Usturoiul NEGRU, sau usturoiul fermentat – un aliment-minune

Usturoiul negru este o nouă apariție pe scena alimentelor vegetale ale lumii, deși cu câteva sute de ani în urmă, reprezenta elixirul longevității la asiatici. În țările orientale precum Asia și Korea, usturoiul negru este renumit pentru proprietățile sale terapeutice excepționale.

Usturoi Negru

Usturoi Negru

Istoria usturoiului negru

Usturoiul negru este un usturoi normal, negru pe dinăuntru, care a fost fermentat timp de 1 lună în condiții speciale de temperatură și umiditate. A fost promovat acum 5 ani de koreeni ca un aliment-minune. Practicanții medicinei asiatice foloseau această metodă de fermentare a usturoiului pentru a obține un produs mult mai bogat în substanțe nutritive active, și pentru a reduce gustul și mirosul neplăcut, precum și efectele negative asupra sistemului digestiv la persoanele sensibile.

În urma procesului de fermentare, usturoiul capătă o culoare neagră, datorată unei substanțe numite melanoidină, care este de altfel responsabilă pentru beneficiile miraculoase asupra sănătății.

Conține de 10 ori mai mulți antioxidanți decât usturoiul alb 

Procesul de fermentare transformă usturoiul într-un medicament și mai imbatabil. Acesta conține de 10 ori mai mulți antioxidanți decât usturoiul normal. Este de asemenea mai bogat în aminoacizi, și este mult mai ușor absorbit decât usturoiul alb.

Despre usturoiul “alb” normal știm că are proprietăți antimicrobiene, antifungice și antibiotice naturale, datorate unei substanțe numite alicină. Usturoiul negru conține în plus o substanță numită S-alicysteină, care ajută de fapt la o mai bună absorbire a alicinei în corp.

Usturoi Negru

Usturoi Negru

Beneficii

Consumul de usturoi negru ajută corpul să lupte mult mai bine împotriva infecțiilor. Usturoiul fermentat conține un derivat de aminoacid care ajută la scăderea nivelului colesterolului. Substanța nouă, S-alicysteina previne inclusiv formarea celulelor canceroase. În plus, este un aliment extrem de energizant.

Ce gust are usturoiul negru

Unele persoane spun că usturoiul negru are un gust oțetit, dulce, asemănător prunelor uscate, și o textură moale. Avantajul suprem este că nu lasă un gust neplăcut în gură și implicit un miros respingător. Datorită faptul că nu modifică deloc mirosul corpului după consum, usturoiul negru poate fi servit crud, în cantități mari.

Cum se obține usturoiul negru

Procesul de fermentare este realizat printr-o procedură specială de macerare de 45 de zile în recipiente de lut, fără aditivi speciali. Pe parcursul acestor zile, bulbii de usturoi sunt ținuți într-o încăpere mică izolată, la o temperatură mare.

Obținerea acestui usturoi este încă un mister pentru foarte multă lume. Surpriza face că după ce a gustat usturoi negru în Coreea de Sud, un român fermier din Piatra Neamț a încercat să reproducă rețeta și să obțină un produs extrem de vindecător, și mult mai atractiv la gust. Gabi Sandu își dorește să devină primul producător de usturoi negru din Europa.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. Este unul din miile de produse care are efect de reducere a numarului populatiei globului pamantesc.Nr.populatiei trebuie obligatoriu sa scada si atunci sunt gasite pe langa produsele din farmacii si alte produse care ajuta la realizarea dezideratului suprem.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.