În acest articol vă prezint metoda de preparare a unei băuturi fermentate care se numește Rejuveleac. Terminația cuvântului pare românească, deși această rețetă este practicată în multe culturi ale lumii. Ce este Rejuveleac Rejuveleac-ul este o băutură fermentată care se […]
Articole despre 'alimente fermentate'
Medic indian: 5 alimente fermentate care îți ajută tiroida
Așa cum au arătat multiplele studii recente, dieta influențează apariția și evoluția bolilor. Este considerată un factor profilactic în multe afecțiuni, având de asemenea efecte terapeutice în unele cazuri. Dieta în bolile tiroidiene General vorbind, dietele bogate în fructe, legume […]
LAPTELE pasteurizat crește rata deceselor, bolilor de inimă, cancerului și fracturilor osoase. IAURTUL și BRÂNZA au efecte opuse
Un studiu amplu, realizat de americani a dezvăluit că laptele pasteurizat din magazine crește mortalitatea și riscul de fracturi osoase, în timp ce iaurtul și brânza produc un efect opus. Pasteurizarea = nocivă / fermentarea = bună 99% din laptele […]
MORCOVI fermentați cu ghimbir și turmeric, la borcan – un remediu probiotic care crește IMUNITATEA împotriva bolilor (rețetă simplă)
Acest amestec fermentat posedă toate proprietățile terapeutice ale morcovului, ghimbirului și turmericului, plus beneficiile bacteriilor bune (probiotice) dezvoltate în urma procesului de fermentare. Morcovi fermentați – rețetă Rețeta este foarte simplă. Se prepară în 30 de minute. În loc de […]
Usturoiul NEGRU, sau usturoiul fermentat – un aliment-minune
Usturoiul negru este o nouă apariție pe scena alimentelor vegetale ale lumii, deși cu câteva sute de ani în urmă, reprezenta elixirul longevității la asiatici. În țările orientale precum Asia și Korea, usturoiul negru este renumit pentru proprietățile sale terapeutice […]
Alimentele Fermentate – Știai Cât de Sănătoase Sunt?
Băuturile și alimentele fermentate sunt probabil unul din cele mai “la modă” abordări în rândul nutriționiștilor. Fermentația este un proces natural, început de câteva mii de ani, și exploatat în beneficiul sănătății de numeroase popoare. Secretul alimentelor fermentate este conținutul […]
Alimente Fermentate – Beneficii și Preparare
Legumele fermentate trec printr-un proces care servește la conservarea alimentelor, creând în același timp o serie de enzime benefice, inclusiv acizi grași Omega-3, vitamine din complexul B, și numeroase tipuri de probiotice. Alimentele fermentate natural sunt recomandate de medici ca […]
Legătura Dintre Aspectul Pielii și Problemele Digestive – Dieta cu Alimente Fermentate
Conexiunea dintre intestin și sănătatea pielii este una din cele mai cercetate și de necontestat în lumea medicală modernă. Cei mai mulți dermatologi confirmă faptul că problemele intestinale și probleme ale pielii apar frecvent împreună. Detoxifierea gutei este un alt […]