturoiul este un aliment complex, care conține o gamă largă de fitocompuși ce produce cel puțin 150 de răspunsuri fiziologice distincte în organism. Usturoiul nu este doar o grupare de blocuri fizice (carbohidrați, proteine, lipide) sau o simplă sursă de energie, ci el conține gene și informații de reglementare importante pentru corpul uman. Usturoiul se potrivește ca o cheie în rezolvarea problemelor nostru, ceea ce arată că Dumnezeu a stabilit o legătură perfectă între dintre speciile de plante și om. Alimentele nu sunt așadar doar medicamente, ci ele reprezintă însăși sursa noastră de sănătate din care noi ne hrănim în mod natural și gratuit.

___________________________________________________________________________________________

Bibliografie: http://www.greenmedinfo.com/blog/how-garlic-can-save-your-life

1 comentariu

  1. stia ministrul actual al finantelor ce vorbeste !….

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.