Legătura Dintre Aspectul Pielii și Problemele Digestive – Dieta cu Alimente Fermentate

Conexiunea dintre intestin și sănătatea pielii este una din cele mai cercetate și de necontestat în lumea medicală modernă. Cei mai mulți dermatologi confirmă faptul că problemele intestinale și probleme ale pielii apar frecvent împreună. Detoxifierea gutei este un alt subiect important pentru curățarea pielii.

Problemele digestive afectează pielea

Problemele Digestive și Acneea

Problemele Digestive și Acneea

Un studiu recent a investigat 13.000 de adolescenți cu acnee, la care s-au descoperit simptome de disconfort gastro-intestinal, de tipul constipației sau arsuri la stomac.

Studiul a arătat că în 37% din cazuri balonarea abdominală a fost asociată cu apariția acneei. Alte cercetări suplimentare au găsit de asemenea o legătură interesantă între sănătatea mentală și bolile de piele. Stresul este cel care afectează bacteriile intestinale sănătoase și duce la apariția coșurilor și iritațiilor.

De aici, specialiștii au demonstrat efectul benefic al bacteriilor prietenoase în tratarea bolilor inflamatorii ale pielii și ale sistemului nervos.

Bacteriile bune Lactobacillus acidophilus care se găsesc în alimentele fermentate pot ajuta la vindecarea permeabilității intestinale. Alimentele bogate în probiotice sunt o componentă esențială în menținerea pielii curate și sănătoase, precum și a unei minți limpezi și agile.

Alimentele fermentate vindecă în mod natural mucoasa intestinului și hrănesc ecosistemul interior. Cu toate aceastea, când tractul gastro-intestinal și sistemul imunitar sunt deteriorate, alimentele fermentate pot agrava calitatea pielii și claritatea minții dacă guta nu a fost detoxifiată cum trebuie.

Dieta cu alimente fermentate te scapă de acnee

În procesul de vindecare a acneei, este important să se înceapă un regim alimentar bogat în alimente fermentate. Acestea permit intestinului să se vindece și să curețe corpul și pielea. Potrivit studiilor, alimentele fermentate conțin trei molecule importante pentru îmbunătățirea acneei și a migrenelor: tiramina, arginina și histamină.

Alimente fermentate recomandate:

– majoritatea tipurilor de brânzeturi
– iaurt și smântână de casă (sau naturală)
– sos de soia
– tofu
– varză murată
– arahide
– alune braziliene
– must și vin

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.